Trends op de werkvloer

Na meerdere lockdowns en bijna 2 jaar experimenteren met hybride werken staan veel bedrijven voor de vraag: is hybride werken de toekomst? En hoe gaat deze toekomst er dan uit zien? Microsoft publiceerde onlangs de Nederlandse resultaten van de jaarlijkse Work Trend Index. Wij doken erin en delen de 3 belangrijkste trends en ontwikkelingen op de werkvloer.

1.Werk en privé

Uit het onderzoek van Microsoft blijkt dat we mede door de coronacrisis anders naar onze work-life balance kijken. Het wegvallen van het sociale praatje op de werkvloer en het continue online moeten zijn, heeft voor een andere kijk op de werk-privébalans gezorgd. Zo geeft 2 van de 5 werknemers aan Gezondheid en Welzijn belangrijker te vinden dan voor de pandemie. Zelfs zo belangrijk dat ze bereid zijn om van baan te wisselen om meer balans in werk en privé te krijgen. 

2.Verwachtingen

Als manager is er een hoop veranderd sinds de coronacrisis. Zo werd er standaard van iedereen verwacht dat je op kantoor werkte. Het kwam af en toe voor dat men een dagje thuis aan het werk was. De coronacrisis heeft dit volledig op zijn kop gezet. Maar gaan je nu weer terug naar het ‘oude normaal’ of is dit het ‘nieuwe normaal’? Bij veel werknemers speelt de vraag moeten we weer op kantoor werken, hoe vaak word ik daar verwacht? Uit het onderzoek blijkt dat slechts 25% van de bedrijven hier duidelijke afspraken over heeft gemaakt. Dit zorgt voor vele werknemers met vraagtekens zitten rondom het werken op kantoor. Een duidelijk beleid en schetsen van de juiste verwachtingen van je medewerkers is essentieel. 

3.Relaties 

Het wegvallen van de sociale interacties was voor veel mensen één van de meest ingrijpende veranderingen op het dagelijks leven. Niet even dat praatje bij het koffiezet apparaat en van de vrijdagmiddagborrel was al helemaal geen sprake. Ruim 60% van de werknemers in Nederland geeft aan minder vriendschappen op het werk te hebben sinds de coronacrisis. We weten allemaal dat juist deze sociale interacties van groot belang zijn voor het succes van de organisatie. Een goede sfeer op de ‘thuis-werkvloer’ opbouwen blijkt een grote uitdaging voor de managers op dit moment. Een van de tools die hierbij kunnen ondersteunen is het aanleggen van een sociaal intranet. Dit is dé startpagina van jouw bedrijf die zorgt voor meer verbinding tussen de medewerkers. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: