TIME magazine en zijn president worden betaald in bitcoin

Er wordt wel gezegd dat wanneer je de cover van het Amerikaanse TIME tijdschrift haalt, je het wel gemaakt hebt in het leven. Maar misschien is wat vandaag achter de schermen van het magazine plaatsvindt, nog wel belangwekkender. De president (dat is zijn titel, jawel, want alles in de VS is toch altijd groter en hoger en mooier…dan het lijkt?) van TIME, Keith Grossman en het magazine zelf gaan vergoed worden in bitcoin, in een deal met Grayscale Investments. Dat is de Britse, grootste digitale investeringsmaatschappij ter wereld. De deal omvat een video serie maken over, jawel, de grootste en oudste digitale munt. Dat niet alleen, maar zij zullen de verloning ook in BTC houden. In bezit en op de balans, en niet omzetten naar de niet-meer-zo-Good-Ole-US-of-A dollar. 

Cursus cryptobeleggen

Als dat geen voorpaginanieuws is?! Neen, het is het soort nieuws dat u in uw Cryptonieuwsbrief aantreft! Pluim op de eigen digitale hoed dan. Van digitaal gesproken, typisch stuff dat je wel kan zien maar niet kan vasthouden, pakken, voelen. Allemaal digitaal, schreven we al eerder op Biflatie.nl, in een artikel getiteld De (R)evolutie van geld, augustus 2020. Het is tevens de titel van een hoofdstuk van de Crypto Cursus voor Beginners. Omdat zovelen vandaag hun weg zoeken richting beleggen in digitale munten, maar wel een betrouwbare gids kunnen gebruiken, werd dit initiatief opgezet. En wel door enkele zeer ervaren marktparticipanten, in april 2021. Cryptobeleggen 101 oftewel het hoe, wat, waarom, wanneer en waar van investeren in cryptocurrencies. Crypto (beleggen in theorie en praktijk) van a tot z – check it out zo u wilt!

NYSE: méé in NFT

Digitaler dan dit wordt het niet, of toch? De NYSE, de grootste traditionele aandelenbeurs ter wereld, gaat NFT´s listen of toch op een of andere manier te koop stellen. ´Even New York Stock Exchange Launching NFTs´ heet het op U.today. Non-fungible tokens zijn de digitale vorm van een unieke, nooit-meer-dupliceerbare…tja, vul maar in. Er bestaat kunst in NFT vorm, waarvoor miljoenen worden neergeteld maar dan betaald met ETH, ethereum. Er is de eerste tweet op Twitter in een token vervat (verkocht voor 2,9 miljoen dollar tegenwaarde in crypto), cult video´s zijn in een NFT uitgebracht, enz. ´An NFT is a unique digital certificate that states who owns a photo, video or other form of online media. Each NFT is unique and acts as a collector’s item that can’t be duplicated, making them rare by design.´ Beter kunnen we het zelf niet omschrijven. In het geval van de NYSE worden unieke eerste listings van toonaangevende en baanbrekende bedrijven als Spotify, ´DoorDash, Roblox and Coupang, the largest U.S. IPO so far this year´ in een NFT omgezet. 

Coinbase: de listing van 2021?

Op die andere prominente beurs, Nasdaq, is het dat Coinbase, de grootste Amerikaanse cryptomakelaar, zijn debuut maakt en wel morgen, woensdag 14 april 2021. Hier wordt enorm naar uitgekeken door alle betrokkenen en market watchers. Het is dan ook een primeur in deze, en hier alvast omschreven als ´Coinbase listing eyed as key test of crypto market’s staying power´. Een ´test´ van de ´duurzaamheid´ van de cryptomarkt is wel een licht overdreven omschrijving hoor. Want je moet maar naar de koersen kijken, om zelf de betrokkenheid van alvast 106 miljoen (and counting) cryptobezitters in actie te zien. En of ze het au sérieux nemen, met ondergetekende dan wel in de voorste gelederen. Misschien heeft u ook weet van een van de vele studies, zoals deze van Yale University, die aantonen dat zelfs een klein percentage aan BTC in een portfolio wonderen kan doen?

Rumours zijn geruchten

Er doen geruchten de ronde dat na het beurgenoteerde MicroStrategy, Tesla en andere, ook Walmart bitcoin zou gekocht hebben. Dat is dan de grootste (weeral) en Amerikaanse distributeur ter wereld. Waar rook is, is misschien niet altijd vuur; maar dit gerucht doet toch als een hardnekkig vuurtje de ronde. We horen het vast of dit gefluister al dan niet bewaarheid wordt. 

Primeur: aandelen-tokens 

Vernoemden we hier reeds dat Tokenization het key word van 2021 wordt? Het in een token vervatten van alles wat je maar kan bedenken aan waarden, van grondstoffen tot aandelen en van obligaties tot vastgoed? (Tokenization, én NFT´s, én DeFi, gedecentraliseerde financiën, én… hmm, eigenlijk blijken nogal véél van dergelijke kernwoorden en -termen te gaan strijden voor die eerste plaats). Maar het is opnieuw een primeur, zeker. Fracties van aandelen zullen verhandeld worden en met 0 procent commissie verhandeld worden. Binance, het grootste cryptoplatform ter wereld, krijgt de eer en Tesla, de grootste bouwer van electrische wagens ter wereld, wordt het eerste. U merkt wel al dat ´t in Cryptoland wel vaker gaat om groot, groter, grootst – en dat is geen toeval of fait divers. Zeg dat de Cryptonieuwsbrief het gezegd heeft! ´The leading platform in crypto trading, Binance, has just announced that it is rolling out stock tokens to be traded with zero commission to enable users to trade stocks in fractions.´

De cryptomarkt is hot

Opvallend tijdens een altcoin seizoen – in april 2021 aangevat – is niet zozeer dat de totale marktkapitalisatie, van alle cryptomunten tezamen dus, is gestegen tot 2,13 biljoen dollar. Ook niet dat heel wat alternatieve coins nieuwe hoogtepunten aantikken (kijk naar BNB, de Binance Coin, derde plaats, 552 dollar!) Maar wel opmerkelijk is dat ondanks de bitcoin dominantie gedaald is tot 53 procent, BTC tegelijk de 61.000 dollar heeft overschreden. Op maar een haartje meer van het recentste all time high van 61.712 dollar verwijderd! Is dit een omen, een bijzondere happening-in-the-making, namelijk dat én alternatieve coins in koers stijgen, én bitcoin ook nog eens?! De zeer nabije toekomst zal het als altijd uitwijzen. 

(uit Cryptonieuwsbrief.nl – elke weekdag om 10:00 het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox. Gratis. URWELCOME)

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: