Het tij keren voor de BV Nederland

workOnderzoeksbureau Panteia stelt dat dankzij een pakket van maatregelen gericht op het Midden- en Kleinbedrijf er volgend jaar 100.000 banen bij kunnen komen.  Maar dan wel onder voorwaarden…

100.000 nieuwe jobs en meer

De maatregelen : aanzienlijke vermindering van de administratieve rompslomp.  Een nieuwe impuls voor het bedrijfsleven.  Betere financieringsmogelijkheden.  En het aanpakken van de “mismatch” op de arbeidsmarkt (opleidingen die niet stroken met de open vacatures).  “We moeten het tij keren voor de BV Nederland”, zegt de algemeen directeur van Panteia.  Maar liefst drie vierde van de bedrijven die belemmeringen ervaren denkt nieuw personeel aan te nemen – als deze obstakels uit de weg geruimd worden tenminste.

Oproep

Politiek : néém nu toch die stappen; maak het ondernemers makkelijker om te starten want…ze willen wel! Investeer…in mensen.  Ook in het algemeen : belastingen, lasten selectief verlagen kost geld in het begin, ja, maar betaalt zich daarna dubbel en dik terug.  Want nu bezuinigen we ons met z’n allen dood…

Haat-liefde verhouding

We gaan hier iets cru zeggen : werknemers hebben een lichte haat en zelfs jaloezie tegen werkgevers.  Aan de ene kant kunnen ze niet zonder hen – wie gaat anders jobs creëren? Aan de andere kant zijn ze jaloers op de macht en de verloning van die werkgevers.  Werkgevers die op hun beurt niet zonder werknemers kunnen – wie gaat anders het werk doen? Maar aan de andere kant gunnen ze hen zo min mogelijk, om zelf zoveel mogelijk profijt te behalen.  ’t Is een haat-liefde verhouding, de een kan niet zonder de ander.  ’t Is een beetje een karikatuur maar in se komt het hier wel op neer, wat u?

3 reacties

 1. Inderdaad de “BV Nederland”. Hoe gedegradeerd kun je als land zijn? ’t Is wel op intelligente wijze ingevoerd, de moderne “Arbeit Macht Frei” cultuur.

  “Democratie”, “gelijkheid”, “humanisme” zijn hele handige toverwoordjes gebleken voor het inrichten van een Orwelliaans systeem.

 2. Honderd-duizend banen in 1 jaar? Wat een onzin. Mini-baantjes en wat contractwerk misschien maar zeker geen “duurzame” banen op basis waarvan een bank een hypotheek verstrekt. Laat je niet blij maken met een dode mus mensen. Met geld maak je geen banen, met het vereenvoudigen van regeltjes ook niet. Met geld maak je consumenten, consumenten willen kopen en daarvoor moet dus geprocuceerd worden. Liefst innovatief en duurzaam maar in de praktijk meestal goedkoop en snel want ja: consumenten zijn in de meerderheid impuls-behoefte-bevredigers en dan moet de omloopsnelheid hoog zijn. Hopeloos principe dat consumeren.

 3. Kan de kip zonder het ei?
  Kan het Midden- en Kleinbedrijf zonder binnenlandse vraag?
  Met andere woorden: zou niet moeten worden begonnen bij een verbetering van vertrouwen en koopkracht van de consument, de basis en het bestaansrecht van hun toko?
  ALS deze belemmeringen, inclusief de comatueuze woningmarkt, uit de weg worden genomen, ligt ook de weg voor de commerce naar Halleluja! weer open, zo zeker als het Amen! in de kerk.
  Hebben we daar een onderzoeksbureau voor nodig?
  De conclusie ligt voor de hand: met het huidige ‘beleid’ gaat de burger van kwaad naar (veel) erger en dat geldt dus ook voor de handel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.