De toekomst van Biflatie.nl

Beste Biflaten,

In de afgelopen 6 jaar heb ik met heel veel plezier en inzet gewerkt aan Biflatie.nl. We hebben een lange periode met een grote groep auteurs dagelijks meerdere artikelen geschreven over de crisis, de economie en de maatschappij. Met kritische gedachten over de huidige economische gang van zaken en een alternatieve blik op geopolitieke en monetaire gebeurtenissen. Er zijn nog altijd onderwerpen genoeg om over te schrijven, maar de afgelopen tijd hebben jullie wel gemerkt dat er steeds minder artikelen verschenen hier. Verschillende schrijvers hadden andere verplichting en ik heb door mijn andere werkzaamheden (namelijk dit, dit, dit, dit en dit) niet genoeg tijd en ruimte meer om te schrijven en op een adequate manier Biflatie.nl te beheren.

Daarom heb ik besloten om Biflatie.nl, na meer dan 3.000 gepubliceerde artikelen en meer dan 300.000 reacties, over te dragen aan 2 andere personen. De nieuwe beheerders, waar jullie natuurlijk binnenkort van zullen horen, ken ik persoonlijk en ik heb dan ook het volste vertrouwen dat ze dit unieke platform naar een hoger plan zullen gaan tillen. Het zal in ieder geval een positieve impuls geven aan de betrokkenheid en de hoeveelheid publicaties die hier op Biflatie.nl komen te staan. Ik zal zo nu en dan nog eens een artikel schrijven en op de achtergrond blijf ik het natuurlijk volgen hier. Wellicht zullen een aantal bestaande auteurs ook blijven schrijven.

Aan het huidige concept zal waarschijnlijk niet erg veel veranderen. De personen die het beheer van Biflatie overnemen, hebben dit vooral gedaan uit de overweging dat ze het platform Biflatie.nl willen laten bestaan zoals het is, omdat ze het een toegevoegde waarde vinden op alle economische berichtgeving door de MSM en andere media. Ook vinden ze het belangrijk dat het hier een plek blijft waar gelijkgestemden samen kunnen komen om te praten en discussiëren over de economie en de nog altijd enorme schuldencrisis waar we ons in bevinden.

Ik wil iedereen enorm bedanken voor de betrokkenheid en input in de afgelopen jaren en vanaf nu zal ik Biflatie vooral volgen in plaats van beheren. Mochten er mensen contact willen houden, dit is mijn e-mailadres: koen{at}dprojects.nl.

12 reacties

 1. Koen, bedankt voor het bieden van je gastvrijheid in de Biflatie huiskamer. Ik hoop dat het leerzaam was, en leerzaam blijft. Veel geluk en wijsheid gewenst in je leven, en laat nu en dan iets van je horen.

  Greetz, houtskool.

 2. Dank voor de jaren en artikelen. Ikzelf reageerde de laatste tijd wat minder niet in de laatste plaats als gevolg van werkzaamheden. Ik lees er echter niet minder om op biflatie.nl. Ik las al sinds -wat is het- 2009 geloof ik toen het nog bijna een bijzonderheid was als er iemand een reactie plaatste. En ik weet nog dat ik na een paar maanden -de stouten schoenen aan ging trekken- door zelf ook een reactie te plaatsen. In elk geval een pak van m’n hart dat het gelukkig wel voort wordt gezet. Ik wens jou en en de nieuwe beheerders dan ook veel succes toe.

 3. Ik ben een beetje bedroefd dat je gaat stoppen met Biflatie. Maar ik wil je wel bedanken voor het platvorm dat je zo vele jaren geboden hebt. In mijn ogen waren Biflatie en Koen Dil onverbrekelijk met elkaar verbonden.
  Maar voor alles is een tijd en een plaats, ook voor een afscheid. Uit de sporadische contacten die
  we gehad hebben, bleek dat je eigenlijk al een tijdje voor deze keuze stond. Immers het familiebedrijf in zoetwatervis riep en daar moest je ook veel tijd en energie in stoppen.
  Verder ben ik benieuwd naar wie de site gaan voortzetten en ik neem aan dat dit op korte termijn bekend zal worden. Hoe dan ook, bedankt voor alles Koen en het ga je goed.

 4. Koen,bij nabaat dank voor je inzet. De informatieve artikelen geven heel vaak voldoende inspiratie tot het nadenken over de perfect storms in de non perfect world. Fantastisch dat de site doorgaat!

 5. Ik vind dat Koen een juiste beslissing heeft genomen door Biflatie over te dragen en ben blij dat het platvorm in de huidige vorm blijft bestaan. We mogen Koen dankbaar zijn dat hij deze site heeft opgericht.
  Persoonlijk heb ik veel opgestoken op deze site, mede door de inhoudelijkheid van de artikelen en de links die de andere lezers en schrijvers plaatsten. Vanuit het kritisch reageren zijn bij mij soms spontaan columns ontstaan waarvan Koen het de moeite waard vond om deze te publiceren. Eerst onder mijn eigen naam(Gerrit Welbergen) en later onder pseudoniem Piet Pineut. Gelukkig ben ik net als Koen momenteel een redelijk bezet persoon met een baan en daarnaast als bestuurslid van een stichting betrokken bij een groot project waar ik mij voor 2 jaar aan verbonden heb. Overigens geheel als vrijwilliger. Helaas neemt dat veel tijd in beslag waardoor schrijven en reageren op Biflatie haast onmogelijk is. Probeer nog af en toe wat mee te krijgen van gepubliceerde artikelen om een beetje ‘bij’ te blijven. Vaak kriebelt het bij mij om wat te gaan schrijven en ik hoop daar nog wel eens aan toe te komen.

  Om terug te komen op Koens besluit wil ik hem nogmaals bedanken voor het oprichten van deze site. Ik denk dat veel lezers via deze leerzame site, waar veel maatschappij-kritische artikelen de revue passeerden, anders zijn gaan denken over onze beleidsmakers en de MSM. Het is goed dat gelijkgestemden elkaar vinden op een discussieplatvorm. Daarnaast is het
  belangrijk dat de beheerder strak de regie in handen houdt en er voor waakt dat de boel niet uit de klauw loopt wat betreft grensoverschrijdende reacties. Ik hoop dat Koens opvolgers de site op dezelfde kundige wijze voortzetten en ben net als Dick S. benieuwd wie dat zijn en wat hun ambities zijn. Ik wens Koen veel geluk en wijsheid toe in de vis en alle andere activiteiten. Heb een groot respect voor ondernemers die veel uren steken in hun onderneming en daarnaast nog andere activiteiten weten te ontplooien. Hulde voor Koen!

 6. Wil je ook bedanken Koen, voor het geboden platform en het plaatsen van reacties.

  Ik denk dat Biflatie.nl behoorlijk succesvol is geweest in zijn bestaan en hoop ook, dat het minstens op deze voet zal voort gaan.

  Wens jou en Piet veel plezier en succes in jullie nieuwe bezigheden en als jullie terug willen komen, kunnen jullie altijd weer solliciteren, haha.

 7. Bedankt Koen, Gerrit en andere auteurs. Lees pas sinds 2014 op deze site, maar in die 2 jaar hebben alle artikelen goed geholpen het huidige economisch-financiële systeem beter te begrijpen. Las eerst vaak Xandernieuws, aangezien daar ook regelmatig vergelijkbare berichten worden geschreven, maar veel vaker gaat het daar over geopolitiek en op dit moment ook de leugen van de “vluchtelingen” / immigratie/islam, dus biflatie.nl is veel beter gespecialiseerd in het heldere financieel-economische analyseren. Een zeer welkome aanvulling dus, en niemand hoeft zich zorgen te maken over deze site, aangezien we allemaal weten dat de crisis van 2008 nog maar het begin was en het ergste dus nog moet komen. Hopelijk blijven reagurders zoals bertus, known as R, Carthago, DrM, Dick S, houtskool, werner reageren op de artikelen en op elkaars reacties, want dat versterkt de al goede artikelen omdat er op deze site onderling altijd zeer goede kritische discussies plaatsvinden.

  Succes met je bedrijf, hopelijk houd je het nog lang uit en kun je ondanks alles nog een kleine spaarreserve opbouwen om edelmetalen mee te kopen, nu ze nog laag staan…

 8. Ik wil Koen bedanken voor zijn geweldige website, waarop veel kritische artikelen, die niet in reguliere media verschijnen. Ik hoop dat voor de toekomst dat “tegengeluid” op dit platform blijft bestaan. Veel succes!

 9. Jammer om te horen dat je ons gaat verlaten! Jij en alle schrijvers bedankt voor alle informatie die jullie de afgelopen jaren hebben gedeeld. Biflatie is voor mij echt vaste prik geworden en staat hoog in het favorieten lijstje. Laatste tijd was het wel wat rustig, maar ik begrijp nu waarom.

  Ik hoop dat we hier een plek blijven houden waar we samen de grote crash kunnen meemaken. Want wat ze ook mogen zeggen, 2008 was niets bij wat nog komen gaat. Dit systeem komt een keer ten einde, de schuldenfabriek gaat ontploffen op een dag. Maar daar hebben de biflaten natuurlijk allemaal al een plan voor uitgedacht.

  Het ga je goed Koen.

 10. Hoi Koen , ook namens mij alle geluk en wijsheid toegewenst met je keuze om volledig het familie bedrijf te gaan ondersteunen. Ook is een dankwoord op zijn plaats voor de ruimte en gelegenheid die je ons via Biflatie heeft gegeven om kennis te vergaren en uit te wisselen met elkaar. Via jou heb ik zeer interessante contacten opgedaan en tevens hoop ik dat je tussen het vissen door nog is reageert hier en wat van je laat horen.
  Goede vangst en behouden vaart , Kearel !

  1. Mooi om te lezen Money, je laatste 2 zinnen.

   En Koen, als je nog een keer wat vis over hebt, denk dan ook even aan ons.
   Haring en kabeljauw, zijn mijn favoriete vis.
   Het hoeft niet helemaal voor niets hoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.