Topmannen met een hart

bonusAlles draait om geld in deze wereld, jawel en helaas, maar geld kan ook nuttig aangewend worden.  Om werknemers extra te belonen en aan je te binden bijvoorbeeld.

Een bonus kan wonderen doen

De topman van ’s werelds grootste computerfabrikant Lenovo geeft zijn bonus van 3,25 miljoen dollar weg aan de 10.000 werknemers van zijn bedrijf! Hij wéét wie hem en Lenovo groot gemaakt hebben, is daar erkentelijk voor en toont dit ook met daden.  In 2012 deed de Chinees trouwens hetzelfde met 3 miljoen dollar.

Een extra maandloon

85 Procent van die werknemers is ook Chinees (Lenovo is actief in 20 landen) en voor hen zal de beloning bijna even hoog zijn als een maandsalaris.

Nog genereuze bazen

De bazen van het Russische Resal en het Britse Next deden al hetzelfde vorig jaar.  Het nuanceert het beeld van de Baas die alles voor zich wil en niks voor een ander, koel en kil en vooral afstandelijk en gierig.  Natuurlijk binden en motiveren ze hiermee hun personeel extra maar daar is helemaal niks mis mee.

3 reacties

  1. Inderdaad, voor de materialist is geld, behalve sex, “alles”. Dan heb je wel een erg oppervlakkig en triest bestaan, natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.