Succesvolste hefboommanager bezit en promoot bitcoin/the Great Monetary Inflation

0

Paul Tudor Jones II is een hedgefondsmanager, natuurbeschermer en filantroop. In 1980 richtte hij zijn hefboomfonds op, Tudor Investment Corporation, een vermogensbeheerbedrijf met hoofdkantoor in Stamford, Connecticut. Het maakte hem miljardair en velen die later mee instapten vaak ook rijk. Het is het ongebreidelde geld drukken dat Tudor Jones ertoe aanzette om Bitcoin te kopen. Hij berekende dat alleen al in dollar 3,9 biljoen bij verzonnen is. Blame it on Corona. Deze fase in het fiatgeld drukken en die reden noopt hem om een tegengewicht te bezitten voor de inflatie die volgens hem nakend is. Tudor Jones, nochtans gekend als een conservatief belegger, is één van eerste grote namen in de beleggerswereld die officieel bekend maakt in crypto te beleggen. Het is al langer geweten dat heel wat institutionelen long bitcoin zitten. Daar heeft zeker ook de halving van 11 mei of 12 mei 2020 mee te maken…

Nooit gezien

“It has happened globally with such speed that even a market veteran like myself was left speechless,” Jones, 65, wrote. “We are witnessing the Great Monetary Inflation — an unprecedented expansion of every form of money unlike anything the developed world has ever seen.” Zo verklaart hij tegenover Bloomberg. Schreef uw Biflatie al niet dat we een nieuwe era zijn binnen getreden sinds de Coronacrisis? Ook dus op beleggersgebied en heel waarschijnlijk ook op monetair gebied. Meer en meer hoor je het, links en rechts, maar nog steeds in heel kleine kringen. Dat er een grote reset zal plaatsvinden. De prominente fiatmunten als euro, dollar, pond en yen zouden blijven bestaan. Maar een nieuwe, digitale munt zou worden geïntroduceerd. En wel van de ene dag (of nacht) op de andere. We shall see of deze veronderstellingen en prognoses ook kloppen. We hebben het dan niet zozeer over CBDC, centrale bank digitale munten. Dat ook wel, maar vooreerst een digitale munt voor het internationaal bankenverkeer. Ondergetekende heeft er ook redelijk zwaar in geïnvesteerd. Wel goed beseffend dat je alleen mag beleggen met geld dat je kunt ‘missen’. Of tenminste héél lang niet nodig hebt.

Gok

Nog tegenover Bloomberg zegt de hedgefund manager: “The best profit-maximizing strategy is to own the fastest horse,” Jones, the founder and chief executive officer of Tudor Investment Corp., said in a market outlook note he entitled ‘The Great Monetary Inflation.’ Blijkt dat hij bitcoin reeds ‘uitprobeerde’ in 2017! Om terug uit te stappen voor BTC zijn recentste hoogtepunt bereikte van $20.000. Duidelijk een man die weet wat hij doet op financieel vlak… “If I am forced to forecast, my bet is it will be Bitcoin.” Tudor Jones voegt er nog aan toe dat bitcoin hem doet denken aan goud in de jaren’70. Dat is ook wel betekenisvol. Kijken we even naar de grafiek van de goudprijs in die turbulente jaren zeventig van de vorige eeuw. Met een oliecrisis en hoog oplopende inflatiepercentages:

The70sarecool.weebly.com