Trade.io (TIO): Cryptocurrencies en valuta traden op één platform

Er zijn wekelijks tientallen ICO’s (Initial Coin Offerings) en zo nu en dan brengen we een nieuw cryptoproject onder de aandacht. Deze week gaan we het hebben over Trade.io. Ze beschrijven zichzelf als een next generation financieel instituut op basis van blockchain technologie. Trade.io is gevestigd in Zwiterland en belooft een ware ‘trading revolutie‘. Tevens gaan ze met deze hele mooie domeinnaam dus een TradeToken uitbrengen via een ICO.

trade io

Het team van Trade.io staat onder leiding van CEO Jim Preissler. Jim heeft meer dan 20 jaar ervaring in de financiële wereld met een achtergrond in private- en investment banking. Meer informatie over het team van Trade.io is hier te lezen. Een aantal financiële spelers, zoals FXPRIMUS CY Limited en Primus Capital Markets UK zijn partners van Trade.io.

Handelsplatform Trade.io

Bij de start van het handelsplatform zou je als het goed is kunnen handelen in meer dan 120 financiële producten. Voornamelijk crypto’s natuurlijk, daar het ook met een eigen token komt, genaamd TIO, maar ook forex, CFD’s, IPO’s / ICO’s en andere financiële waarden zullen verhandelbaar worden op het platform. Dit allemaal tegen lage transactiekosten.

trade token

Trade.io ziet kansen door het gebruik van de (Ethereum) blockchain technologie. Ze beloven een transparantere markt en streven ernaar om kosten te verlagen of in sommige gevallen zelfs te elimineren. Dit is immers waar handelaren ook naar op zoek zijn.

Liquidity Pool

Verder is er een zogenaamde liquidity pool waar je als gebruiker dagelijks aan kunt deelnemen. Hiervoor dien je minimaal 2500 tokens te bezitten en deze dien je tevens beschikbaar te stellen. Dagelijks wordt er 50% van de winst die het platform maakt, uitgekeerd aan de deelnemers in de liquidity pool. Trade.io heeft als doel de grootste liquidity pool te worden op het gebied van crypto. Hiervoor zijn onder andere 50 miljoen trade tokens (TIO), ongeveer 10% van het totaal beschikbaar gesteld.

De toekomst van Trade.io

De liquidity pool zal naar alle waarschijnlijk vanaf januari 2018 starten. De exchange zal vervolgens in april 2018 volledig ‘live’ gaan. In juli 2018 wordt een banklicentie in Zwitserland verwacht, iets waar je als groot tradingplatform niet zonder kunt. Daarna zal tevens de Investment Bank worden opgestart. Uiteindelijk zal volgens de Whitepaper (PDF alert) in december 2018 de IPO plaats gaan vinden.

E-wallet

Binnen het Trade.io platform zal het ook mogelijk zijn om andere tokens en crypto’s aan te houden. Ze noemen dit je zogenaamde E-wallet. Ook kan je via de e-wallet participeren in de P2P Liquitity Pool. De inkomsten daarvan worden dagelijks weer naar de eigenlijk wallet gedistribueerd.

tradetoken ewallet

Trade.io token en ICO

We beginnen even met de statistieken:

 • Totaal aantal Trade Tokens: 500 miljoen (Hard cap)
 • Beschikbare tokens voor de (Pre-) ICO: 275 miljoen
 • Aantal tokens voor oprichters, adviseur en ontwikkelaars: 120 miljoen
 • Aantal tokens voor liquidity pool: 50 miljoen
 • Aantal gereserveerde tokens: 55 miljoen

De 55 miljoen gereserveerde tokens worden aan de ICO toegevoegd in het geval als de 275 miljoen tokens tijdens de ICO zijn verkocht. Niet verkochte tokens worden ‘geburned’, ofwel vernietigd en overeenkomstig gebeurd dit ook met de tokens uit de andere categorieën.

De ICO gaat 7 december van start en duurt tot 4 januari. Tijdens de pre-ICO is al bijna 12 miljoen dollar opgehaald.

ICO details Trade.io

Inmiddels is bekendgemaakt voor hoeveel de TIO tokens te verkrijgen zijn tijdens de ICO. Naarmate de ICO vordert zal je minder Trade.io tokens krijgen voor dezelfde hoeveelheid ETH. De Trade.io token is een ERC20 token op de Ethereum blockchain.

 • Vanaf 7 december tot 14 december:      1 ETH = 900 trade tokens
 • Vanaf 14 december tot 21 december:    1 ETH = 800 trade tokens
 • Vanaf 21 december tot 28 december:    1 ETH = 700 trade tokens
 • Vanaf 28 december tot 4 januari:            1 ETH = 600 trade tokens

Wordt Trade.io een succes?

Trade.io heeft ambitieuze plannen en doelen. De vraag is natuurlijk of ze dit waar kunnen maken. Pluspunten van het project zijn de vele verschillende instrumenten die bij elkaar komen bij het starten van de exchange. Meer dan 120 producten, waaronder het momenteel zeer populaire Vechain en Chainlink. De meeste exchanges hebben op dit moment de focus niet zo breed, maar zijn voornamelijk op crypto gericht. Ook is er de mogelijkheid tot crypto staken.

Verder zal de toekomst moeten uitwijzen hoe betrouwbaar en gebruiksvriendelijk het platform is. Bij veel bestaande exchanges blijkt op dit moment dat bij drukke tijden in de cryptomarkt websites plat gaan, of dat er nauwelijks te handelen is door de enorme piek aan bezoekers. Wanneer Trade.io zich hierin positief kan onderscheiden zou dit platform wel eens een mooie toekomst tegemoet kunnen gaan.

De CEO, Jim Preissler heeft er in ieder geval vertrouwen in. Zo net voor de ICO van start gaat hebben ze al een succesje.  Op BusinessInsider zegt Preissler:

“As the trade.io community and the rest of the blockchain community has realized, we are very aggressive when it comes to preparing to execute on our initiatives.We are simply not waiting for our ICO to be over to start moving, we are and have been making strategic moves for months now.”

 

4 reacties

 1. Wow, bitcoin is inmiddels naar de 15.000 dollar gestegen. Iedereen praat over een bubbel, maar dat roepen ze al sinds dat de 1000 dollar was bereikt. https://www.telegraaf.nl/financieel/1403449/bitcoin-stijgt-boven-15-000

  Misschien willen mensen toch niet inzien dat de blockchain echt de hele economie op zijn kop zal gaan zetten en natuurlijk horen niet handelsplatformen en nieuwe ideeen daarbij. Nog tien jaar en de banken zijn compleet nutteloos geworden. Interessante tijden.

  1. de bubble loopt aardig leeg en de prijs van Bitcoin gaat nog met de snelheid van het licht in elkaar duikelen mijn koers doel schamele 500 usd nog veels te veel trouwens de enorme lucht Coin. Altijd oppassen niet dit soort vallende messen. Ben benieuwd hoeveel mensen nog wachten op hun verkoop order? Dit effect gaat zich versneld versterken komende weken verwacht ik.

   http://news.goldseek.com/CliveMaund/1514214102.php

 2. Alle voorgaande hype`s zijn uiteindelijk in een catastrofe geëindigd voor de bezitters hiervan.
  Dus is het afwachten wie verliest en wie wint.
  De winnaars daar hoor niets meer van maar de verliezen des te meer en de staat moet ingeval dat onder de verliezers grootkapitaal zit.
  Voor de schade opdraaien natuurlijk is de belasting betaler de echte klos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: