Top 5 veelgemaakte fouten die beginnende traders maken

Net als bij specialisten in elke andere branche, zal de overgrote meerderheid van traders wat tijd nodig hebben om kennis te maken met de kunst van het traden. Hier worden fouten gemaakt – maar belangrijker nog: hier worden belangrijke lessen geleerd.

Omdat die blunders beginnende traders af en toe extreem duur kunnen komen staan (letterlijk dan), heb ik een lijst samengesteld met de meest voorkomende fouten die beginnende traders maken, zodat anderen die valkuilen kunnen vermijden. Dus, zonder verder oponthoud, hier zijn de top 5 van meest voorkomende fouten die beginnende traders maken.

Ontbreken van een handelsplan

Je hebt een plan nodig om succesvol te zijn in elke onderneming. Net als een sportteam dat zonder plan de wedstrijd of match niet kan winnen, kan een trader niet succesvol traden zonder handelsplan.

Hoewel veel van de beschikbare hulpmiddelen en online academies en lessen misschien niet expliciet aan het belang van een plan raken, moeten beginnende traders niet vergeten dat alle succesvolle traders een uitgebreid handelsplan voor elke sessie hebben gaande van wat ze willen kopen aan welke prijs tot wat ze gaan verkopen. 

Tradingsstrategie veranderen na een reeks verliezen

Sommige nieuwe traders realiseren zich niet dat verliezen een natuurlijk onderdeel van traden zijn. Dit is begrijpelijk, aangezien beginnende traders vaak uiterst gekwalificeerde professionals zijn in hun respectieve vakgebieden en daarom het idee dat verliezen een groot deel van hun tradingscarrière kan zijn moeilijk vinden.

Daarom zijn beginnende traders vaak geneigd om relatief kleine verliezende streaks toe te schrijven aan iets dat ze verkeerd hebben gedaan, om dan zo hun strategie te veranderen. Omdat beginnende traders niet alle handelsstrategieën onder de knie kunnen krijgen, dwingt dit hen onvermijdelijk om strategieën te gebruiken waarmee ze niet volledig vertrouwd zijn en dit heeft de neiging om de verliezen verder te verergeren.

Overwaardering van hefboomwerking

Voor beginnende traders kan forex-hefboomwerking aantrekkelijk lijken vanwege de lage kosten en het potentieel voor hoge beloningen. Wat echter een potentieel hoge beloning met zich meebrengt, brengt ook hoge risico’s met zich mee. De lage initiële investering betekent dat zelfs een kleine schommeling in de markt iemands volledige kapitaal kan wegvagen. Een veiliger alternatief is BitMex, waar een aantal nieuwkomers zoals FTX en Deribit aanzienlijke vooruitgang boeken.

Onderschatten van tradersdagboeken

Het kan relatief gemakkelijk zijn om ten prooi te vallen aan de misvatting dat het mogelijk is om een ​​succesvolle trader te worden zonder een tradersdagboek bij te houden. Een trader die geen dagboek bijhoudt, zal hoogstwaarschijnlijk niet succesvol zijn, net zoals een atleet die geen opnames van eerdere prestaties bekijkt, waarschijnlijk niet zal verbeteren. Terugkijken op de handelsgeschiedenis zal traders inzicht en perspectief geven in eerdere overwinningen en verliezen.

Zich niet aanpassen aan veranderingen in de markt

Wanneer beginnende traders een formule voor succes vindt, kunnen ze gemakkelijk vergeten dat de markt niet stagneert. Niet op de hoogte blijven van veranderingen in de markt is een van de gemakkelijkste manieren om jammerlijk te falen. Om dit lot te vermijden, moeten handelaren altijd volledig zijn afgestemd op verschuivingen in de markt.

Door deze valkuilen in gedachten te houden, kunnen beginnende traders zich makkelijk aanpassen aan de markt en zo heel wat winst maken. Indien je graag meer informatie wil over goede traderspraktijken kan je deze hier vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: