Tesla drijft bitcoin naar nieuw all time high – volgt Apple?/R.I.P. Alex Kearns

Crypto is hot en wordt ´hotter´ met de dag, lijkt het wel. Nadat we berichtten over Iran dat zelf bitcoin mijnt, volgde Elon Musks paradepaard Tesla met een aankoop van 1,5 miljard dollar aan BTC. Tja, big corporations en institutionelen doen niet in duizendjes zoals u en ondergetekende. De koers heeft het geweten en alle bitcoin bezitters zijn vast ook alive and kicking. Hoe gelukkig kun je zijn wanneer je bezit met 20 procent stijgt in waarde – op één dag? De koersopstoot van gisteren gaat vandaag, 9 februari 2021, nog verder, tot een nieuw all time high van 47.565 dollar voor 1 BTC. Sommigen willen echter, wanneer ze al véél op hun bord krijgen, nog meer. Zo wordt er al gesuggereerd in cryptokringen dat Apple wel eens de volgende zou kunnen zijn. Om het voorbeeld van Tesla te volgen en ook bitcoin te kopen. 

Allen in bitcoin?

Het wordt al fijntjes gesuggereerd door bijvoorbeeld RBC Capital Markets aan zijn cliënten. ´The idea about Apple and cryptocurrency came from a note to investors from Mitch Steves at RBC that stated that Apple’s share price could increase 25% if it adds support for cryptocurrencies to its Wallet app.´ Apple zou een bitcoin/crypto wallet moeten voorzien, aldus RBC Capital. Het wereldbekende techbedrijf bezit naar verluid 100 miljard dollar aan cash, dus wat zou een miljardje of twee in bitcoin voor Apple betekenen… Speculatief misschien maar in Cryptoland gebeurt er wekelijks wel iets wonderlijks. En soms zoals gisteren wel tweemaal daags. Trouwens, waarom zou het in dat geval bij Apple moeten blijven? Waarom niet alle bedrijven van de S&P500? Dat hoort u niet van mij, van vanwege de Amerikaanse nieuwszender CNBC:

Maal vier in dertig dagen

Soms loopt de bitcoinkoers vooruit, soms krijg je een zogenaamd kort- of langdurig altseason. Een seizoen waarin de alternatieve coins, altcoins, de kar trekken. Lang niet alle coins lopen altijd gelijk op, maar de laatste dagen heft het hoogtij van bitcoin wel de meeste boten – altcoins – hoger. DeFi coins, van de gedecentraliseerde financiën zoals Aave (AAVE), doen het zelfs nog stukken beter dan posterchild bitcoin. Aave verviervoudigde in de afgelopen 30 dagen, alstublieft. ´In a massive price rally, Aave (AAVE) has surged another 12% approaching $500 levels by hitting its new all-time high. At press time, AAVE is trading 12.3% up at $489 with a market cap of $6.06 billion. With this move, AAVE has become the world’s largest DeFi crypto token surpassing giants like UniSwap (UNI).´ Helaas voor ondergetekende verkocht hij AAVE veel te vroeg. Can´t win ´m all, zullen we maar denken…

PlanB goes all the way

Plots worden de wiskundige berekeningen vanwege PlanB een stuk realistischer, nietwaar? Aan bijna 50.000 dollar per bitcoin, lijkt zijn S2F Bitcoin Model projectie van 100.000 tot 288.000 dollar heel wat dichterbij te komen. Dat is: ´in de loop van 2021´, wat ook rond september-december kan betekenen, het laatste kwartaal. De anonieme Nederlandse econometrist heeft trouwens groot nieuws: hij heeft zijn ongetwijfeld uitstekend salaris bij ´een institutioneel´ gelaten voor wat het was. Om zich nog uitsluitend met crypto et al., en vooral zijn Bitcoin Model bezig te houden. PlanB blijft het immers perfectioneren en nog uitbreiden. Het uiteindelijke doel waar BTC naartoe gaat op de langere termijn is (slik) 1 miljoen dollar. Alstublieft… 

R.I.P.

We eindigen deze opwindende, vast enthousiasmerende berichten met een sombere mededeling en het is tegelijk een waarschuwing. Die overmatig enthousiasme hopelijk wat tempert. De beurs is geen casino of hoort dat niet te zijn. De beurs is er ook niet voor u en ondergetekende, wat sommigen nog aleens vergeten. Of waarvan ze zich niet bewust zijn. Vooral de jongere, weinig ervaren wannabee traders, laten hun emoties dan de overhand nemen. Met de meest tragische gevolgen zelfs. Don´t try this at home! Marketwatch.com:

´Family claims Robinhood preys on inexperienced traders, and that its ‘reckless conduct’ created ‘a time bomb’´

De familie van een 20-jarige beursspeler daagt de populaire tradingapp Robinhood voor het gerecht. De jongeman, Alex Kearns, werd naar verluid door Robinhood verwittigd dat zijn optiestrategie een groot verlies opleverde. Van wel 730.000 dollar, en of hij asap 178.000 dollar wilde storten om de situatie recht te trekken. Zonder mogelijkheid aan dit soort bedragen te komen, panikeerde Alex. De helpdesk reageerde niet op zijn mails. Schrik en schaamte. Hij reed met zijn fiets voor een aanstormende trein. R.I.P. Alex Kearns… Zijn ouders en zuster verwijten Robinhood van agressieve technieken om jonge traders te lokken. Van misleidende informatie te verschaffen zelfs. Om de tragedie nog erger te maken kwam er vanwege de tradingapp daags nadien een email toe. Waarin stond dat de situatie vanzelf opgelost was en dat hij niets hoefde bij te betalen…

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.

Eén reactie

  1. Dat Bitcoin stijgt, is niet verwonderlijk door alle “belangrijke” aandacht. Heel jammer, dat van Robinhood. Het had absoluut niet zo ver mogen komen. Sterkte aan de nabestaanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.