Hoe Blockchain ons leven zal gaan veranderen

1

De eerste 40 jaar van het internet bracht e-mail, sociale media, mobiele applicaties, online winkelen, Big Data, Open Data, cloud computing en Internet of Things (IoT). Inmiddels draaien steeds meer dingen in ons leven om Informatietechnologie. Op werk, in onze vrije tijd, in winkels, op internet, het digitale leven wordt steeds verder geïntegreerd.

Aan deze ontwikkeling zitten natuurlijk positieve en negatieve kanten aan. Beveiliging, privacy, gemak, snelheid. De een is er blij mee, de ander vindt het maar vervelend. Er is echter één onderwerp wat ontbreekt in het verhaal en dat is vertrouwen. Daar kan Blockchain voor eens en altijd verandering in brengen, want de toepassingen van blockchain zijn niet alleen voor bitcoin en cryptocurrencies, waar de meeste mensen het van kennen. De mogelijkheden zijn eindeloos, al blijft het een enigszins technische verhaal. Bekijk hieronder de documentaire: Blockchain and Us.

Share on Facebook13Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn10

Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie, biflatie, de huizenmarkt, de eurocrisis, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie

  • carthago

    Blockchain is vooral corruptie bestendig en het belangrijkste :ondeelbaar door overheden en het criminele banksterskartel. De strijd tussen crypto coins en hypocryto valuta’s is nog maar net begonnen. Dat winnen de crypto coins juist omdat ze solitair en zonder corrupte valuta’s kunnen bestaan. Zo zijn vele alt coins (zoals ethereum, nxt, ripple enz) via hun intelligente Blockchain heel interessant voor grote bedrijven maar ook consumenten om fouten, kosten en ambtelijke corruptie te besparen en bovendien met een ongekende transactie snelheid. Make valuta great again. Zo is de waarde stijging van de crypto coins weliswaar soms een leuke bijkomstigheid( hoewel minstens zo vaak ook dramatisch) maar totaal niet essentieel voor de blockchain zelf.