Het tijdperk van goedkoop voedsel is voorbij en de prijs van de belanrijkste voedingswaren zal de volgende 40 jaar 50% tot 100% stijgen. Dat blijkt uit een studie van de Britse regering, waaraan 400 experts uit 35 landen hebben meegewerkt en waarin wordt geconcludeerd dat de productiviteitsgroei – in tegenstelling tot de voorbije decennia – niet langer de steeds verder toenemende vraag naar voedsel kan bijhouden. Indien we in 2040 een globale bevolking van 9 miljard mensen willen voeden is een landbouwrevolutie nodig, aldus het rapport dat werd uitgegeven door de Foresight-denktank. Vandaag de dag lijden 925 miljoen mensen honger.

Nog eens 1 miljard mensen ‘verborgen honger’ lijden, wat betekent dat ze onvoldoende variatie in hun eten hebben, waardoor essentiële voedingsstoffen ontbreken. Aan de andere kant van het spectrum eten 1 miljard mensen dermate ongezond dat chronische ziektes als vetzucht en zwaarlijvigheid toenemen. Het rapport trekt aan de alarmbel betreffende de huidige landbouwmethodes. Die zijn gebaseerd op het sneller produceren dan de natuur het toelaat, waardoor het natuurlijke herstel van de landbouwgrond steeds verder wordt verwaarloosd. Het globale voedingssysteem leeft ver boven zijn mogelijkheden, aldus de experts.

(Via: Express.be)

6 Responses

  1. Mijn punt is dat mensen overal in de media op stang gejaagd worden. Is het niet de crisis dan is het weer een vulkaan in de Verenigde Staten.

    BTW één hongerige mond is al één teveel dus daar kunnen het over eens zijn 🙂

  2. Ik vind het bericht anders redelijk positief. een stijging van slechts 50%-100% in 40 jaar. Als je dit afweegt tegen de prijs stijging van de afgelopen maanden is dit een enorme afname van de stijging van voedselprijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: