Via Gewoon-Nieuws | U heeft voldoende geld op uw rekening, maar als u met uw pinpas wilt betalen krijgt u van de caissière in de supermarkt te horen dat uw saldo niet toereikend is. Toch weet u zeker dat er voldoende saldo moet zijn. U laat de caissière nog een aantal pogingen doen, maar steeds met hetzelfde resultaat. Oké, dan zal er wel ergens een foutje zijn gemaakt. U laat de juffrouw van de kassa uw boodschappen apart zetten en spoedt u naar de dichtstbijzijnde geldautomaat want die zal het vast wel doen. Aangekomen bij de geldautomaat verwondert het u dat er een flinke rij staat. De één na de ander druipt echter af omdat deze automaat niet schijnt te werken. Nog steeds is uw argwaan niet gewekt en u gaat op zoek naar een andere automaat. U prijst u gelukkig als u er een vindt waar niemand voor staat en u gelijk uw transactie kan doen. U krijgt het al wel héél warm als blijkt dat ook deze geldautomaat u laat weten dat uw saldo niet toereikend is. U laat de boodschappen voor wat ze zijn en haast u naar huis om via internetbankieren te kijken wat er nou precies aan de hand is. Thuis aangekomen moet u constateren dat internetbankieren niet werkt…

Als u gaat uitzoeken waarom u niet bij uw geld kunt, komt u erachter dat de bank failliet is en dat deze tot nader order is gesloten. Verdere berichtgeving moet worden afgewacht. U komt er ook achter dat  de regering delen van uw geld heeft afgenomen om de bank te kunnen stabiliseren. De meeste mensen geloven dat zo’n scenario in Nederland niet kan gebeuren omdat we beschermd worden door de Centrale Bank middels het “Deposito Garantiestelsel“. Niets is echter minder waar.  Het blijkt dat er sinds mei 1978 in Nederland een wet bestaat, genaamd Noodwet Financieel Verkeer.  Hierin staat dat de Minister President van ons land de bevoegdheid heeft om alle tegoeden op de banken te beperken tot een bepaald bedrag per rekeninghouder. Hoe kan het zijn dat onze minister de mogelijkheid heeft om de hoogte van het bedrag te bepalen dat wij op onze rekening moeten houden? Hoe is het mogelijk dat wij geen enkel recht meer hebben op het moment dat de bank omvalt. Want daar gaat het uiteindelijk om. Zoals in onderstaand filmpje wordt getoond zijn al deze wetten gemaakt om het geld van de burgers in te kunnen pikken op het moment dat het Ministerie van Financiën dit nodig acht.

[youtube id=”M-2eJQqXm7s” align=”center”]

20 reacties

  1. Ik denk dat een Grote Oorlog in het Midden-Oosten het financiële systeem zodanig onder druk zal zetten dat banken omvallen. Ik denk dat dit kabinet pas valt wanneer de Grote Oorlog in het Midden-Oosten in volle hevigheid woedt. Dan is de chaos in ons land compleet.

    1. Wat meer chaos is wat hol-land juist node mist. Veel hollanders zijn slechts brave, afgerichte hondjes van Pavlov. Trieste, hedonistische flapdrolletjes. Een zak chips, “ik hou van hol-land” en als een autist met de neus tegen de smartphone gedrukt. En voor de rest hard werken en heel veel belasting betalen. Maar hee, we hebben het beter als “de mensen in Noord Korea”. Dus we zijn gelukkig …

  2. Dus moeten we in goud. Heb al eens geïnformeerd bij banken in mijn directe omgeving of ik een kluisje kan huren. Nergens dus. Mijn huis is een zoete inval, dus geen optie. Een goudrekening bij de bank helemaal geen optie. Dat goud kun je niet opeisen als je met z’n allen tegelijk denkt het nodig te hebben. Begraven achter de rododendron dan maar? Gaat de buurman er mee vandoor. Dan maar die paar spaarcentjes gewoon op de bank laten, zoals menigeen doet die gelooft in een onfeilbaar systeem. Zijn wij burgers nu geleidelijk aan in een machteloze positie gemanoeuvreerd? Ik begin daar sterk aan te denken. Dit Pietje is gewoon de pineut…

    1. Als je je goud in een kluisje bij de bank opbergt ben je ook de pineut Piet.. Goud neemt nauwelijks ruimte in dat kun je echt thuis we ergens kwijt. Je moet alleen iets bedenken dat niemand anders het per ongeluk kan weggooien. Dus niet in een paar oude sokken. Ook niet dat de electricien het tegen kan komen etc. Metsel het ergens in achter een tegeltje of zo.

  3. De Poolse regering heeft recent de helft van alle private pensioenbeloften in beslag genomen; overgeheveld naar haar eigen balans; onderpand voor meer leningen.

    “Get out of paper”

    Een bank gaat niet failliet in Nederland, de verliezen verschuiven naar de publieke balans, zie abn amro. Alle papier gaat door het putje. Cash, metaal, voer en water, biflaten. Als de stampede op gang komt is er niets meer te krijgen.

  4. Koop goud- en zilvermijnaandelen. Wellicht andere edelmetalen.Mijnen kunnen natuurlijk ook gnatonaliseerd worden, maar daar zitten zoveel haken en ogen aan dat dat niet snel zal gebeuren.

  5. Ondanks dat ik denk dat dit filmpje zeker een kern van waarheid heeft, heeft het filmpje ook wel een aparte nasmaak…..

    Het heeft wel heel veel weg van een commercial……..voor een bank.

  6. Het *IS* tijd om je geld van de bank te halen. Dat ben ik bij deze dan ook braaf aan het doen. Tegen de tijd dat de boel in elkaar flikkert is “R” (allang)(*) een “kale kip”.

    Signed,

    Silent bank[R]unner.

    (allang)(*) :
    Vraag mij niet naar mijn voorspellende capaciteiten.
    Ik doe geen Astro TV, ik doe alleen nulletjes en eendjes, weet je toch ?…

  7. Nederlanders, het domste volk op aarde. En zie hier. Iemand kan nog niet eens een beetje goud thuis verstoppen. We zijn natuurlijk niet voor niets de afgrond in bestuurd. Wat een land.

  8. R, eendjes of eentjes? 😉

    Kan iemand mij zeggen, als een groot bedrijf, bv. Philips, AKZO, FrieslandCampina etc, hun RC bij de ING, ABN-AMRO en/of RABO hebben om hun personeel te betalen, en deze banken gaan “plof” wat er dan met het geld van grote bedrijven gebeurt?

    Natuurlijk hebben die rekeningen in het buitenland, maar worden dan ook de vele miljoenen, die op bovenstaande banken staan, eenvoudig geconfisceerd?

    En heeft iemand een idee, als dit gebeurt, hoe groot het bedrag zal zijn, dat je als prive persoon “mag” houden. Is het 10.000 of 100.000 of ergens daar tussen in? Heeft dus niets te maken met dat zg. garantiefonds, dat is onmiddellijk ook failliet…(tenzijn de Bernank zijn persen aanzet, is al eens eerder gebeurd tenslotte).

    1. De banken die je noemt zijn “too big to fail” of m.a.w. als die failliet gaan maakt het niet zoveel uit hoeveel je mag houden. De banken zullen sluiten voor een tijdje, wetten zullen veranderen en vanaf dan is alles anders. De huidige machthebbers zullen met nieuwe wetten en desnoods met politiegeweld proberen aan de macht te blijven en dan is het tijd voor de revolutie. Als die dag is aangebroken adviseer ik bankiers, politici en hun journaisten op tijd te vluchten voor het volk.

      1. Ik kan eigenlijk nauwelijks wachten tot het zo ver is. Het lijkt mij de enige manier om weer orde op zaken te stellen in Nederland.

        1. Ik heb zelf nog wat tijd nodig. Niet om goud te kopen of m’n geld van de bank te halen, maar om een stukje landbouwgrond te bemachtigen met een hek en een wachttoren op iedere hoek en om een wapenvergunning te krijgen etc, etc. Gelukkig zijn de heren in het pak handig in de problemen voor zich uitschuiven dus dat jaartje gunnen ze me nog wel. Verder moet ik me nog verdiepen in surfivalen. I am going to be a preper I am afraid.

          cheers everybody and take care

    2. @Looxcie,

      Zoals ktm zijn ‘stelletje ongesgoolde’ trademark heeft en moerstaal zijn ‘HOL-land’ trademark heeft. Zo heb ik bij deze mijn ‘nulletjes en eendjes’ trademark. Zeg maar een soort ICT-speelweide waar we naar elkaar ‘kwaken’ wie de meest logische oplossing heeft.

      Met een d dus 😉

  9. Ja als je nagaat dat een kilo goud net zo groot is als een mobieltje, dan is het wel triest als je niet weet waar je het kan verstoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: