Synthetix

Synthetix werd gelanceerd in 2018 en heeft al een mooie groei doorgemaakt. Het kernidee van Synthetix is het creëren van tokens die de prijs volgen van andere activa. Hoewel momenteel crypto’s nog de meest gebruikte assets zijn in het systeem, kunnen de tokens instaan voor 5 verschillende activa: 

  • Fiat currencies, bijvoorbeeld de Euro of de USD.
  • Grondstoffen zoals goud of graan.
  • Cryptocurrencies
  • Crypto indexes
  • Inverse cryptocurrencies, hiermee kan je ‘short’ gaan op cryptocurrencies en inzetten op prijsdalingen. De twee meest populaire tokens op Synthetix zijn dan ook iBTC en iETH. 

Synthetix koersDe prijs van Synthetix

De SNX is de token die centraal staat binnen het ecosysteem van Synthetix. SNX wordt gebruikt als onderpand om nieuwe tokens te kunnen genereren. Dit is gelijkaardig aan hoe Ethereum als onderpand gebruikt wordt bij het mijnen van DAI in MakerDAO. 

De koers van SNX begon in beweging te komen in september 2019 en sinds juni 2020 is de prijs de hoogte in geschoten. Dit is ook niet verwonderlijk omdat je kan verwachten dat het succes van SNX sterk in verband staat met het succes en de activiteitsgraad van de algehele cryptomarkt. Het zou dan ook logisch zijn dat er nog veel groei mogelijk is, dus laten we dit eens nader bekijken en beoordelen of het nog niet te laat is om te investeren in SNX. 

Hieronder vind je de prijsgrafiek van Synthetix. Hiermee heb je een analyse wat de prijs heeft gedaan in het verleden. Ook vindt je de mogelijkheid om direct de crypto te kopen.

Synthetix koers verwachting

Synthetix koers verwachting 2021 – 2025 – De laatste Synthetix koers

Het Synthetix netwerk heeft de mogelijkheid om eindeloos te blijven uitbreiden en talloze activa aan te bieden die je kan volgen. Het gebruiksgemak kan er dan ook voor zorgen dat in de toekomst investeerders die willen handelen in bijvoorbeeld goud, eerder zullen kiezen voor een Synthetix token die de goudprijs volgt, in plaats van op een omslachtige manier fysieke goud in handen proberen te krijgen.

Daarnaast zijn er nog miljoenen mensen die momenteel niet eens de mogelijkheid hebben om te kiezen. De markt van edelmetalen, of de Amerikaanse aandelenmarkten zijn voor velen niet eens toegankelijk en ook voor hen kan Synthetix de toegang bieden tot een eerste investering. Het potentieel van SNX is dus enorm en indien het platform nog verder ontwikkelt en de concurrentie de baas kan dan is dit misschien nog maar het tipje van de ijsberg. 

Het belangrijkste voor het kopen of het traden van een cryptocurrency is, is dat je weet waar het bedrijf mee bezig is. De nieuwe ontwikkelingen zullen zorgen voor een grotere adoptie en een verandering van de prijs uiteindelijk.

Zo is het team achter Synthetix dus druk bezig met nieuwe innovaties wat erg positief is voor de toekomst. De Synthetix toekomstprijs zal ook geheel afwachten zijn hoe al deze bovengenoemde punten gerealiseerd gaan worden door het team hierachter. De plannen en verwachting voor 2021 – 2025 zien er in ieder geval goed uit.

Schaalbaarheid

Eind 2019 begon Synthetix samen te werken met Chainlink, dit was een grote doorbraak in de veiligheid van DeFi toepassingen omdat het zowel de smart contracts en de data oracle layers decentraliseert. 

Door Chainlink als een oracle te gebruiken kan Synthetix allerlei tokens creëren om de prijzen te volgen van bijna elke soort asset. Dankzij Synthetix kan je zo bijvoorbeeld makkelijk investeren in goud of zilver, wat momenteel niet voor iedereen zomaar toegankelijk is. Hetzelfde geldt voor het investeren in traditionele aandelenmarkten zoals de S&P 500 of de NASDAQ. Deze beurzen kennen wij in Europa al jaren en voor ons is het geen probleem om een broker te vinden die je toelaat om hierin te investeren. Maar wereldwijd zijn er ook honderden miljoenen mensen die geen toegang hebben tot deze markten, en hier kan Synthetix een oplossing voor bieden. 

Synthetix Staking en mijnen

Naast het aanschaffen van SNX en het volgen van allerlei activa, kan je ook zelf SNX staken of mijnen. Stakers van SNX houden het systeem in stand en worden hiervoor beloond met een pro-rata bedrag dat in relatie staat met de activiteitsgraad van het systeem. De waarde van SNX staat dus in rechtstreeks verband met de bedrijvigheid van het netwerk. SNX wordt ook gebruikt voor onderpand en is nodig indien je SNX wil mijnen. Tussen maart 2019 en maart 2023 zullen er 160 miljoen extra SNX tokens gecreëerd worden. Deze tokens zullen verdeeld worden over de SNX stakers. Iemand die SNX staket over deze hele periode kan zijn waarde makkelijk verdubbelen. 

Veiligheid/ Betrouwbaarheid

Net als vele andere cryptocurrencies is Synthetix gebouwd op het Ethereum netwerk. Elke synthetische activa (Synth) is een ERC20 token. Hoewel je nooit 100% zeker kan zijn dat het netwerk nooit zal falen, geeft dit toch het nodige vertrouwen dankzij de naamsbekendheid en goede reputatie van Ethereum. 

Synthetix kopen of verkopen

Wil je Synthetix kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Bitcoinmeester, Litebit en Binance

Beste websites om Synthetix (SNX) te kopen in Nederland

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><p class=
Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=
Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><p class=
OKEX

Internationale exchange

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

200+

BekijkOKEX
 /></a><p class=
Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><p class=
Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Bij bovengenoemde exchanges kan je allemaal Synthetix kopen, verkopen en traden. Het grote voordeel is dat je eenvoudig via iDeal kan afrekenen en ook bij het verkopen het binnen 24 uur weer op je bankrekening staat. Ten slotte hebben al deze platformen een erg goede reputatie en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je de crypto koopt, heb je het ook direct in je wallet staan op het platform.

Interesse om meer te weten over andere cryptocurrencies? Bekijk hieronder de complete lijst van cryptocurrencies waar wij over geschreven hebben.

Aandelen overzicht footer

Biflatie.nl heeft ook over andere aandelen geschreven:
Airbnb aandelenTwitter aandelenSnapchat aandelenAmazon aandelenNIO aandelen
Palantir aandelenMicrosoft aandelenNetflix aandelenJD.com aandelenAlibaba aandelen
Zoom aandelenTesla aandelenGoudmijn aandelenAir France KLM aandelenBeyond Meat aandelen
Spotify aandelen

Veel bekende traders en experts hebben een positieve prognose van Synthetix zoals deze bijvoorbeeld.

Wil je gebruik maken van het traden van futures om kans te maken op hogere rendementen als de prijs stijgt? Dan kan je het beste gebruik maken van de Binance futures hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.