Tien steden met nog slechts 10 dagen cash

Na het faillissement van de Amerikaanse stad Detroit afgelopen zomer – het grootste bankroet ooit van een stad aldaar – verkeren nu plotsklaps 10 andere Amerikaanse steden en gemeenten in de grote financiële problemen. Hieronder het aantal dagen dat ze nog cash geld voorradig hebben. Via Zero Hedge.

ten

Nog meer kandidaten voor een bankroet

Hier worden nog andere criteria toegepast zoals het percentage van pensioenlasten van het totale gemeente- of stadsbudget.  Met 68,7 % staat Springfield aan de twijfelachtige top. Er zijn ook 10 steden die meer cash uitgeven dan dat er binnenkomt, ook niet bepaald gezond, zoals Glendale met min 21,2 %.  Plus steden en gemeenten waarvan de bevolking krimpt, zoals New Orléans met min 21,9 %, dus wie gaat er nog belastingen betalen en voor de inkomsten zorgen?

Toekomstige faillissementen

Dit zijn alle kandidaten voor toekomstige faillissementen…  Deze gemeenten en steden kunnen met of zonder succes om hulp gaan aankloppen bij de federale overheid. Die overigens ook geen geld heeft want zelf al moet lenen om de intrest op de schulden te kunnen voldoen. Die kan dan wel weer de Federal Reserve eventueel vragen om nog een paar miljard dollar méér te drukken? Echter: hoe lang kan deze mallemolen op deze manier nog doorgaan…?

6 reacties

 1. Mijn complimenten aan alle medewerkers van biflatie,hoe jullie toch steeds weer gevoelige, interessante en actuele onderwerpen in het daglicht brengen.
  Wil jullie hiervoor bedanken en denk dat ik hier namens de meesten biflatie bezoekers spreek, alhoewel ik dit niet als eerste kenbaar maak.
  Ik hoop, dat wij als bewuste mensen ons kunnen verenigen als een groep mensen, die de sterke intentie hebben, om een samenleving te creeren die voor ons allen een betere toekomst kan bieden.
  Ik stel voor, dat wij als geregistreerde biflaten met eventuele partner een besloten samenkomst te houden, om elkaar eens beter te leren kennen en van gedachten te wisselen in een gezellige sfeer, tegen een redelijke bijdrage op een redelijke locatie in het midden van het land.

  1. Hallo Bertus, namens iedereen van Biflatie.nl: dank voor je reactie en de complimenten. We doen ons best.

   Voor wat betreft jouw voorstel voor een meeting, wellicht is er genoeg draagvlak om begin 2014 een bijeenkomst te organiseren. Ik gooi het in de groep.

 2. “Echter: hoe lang kan deze mallemolen op deze manier nog doorgaan…?”
  Ja, zolang als er nog stukjes touw te vinden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: