Tekorten Griekenland en Spanje nog groter

9

Weet u nog? Vorige week wist president Hollande met de nodige bravoure en de blik van een staatsman te melden dat de crisis nu toch voorbij was. De nieuwste cijfers uit Griekenland en Spanje laten echter heel wat anders zien. Bij de Grieken viel het tekort nog hoger uit dan de toch al verwachte zorgelijke cijfers. Het begrotingstekort kwam uit op 9,4% van het BBP en de staatschuld op 170,6%. Geprognotiseerd waren 9,1% en 165,3%. Onze vrienden in Spanje tonen als begrotingstekort nu 9,4%, terwijl men was uitgegaan van 8,5%.

armoede europa

En Italië en Frankrijk?

In beide landen houdt men angstvallig de kaken op elkaar. Er is echter weinig fantasie voor nodig om ook daar, achter de gordijnen, de nodige zwarte gaten te zien. Hollande moet meer dan €50 miljard bezuinigen om de 3% grens te halen. Voorspeld is dat er daardoor zo’n 200.000 extra werklozen ontstaan. Een en ander zal zeer zeker ook de nodige effecten hebben op de economische groei. In Italië zit men met een verstard bestuurlijk- en sociaal systeem. Men hangt nog volop in de tijd van de Romeinen en het systeem van klassen.

Ontbreken positief Perspectief

Ook uit het recent op biflatie geplaatste artikel over de uitspraken van de president van de Nederlandse Bank Klaas Knot en de reacties daarop, blijkt dat we met zijn allen in een langdurig neergaande situatie terecht zijn gekomen. Onze welvaart en ons welzijn lopen in een rotvaart terug, door binnenlandse lastenverhogingen, faillissementen, ontslagen en een lager dan verwachte economische groei, terwijl er nog een golf van problemen op ons toekomt vanuit landen als Griekenland en Spanje.

We gaan geen rustige tijd tegemoet

Onze regeringsleiders en EU bestuurders kennen jammer genoeg maar één weg en dat is altijd dezelfde, namelijk het in stand houden van de bestaande structuren, machtsverhoudingen en financiële stromen. Nodig zijn echter hoop, innovatie, een paradigmawisseling, deregulering en een pioniersmentaliteit. Zeker nu de lasten steeds meer verhoogd worden, zullen de slimmen en wakkeren onder ons steeds vaker zoeken naar uitwegen. Wegen die niet passen in het overheidsdenken. Nee, een rustige tijd zullen we vast niet tegemoet gaan.

9 REACTIES

 1. OT Duits gerechtshof dwingt de Bundesbank tot audit van haar fysieke goudvoorraad in het buitenland. Voor wie weet wat er in de pm markten omgaat, en het verschil kent tussen papier en fysiek goud heeft dit m.i. grote betekenis. Tevens repatrieert Duitsland de komende 3 jaar 50 ton goud per jaar uit de VS. Een zeer bijzondere ontwikkeling………. 😮
  http://www.zerohedge.com/news/2012-10-22/german-court-demands-bundesbank-audit-sovereign-gold-holdings

 2. Ben, men zei nog: “geen bommetje” en nou doe je het toch…
  Nu moet men alsnog het gehalte aan valium in de chemtrails verhogen…

  “Niet luisteren naar Ben.
  Hollande stond op de voorpagina’s.
  Hij is de man, hij heeft gelijk, niet luisteren naar Ben aub…”

  :-p

 3. Tja, Griekenland en Spanje , daar gaan we nog jaren en jaren voor krom liggen. Het maakt echt niet wat politici daarover te melden hebben.
  Ze doen het tegenovergestelde van wat ik en vele anderen op dit forum doen. En wat is het tegenovergestelde van de waarheid, de hele waarheid en niets anders dan de waarheid zeggen?
  Juist ja, liegen danwel het ontkennen of het verdoezelen van de waarheid.
  Dat is politiek anno 2012
  Ideréén op dit forum voorspelt steeds wat er gaat gebeuren. Krijgt Griekenland gewoon z’n volgende tranche, no matter what?
  Ja natuurlijk, en we weten ook precies waarom, gewoon een kwestie van de stelling doorzien en begrijpen en zetten voorspellen.
  En zo kan ik nog wel even doorgaan.
  By the way, ik ben het helemaal eens met Ben ( zoals zo vaak, is geen slijmen, wel verschillend temperament )
  Oh ja, en dat blijf ik ook maar steeds in de groep gooien: Het leed voor velen kan een beetje verzacht worden door de breedste schouders de zwaarste lasten te laten dragen. Te denken valt aan: instellen toptarief voor de inkomstenbelasting, hogere bankenbelasting, vermogensbelasting, veel sneller beperken van de hypotheekrenteaftrek voor de bedragen boven de 500.000 , meer zorgkosten inkomensafhankelijk maken, het fiscaliseren van de aow enz enz.
  Al die gecumuleerde extra inkomsten/ minder uitgaven kunnen heel wat opleveren om het leed te verzachten.
  Toch?

 4. @Hans : Jan Kees knijpt z’n billen alléén dicht tijdens de nachtelijke uurtjes, en wel op verzoek van zijn ‘[u]komende[/u] echtgenoot’ …dus gelieve geen opmerkingen te maken die alleen maar betrekking hebben op zijn privé-leven-gn-gnn …

  … Put-lucht & Co hihi …

 5. @ 1

  Het verbaast me dat der Spiegel, bron van dit artikel hier melding van maakt. Bronverwijzing van der Spiegel is vervolgens Reuters. Reuters is 100% eigendom van de Rothschilds, De Rothschilds hebben totaal geen belang bij deze telling, waarom dan melding hiervan maken? Overigens heeft Ron Paul hetzelfde verzocht voor het Amerikaanse gedeelte van de “Goldstore” in Fort Knox. Hier is tot op heden ook geen gehoor aan gegeven.

 6. Helaas is alles wat je in de normale pers leest niets anders dan list en bedrog, zgn om het sentiment onder de bevolking te testen en dan met zgn oplossingen te komen.

  De banken weten heel goed hoe de echte stand van zaken is net als onze politici enkel de schaapkes geloven nog dat alles dik in orde is:

  The Fed has, through its ‘fiat ex nihilo handed to its owners’ programs been incredibly successful. In just four years it has been able to transfer at least half of the wealth of the middle class to its Wall Street owners. But the success story doesn’t end there. Through taxpayer backing of its ex nihilo initiatives, it has also transferred the future wealth of the next several generations of Americans to its owners. But that’s not all! By supplying taxpayer backed Euro banks with ex nihilo dollars, it has secured a good part of future wealth of Europeans too for its owners. This is pure genius!

 7. @6
  Je kent de belangen van de Rothschilds niet. Ik overigens ook niet. Wellicht slaan ze al decennia lang fysiek in, gaan geld printen en maken goud tot tier-1. Who knows.

  Ik heb me nooit verdiept in het opper-joden-bankier wezen.

  Het gaat me meer om het feit dat er melding wordt gemaakt hiervan, het verdiept de argwaan tegen papieren pm’s in het algemeen, of deze stress test nu wel of niet wordt uitgevoerd en door wie. Het deksel gaat van de pot en we kunnen rook zien.

 8. hoop,
  innovatie,
  paradigmawisseling,
  deregulering
  pioniersmentaliteit.

  Ik mis optie ‘None of the above’ 😉

  Frankrijk is next in line. Volgende maand hebben we pfiigs, zoniet dan een maandje later. Is nu echt kwestie van tijd.
  Ben benieuwd of BNP eraan gaat. Kan ik stoppen met hypotheek betalen hahaha

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.