The Abyss: Geen ICO maar een DAICO

0

Om de zoveel tijd brengen we een nieuwe crypto onder de aandacht. Deze keer gaan we het hebben over de ICO van The Abyss, of beter gezegd de DAICO.  The Abyss omschrijft zichzelf als een nieuw digitaal distributie platform voor het leveren van allerlei soorten videogames. Gratis games, crypto games, de gamewereld ondergaat sinds de komst van crypto een gehele transitie.

Focus op het referral systeem

Anders dan andere platformen zoals Steam en Origin zal The Abyss een motiverend multilevel referral systeem integreren.  Dit systeem geeft gamers de mogelijkheid om geld te verdienen door te spellen te spelen en door dit tevens te koppelen aan sociale activiteiten. Hoe groter de exposure, hoe beter voor alle partijen. Zo worden de klanten eigenlijk aan het werk gezet voor de promotie en bereik in de doelgroep: de game community.

Voordelen van het concept

Ontwikkelaars van spellen kunnen door zich aan te sluiten bij The Abyss besparen op marketingkosten en ze kunnen tevens extra inkomen generen door middel van de referral betalingen vanuit andere spellen op het platform. Het game platform zal beschikbaar zijn voor desktop (Windows, MacOS, Linux), maar ook voor mobiel (iOS en Android) en er komt ook een webapplicatie. WE zijn even in het plan gedoken en The Abyss geeft aan dat de spelers en ontwikkelaars de volgende voordelen hebben:

Spelers

 • Wereldwijd toegang tot vele spellen op één plek
 • Persoonlijk 5-level referral programma
 • ABYSS tokens rewards door het bereiken van game prestaties
 • Geld verdienen door het creëren van content (reviews, gidsen en commentaar)
 • Extra inkomen door middel van in-game veilingen
 • Tokens kunnen uitbetalen naar persoonlijke Ethereum-wallet

Onwikkelaars

 • Persoonlijk 5-level referral programma
 • Doelgericht en content genererende publiek bij de start van een project
 • Toegang tot game statistieken
 • 24/7 klantenservice
 • Makkelijk te begrijpen mechanisme voor het aantrekken van publiek voor games door middel van een intern systeem van advertenties

Hoe werkt The Abyss precies?

Hieronder twee schema’s over de werkwijze en hoe het systeem van The Abyss precies in elkaar zit:

abyss ico

the abyss ico

The Abyss ten opzichte van de concurrentie

De grootste concurrent van The Abyss is Steam. Steam is a ook een digitaal distributie platform dat al een tijdje bestaat. Het concept is gecreeerd door Valve Corporation, een grote game develepor uit Amerika. De grootste voordelen die The Abyss heeft ten opzichte van de concurrentie zijn:

 • Browser online games (alleen Kongregate – een andere concurrent biedt dit momenteel aan)
 • Cryptogames met rewards en betalingen in cryptocurrencies
 • Motivatie systeem voor gamers voor het uitnodigen van vrienden
 • Motivatie systeem voor ontwikkelaars voor het uitnodigen van meer gebruikers
 • Geïntegreerde klantenservice binnen de spellen op het platform
 • Cryptocurrencie wallet gekoppeld aan het persoonlijke account
 • Crowdfunding

  abyss conceurrente

Wat is een DAICO?

Vitalik Buterin (Ethereum) kwam met het idee dat investeerders meer controle zouden moeten hebben over ICO’s. Hij heeft dit idee vormgegeven door een ICO te combineren met een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO).

Het komt erop neer dat er een smart-contract wordt opgesteld tussen de investeerder en The Abyss. In het slimme contract wordt de investering die wordt gedaan vastgelegd en vastgehouden. Dit geeft de investeerder de kans om de investering ongedaan te maken of te wel terug te trekken. Het zijn de voordelen van gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s) binnen een ICO. Verder kan er door het gebruik van dit smart-contract gestemd worden over het maandelijks budget voor het development team.

Statistieken The Abyss

1 ABYSS komt voor $0.24 op de markt in fase één. The Abyss accepteert Ether en BNB (dat is de Binance coin). De softcap is gezet op 6 miljdoen dollar.  Als deze limiet niet wordt bereikt, worden alle gelden teruggestort. De hard cap si gesteld op $60 miljoen. De maximale hoeveelheid ABYSS zal ruim 603 miljoen bedragen. Alle niet verkochte tokens worden geburnt via een Smart Contract.

De 21% voor het bedrijf en de adviseurs worden bevroren voor een periode 1 jaar en de reserve van 18% wordt bevroren voor een periode van 6 maanden. De reserve kan in de toekomst worden gebruikt voor het motivatie programma en om nieuwe games naar het platform te brengen.

Team van The Abyss

Konstantin Boyko-Romanovsky is de oprichter van The Abyss en van Destiny.games. Hij omschrijft zichzelf als succesvol blockchain investeerder, cryptocurrency expert en technologie enterpreneur met meer dan 17 jaar ervaring in de video game industrie. Op Medium schrijft hij sinds kort ook over oplichting met ICO’s.

De CEO van The Abyss is Vladimir Kurochkin. Hij werkt meer dan 12 jaar in de game industrie en heeft significante ervaring in project ontwikkeling en management. Bij Destiny.games heeft hij zich opgewerkt van web project administrator tot President. Helaas is er niet veel informatie over hem te vinden op het internet. Ook zijn LinkedIn is niet uitnodigend en gedeeltelijk in het Russisch wat een beethe amateuristisch overkomt. Verder staan er een 5 adviseurs op de website. Dit zijn ervaren adviseurs, maar verder geen bekende of ‘grote’ namen voor het grote publiek. De rest van het team is te vinden op homepage van theabyss.com.

Gaat The Abyss een succes worden?

Het is afhankelijk van meerdere factoren of The Abyss gaat slagen. Een belangrijke factor is bijvoorbeeld hoeveel geld er wordt opgehaald. Het verschil tussen de softcap van 6M USD of de hardcap van 60M USD is aanzienlijk. Om de directe concurrentie aan te gaan met onder andere Steam is veel geld nodig.

De minpunten van The Abyss zijn toch wel de beschrijving van het team en adviseurs. Dit had uitgebreider en toegankelijker kunnen zijn. Verder staat de uitrol van de 1e versie van het platform het 1e kwartaal 2019 op de agenda. Het kan daarom nog even duren voordat er echte waarde wordt gecreëerd.

Pluspunten zijn dat het om een DAICO gaat waarbij je als investeerder meer zeggenschap hebt en het geheel transparanter wordt. Verder komt de oprichter betrouwbaar en kundig over en is het referral systeem uitgebreid en goed uitgewerkt. De omvang van de videogame industrie is meer dan 100 miljard dollar op het moment. Als The Abyss hierin een grote speler kan worden met de crypto game community achter zich, dan kan dit op termijn een mooi project zijn. Lees meer over the Abyss en check the Shitepaper en Roadmapp op TheAbbys.com

Disclaimer: Dit artikel is informatief en is niet bedoeld als beleggingsadvies of een aanbeveling tot het kopen of verkopen van crypto of andere financiële producten. Doe altijd zelf onderzoek naar ICO’s en crypto’s en informeer jezelf.

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie