10. De mainstream media zijn niet kritisch genoeg

MSM

Alle zogenaamde “gevestigde” journalisten zouden wat mij betreft per direct op mogen stappen. Laat alle kranten en andere vastgeroeste media zijn journalisten ontslaan, van dat passieve gewauwel hebben we nu meer dan genoeg gehoord. Het wordt tijd dat men bij de gevestigde media mensen gaan aannemen die het vak ‘journalistiek’ weer inhoud gaan geven en gaan doen wat men behoort te doen in plaats van de aangereikte informatie van bedrijven en de overheid aan te nemen doorspekt van leugens en fictief geneuzel. Vandaag las ik dit artikel over het rapport dat is gepubliceerd door De Nederlandse Bank. Lees het vooral eerst even op uw gemak door, zodat ik u kan proberen te laten zien waarom ik zo negatief ben over de mainstream media. Lees hier verder.

9. Zilver breekt met brute kracht door steun

Nadat de prijs van zilver in 2011 de recordhoogtes van 50 dollar per troy ounce testte, bevindt de zilverprijs zich de afgelopen twee jaar in een zijwaarts patroon. Afgelopen week testte de prijs het onderste niveau van dat patroon dat ongeveer op de 26 dollar per ounce zit. Het slechte banencijfer afgelopen vrijdag in de Verenigde Staten en de nieuwe stimuleringsronde van de Bank of Japan (BOJ) zorgden voor een opleving in de prijs. Dit voorkwam toen een breakdown van de weerstand op de 26 dollar per ounce. Dit niveau heeft de afgelopen 2 jaar altijd standgehouden. Tot vrijdag 12 april, toen de zilverprijs met brute kracht door dit steunniveau brak. De zilverprijs daalde met maar liefst 6,5%. Lees hier meer

8. Let op: Uw spaargeld is in gevaar

Voor alle mensen die denken dat het spaargeld weer veilig is na de geruststellende woorden van Dijsselbloem, artikelen van belangrijke economen en de zachte zinnen van de Radio 1 presentatoren, think again. Wat er allemaal in Cyprus heeft plaatsgevonden, lijkt ondenkbaar in ons ‘beschaafde en corruptie-vrije landje’. Toch is er een heel ander toekomstperspectief denkbaar, zeker wanneer we terugkijken naar de crisissituaties en we de berichtgeving over grote en belangrijke onderwerpen eens bestuderen. Let met name op de volgorde van de berichten en het doel wat daar achter zit. Lees hier verder.

7. Van crisis naar een ander Nederland

Het woordje crisis heeft een element van tijdelijkheid in zich. Het is even wat minder en wordt daarna al snel weer beter. Onze regering en vooral de Eurobonzen doen dan ook hun uiterste best om ons regelmatig te vertellen dat er weer licht aan de horizon zichtbaar wordt, dat de genomen maatregelen (belastingverhogingen en bezuinigingen) het gewenste effect hebben. Als er weer economische groei ontstaat dan… Lees verder.

6. Analist Société Générale: ‘Aandelen gaan crashen, hyperinflatie op komst’

De Franse Société Générale heeft wereldwijd zo’n 120.000 mensen in dienst en één van die werknemers is Albert Edwards. Deze analist verwacht dat er in de komende tijd veel zaken zullen gaan veranderen op een nogal negatieve manier. Albert ‘US housing market optimists are Nuts’ Edwards verwacht namelijk dat de aandelenmarkten flink zullen gaan dalen. De S&P500 staat momenteel nog rond de 1850 punten, maar volgens Edwards zullen Amerikaanse aandelen crashen, waardoor de S&P op een niveau van 450 punten terecht zal komen. Voordat het koersdoel van Albert Edwards werkelijk wordt, zou de S&P 500 zo’n 75% moeten dalen. Lees meer.

5. Nederland en Europa staan voor grote veranderingen

Als ik ‘s morgens zo rond een uur of zes met Bram, ons superhondje, door de straten van mijn geboortedorp loop dan verkeert mijn zijn in een tijdloze tussenwereld van wat is en wat ooit was. In het geestesoog, zie ik de bakker, de kruidenier en de slager van meer dan vijftig jaar terug nog in hun winkels staan, druk aan het werk. Alleen de hoofdlijnen, van waar ik vroeger liep, zijn nog herkenbaar, al het andere is ten deel gevallen aan verandering, de cyclus van opkomst, verval en uiteindelijk het verdwijnen alsof het er nooit is geweest. Als het goed gaat dan komt er na verval en het verdwijnen weer opbouw en begint de cyclus opnieuw. Al het grootte zit ook in al het kleine. Het grote is als het kleine. Zoals het in mijn woonplaats is, zo is het ook in Europa en de wereld. Lees hier verder.

4. Werkelijke reden achter de daling van goud

Het is een beetje achterhaald om nu nog te spreken over grote daling in de goud- en zilverprijs, terwijl die zich zo duidelijk al heeft afgetekend. De waarde van de reserves van de centrale banken is door de goudcrash met maar liefst $560 miljard gedaald. Maar wat zijn nu de werkelijke redenen achter de daling. Één van die mogelijke redenen wordt u uit de doeken gedaan door Bill Holter. Lees hier meer.

3. Is het einde van de euro in zicht?

Dat het niet goed gaat met de Euro is bij de gemiddelde Nederlander inmiddels wel bekend. Door het hele gedoe met Cyprus zijn de gemoederen weer aardig aangewakkerd en heeft Dijsselbloem als zijnde ‘Mister Euro’, flink wat olie op het vuur gegooid door er persoonlijk voor te zorgen dat ons spaargeld niet meer veilig blijkt te zijn voor de hebzuchtige klauwen van de banken. Leuk dat er flink geroepen werd dat het “toch voornamelijk Russisch zwart geld was” en ook fijn om te weten dat regels en fatsoen niet voor de politici gelden. Zo heeft de Cypriotische president even geholpen om de eigen familietegoeden naar veilige banken elders in Europa over te boeken, voordat de nieuwe regels werden ingevoerd. Lees hier verder.

nederland

2. Er waait een gure wind door Nederland

Het Nederland wat ik nog ken uit mijn jeugd lijkt slechts een vage schim te zijn van het Nederland uit de 21e eeuw. De gele fram bussen die geduldig door de wijken reden, spelende kinderen op straat die plezier maakten, kleinschalige scholen waarvan de directeur zelfs nog lesgaf aan de klas en een land van uitstekende voorzieningen en kansen. Niemand was te rijk en was en niemand te arm en iedereen kreeg de kans om iets van zijn of haar leven te maken. Je was trots op je Nederlands paspoort, je besefte dat je in één van de rijkste en welvarendste land ter wereld leefde. Een land waar destijds de verzorgingsstaat zorgde voor welvaart, welzijn, voorspoed, rijkdom en bovendien prima betaalbaar was door ons unieke progressieve belastingstelsel en herverdeling. Het was een land met toekomst! Lees hier verder.

1. Wat is de ware reden van de storing bij banken?

We zijn inmiddels zo gewend geraakt aan internetbankieren, online betalen en iDeal, dat wanneer de functionaliteiten het begeven dit grote gevolgen heeft voor de detailhandel en eigenlijk de hele Nederlandse economie. De eerste bank die problemen ondervond met internetbankieren was de ING. De problemen begonnen woensdag 3 april. Een dag later begint het reguliere nieuws pas echt aandacht te besteden aan de problemen van de bank, terwijl de social media al eerder volstond met klachten over de storingen. De problemen waren zo omvangrijk dat ze niet snel even konden worden opgelost. Niet alleen de ING, ook andere Nederlandse banken, zoals de Rabobank, ABN Amro en de SNS Bank kregen opeens problemen met het betalingsverkeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: