Tragisch record en trieste primeur in Corona/Rellen in Nederland

De Zuid-Afrikaanse variant van het Corona virus, COVID-19, is in Nederland vastgesteld. We waren nog aan het dealen met het oorspronkelijke virus, nog niet voorbereid op de Britse mutant, en de volgende meldt zich reeds. En wacht, het rijtje wordt almaar langer want ook een Zuid-Amerikaanse variant kan er zich nog bijvoegen. Die is al in Japan gesignaleerd door een reiziger die hem meebracht uit Brazilië. Ik denk dat wel alle soorten reizen zullen moeten verbieden, en niet slechts de meest dringende, om professionele of gezinsredenen. De lockdown nog strenger maken dan hij al is, en ja dat is inclusief avondklok et al. Dit zal wereldwijd moeten gebeuren om nog meer uitbraken tegen te gaan. En als het moet dan maar manu militari.

Niet opgelet tijdens geschiedenisles

Wat een onzin, om avondklokken en lockdowns in West-Europa te associëren met gevangen zitten, dictaturen, de situatie tijdens WOII of het inperken van zogenaamde persoonlijke vrijheden. Kan er nog grotesker taal gebruikt worden? Alleen dommeriken zien niet in dat dit voor ons ten goede geschiedt, om onze gezondheid te vrijwaren. Of denkt iemand soms in ernst dat er een staatsgreep op komst is in Nederland of een ander (verondersteld) beschaafd westers land? 

Dit geweld is Nederland onwaardig

Een stelletje heethoofden, querulanten, anarchisten, leeglopers en ander zootje ongeregeld dat effe de boel op stelten komt zetten, elke avond al sinds afgelopen zaterdag 23 januari 2021? Persoonlijke eigendommen verwoest, met molotov cocktails en bakstenen de politie bekogelen? Als dit niet dringend in de kiem gesmoord wordt, dán pas komt hier echte anarchie van. Ondergetekende vindt dat de ordediensten nog veel te omzichtig met dit soort gespuis omgaan. Boetes van 95 euro? Maak er 1000 van en je ziet geen kat meer op straat ´s avonds. Respect dient er te heersen, versus politie en andere veiligheidsdiensten, overheidsinstellingen en de politiek trouwens in haar geheel. Zeker die politie- en veiligheidsmensen staan daar niet voor hun plezier in de kou, voor een loon dat al niet hoog is, gezien de gevaren waaraan zij ook blootgesteld worden, ocharme. Wie denkt het beter te kunnen doen – ga er dan zelf maar eens aanstaan!

Waar gaat dit naartoe?

Zoals uittredend premier Rutte het terecht formuleerde: wat heeft vechten voor vrijheid te maken met ruiten inslaan en winkels plunderen? Ik had al geen hoge hoed op van mijn medemens, maar dit slaat werkelijk alles. ´Een 15-jarige jongen is aangehouden vanwege het bezit van drie molotovcocktails.´ Als je dit moet lezen, mensen, dan denk je toch: waar gaat de wereld naartoe? Waar zijn de ouders, wat met de opvoeding? Gedegouteerd ben ik, van afgrijzen vervuld , en heel, héél erg boos! 

Maar we hadden het ook over tragische records in verband met COVID. Dat zijn dan ten eerste: dat de kaap van 100 miljoen besmettingen overschreden is. En twee: dat er nu meer dan 2 miljoen overlijdens hebben plaatsgevonden door deze pandemie. De recentste info hier omtrent vinden we bij het Johns Hopkins instituut, klikt u daarvoor hier zo u wilt.

´CORONAVIRUS DOET VS WEER ROOD AANLOPEN, EUROPA KAMPT MET BESMETTELIJKE VARIANT

Op dit moment is Europa opnieuw het zwaarst getroffen continent. Een op drie nieuwe infecties worden in Europa vastgesteld, goed voor een gemiddelde van meer dan 210.285 besmette Europeanen per dag. Op het Noord-Amerikaanse continent zijn dat er momenteel 238.917 per dag. Aantal besmettingen tijdens de voorbije 7 dagen per 100.000 inwoners.´

Nou breekt mijn klomp? Nu hangt trendvoorspeller Gerald Celente, waarvan we altijd zo´n fan waren, ook al complottheorieën aan! ´´China heeft het Coronavirus vrijgelaten om Hongkong te gijzelen´´. Tjonge jonge…

10 reacties

   1. Geen idee. Ik zag Pieter Stuurman voor het eerst in dit interview: https://youtu.be/rIH2gbh_2YM
    Maanden terug en was daar best van onder de indruk. Hij doet regelmatig dingen bij Café Weltschmertz, wat ik al van voor de Corona crisis volg, alleen nu veel fanatieker.

 1. Gerald Celente een van de weinige die nog in de gaten heeft wat er aan de hand is. Hij zegt niet dat China het virus heeft vrijgelaten, hij zegt dat ze er gebruik van hebben gemaakt om Hong Kong eronder te krijgen. En voor de harde cijfers kijk je naar de site van de RIVM. En kom dan tot de conclusie dat dit het vernietigen van de middenstand en de rest van de samenleving niet waard is. En nieuwe klompen kun je nu ook niet kopen!

 2. derde golf, vierde golf, vijfendertigste golf, het golft maar door. Er gaan jaarlijks 6 keer meer mensen dood aan kanker dan corona. Waar blijft de paniek over alle kanker doden? vraag: sterven meer kinderen aan kanker of aan corona? Er gaan veel, veel, veel meer mensen onder de 60 dood aan andere doodsoorzaken dan aan corona. De gemiddelde coronadode is 80 jaar oud. De gemiddelde levensverwachting in Nederland is 82 jaar.
  Afgelopen decennia jaarlijks 1 miljoen tuberculose doden wereldwijd. Waar blijven de tuberculose angstberichten? Graag artikelen in een juiste context plaatsen aub. Tip doe een keer goed achtergrond onderzoek, dat geeft in wetenschappelijk opzicht sterkere artikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: