Tijd voor een ernstig gesprek over Corona

Die tijd wordt genomen in De Nieuwe Wereld. Ad Verbrugge gaat hier in gesprek met emeritus hoogleraar medische ethiek en oud VVD-senator Heleen Depuis. Over het Coronavirus en vooral over de Coronacrisis die er het gevolg van is. Collega Gerrit schreef onlangs nog wat monkelend dat we in dit land wel met 17 miljoen experten zijn, maar naar een hoogleraar luisteren wij persoonlijk nog wel graag. Wat u? Ook naar wat bijvoorbeeld dokter Anthony Fauci over deze onderwerpen te melden heeft. De nationale, Amerikaanse virusexpert die tal van presidenten ´overleefd´ heeft (maar ei zo na door Donald Trump ontslagen werd).

Schoenmaker blijf bij je leest

Neen, we vragen toch liever niet de opinie van onze plaatselijke bakker. Een heel intelligent persoon hoor, daar niet van, maar het spreekwoord luidt niet voor niets: bakker blijf bij je oven (of iets van die aard…) Het is wel de nieuwste trend, helemaal in, om de wetenschap in vraag te stellen. Om wetenschappers en hun sombere boodschappen en goede raad te negeren in het beste geval, te verdoemen en met de dood te bedreigen in het slechtste. Maar daar doet onderstaande niet aan mee. Wat u?

Eén reactie

  1. Aan de ene kant is het logisch dat mensen steeds meer de wetenschap beginnen te wantrouwen, omdat steeds vaker blijkt dat ze de politiek en media volgt. Neem dit artikel uit de economedian:

    http://www.economedian.com/2020-11-22het-mRNA-vaccin-de-uitverkoren-sluipmoordenaar.html

    Daarin staat dat dr. Fauci in maart verklaarde dat mensen geen (niet medische) mondkapjes moeten dragen omdat het alleen schijnveiligheid biedt. Nu is hij volledig gedraaid en van mening dat zelfs gevaccineerde mensen door moeten blijven gaan met het dragen van mondkapjes en social distancing. En ik maar denken dat vaccinaties bescherming bieden tegen ziekten.

    Of neem de door en door corrupte Ab Osterhaus die onze talkshows vult met bangmakerij terwijl hij zelf aantoonbare belangen bij de farmaceutische industrie heeft en zelfs stond te proosten bij de eerste besmetting met de Mexicaanse griep.

    En niemand in de politiek of media die daar kritisch op is. Op zo’n manier gaat vanzelf niemand de wetenschap meer serieus nemen en krijg je 17 miljoen experten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.