Tien steden met nog slechts 10 dagen cash

6

Na het faillissement van de Amerikaanse stad Detroit afgelopen zomer – het grootste bankroet ooit van een stad aldaar – verkeren nu plotsklaps 10 andere Amerikaanse steden en gemeenten in de grote financiële problemen. Hieronder het aantal dagen dat ze nog cash geld voorradig hebben. Via Zero Hedge.

ten

Nog meer kandidaten voor een bankroet

Hier worden nog andere criteria toegepast zoals het percentage van pensioenlasten van het totale gemeente- of stadsbudget.  Met 68,7 % staat Springfield aan de twijfelachtige top. Er zijn ook 10 steden die meer cash uitgeven dan dat er binnenkomt, ook niet bepaald gezond, zoals Glendale met min 21,2 %.  Plus steden en gemeenten waarvan de bevolking krimpt, zoals New Orléans met min 21,9 %, dus wie gaat er nog belastingen betalen en voor de inkomsten zorgen?

Toekomstige faillissementen

Dit zijn alle kandidaten voor toekomstige faillissementen…  Deze gemeenten en steden kunnen met of zonder succes om hulp gaan aankloppen bij de federale overheid. Die overigens ook geen geld heeft want zelf al moet lenen om de intrest op de schulden te kunnen voldoen. Die kan dan wel weer de Federal Reserve eventueel vragen om nog een paar miljard dollar méér te drukken? Echter: hoe lang kan deze mallemolen op deze manier nog doorgaan…?

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie