´Trump administratie verantwoordelijk voor 130.000 tot 210.000 doden´

Dat is wat een rapport vanwege het Columbia University Earth Institute’s National Center for Disaster Preparedness heeft berekend. Als dit klopt, betekent dit niet echt je land besturen als ´goede huisvader´, wat u? ´”We estimate that at least 130,000 deaths and perhaps as many as 210,000 could have been avoided with earlier policy interventions and more robust federal coordination and leadership,” the report reads.´ Er bestaat echter nog zoiets als de eigen verantwoordelijkheid van de burgers, wijzelf. Hoe makkelijk en handig is het ook om overheden de schuld te geven van de uitbreiding van het Coronavirus, van de Coronacrisis. Wanneer we de aanwijzingen, sterke aanbevelingen of zelfs verboden vanwege de overheden negeren…of net precies opvolgen. Dat is en blijft een eigen keuze, en dan geldt bij slechte afloop toch ´eigen schuld dikke bult´. 

Hommeles

Die overheid krijgt ook altijd de schuld. Doet ze te weinig, dan heeft ze extra besmetten en doden op haar geweten. Doet ze teveel, dan doodt ze de economie. Weet u, beste lezer, de ideale oplossing? Mijn echtgenote en ikzelf zeiden een paar maanden geleden nog tegen elkaar: niets verhindert ons van nog roomser te willen zijn dan de Paus. Dat wil zeggen: zelfs al mogen we volop gaan winkelen, reizen en sociale contacten onderhouden, wil dat niet betekenen dat we dat nu meteen ook volop gaan doen. Stante pede en à volonté. Wanneer natuurlijk die overheid zegt, zoals de Amerikaanse: ´Doe maar op. Mondkapje hoeft niet hoor, ´t mag maar hoeft niet, u ziet maar´. Of zoals in mei 2020 officieel verklaren ´´t Is slechts een griepje´, en ´´t kan ook zo weer verdwijnen zoals het gekomen is´? Tja, dat is hommeles zoeken hé. En nu mag Joe Biden het puin ruimen. Begin er maar aan…!

Dat moet je verdienen

Het rapport gaat verder met een vergelijking tussen de VS als zwaarst getroffen land door COVID/Corona, en andere landen. ´Although both the U.S. and South Korea confirmed their first case of coronavirus on January 20th, South Korea was able to institute an aggressive diagnostic testing strategy and isolate infected patients, leading to a proportional mortality rate today that is 78 times smaller than that of the United States´. En vergeleken met Japan is het sterftecijfer maar liefst 50 keer hoger in de VS. 15,5 Miljoen besmetten en 300.000 doden – dat moet je verdienen (?!)

Vrijheid voor alles

Hoe moeten we ook denken over het vrijlaten van honderden gevangenen uit Amerikaanse correctionele instellingen:

Een 90 jarige Engelse dame heeft de eer gekregen, twijfelachtig of niet, om ´s werelds eerste shot van het Pfizer/BioNtech vaccin te ontvangen. We schreven 8 december 2020 en in het VK noemen ze het COVID ´V-Day´. Het land bestelde vele malen meer vaccins dan het nodig heeft en is dan ook als eerste bediend. Het is trouwens onwaarschijnlijk dat iedere burger zich vrijwillig zal laten inenten. Het aantal anti-vaxxers groeit. In Canada, Duitsland, Polen en tal van andere landen groeit zelfs de tegenstand tegen beperkende overheidsmaatregelen. Denkt u dat dit soort protesteerders straks rustig in de wachtrij gaat staan voor een prik? Als het dragen van een mondkapje nog teveel gevraagd is?  

4 reacties

 1. Tsja, wat zullen we hierop zeggen? Italie heeft meteen ingegrepen met zeer zware lockdowns, overal een muilkorvenplicht en andere draconische maatregelen. Resultaat van deze inspanningen: 1015 coronadoden per 1 miljoen inwoners. Ter vergelijking: de VS telt 876 coronadoden per 1 miljoen inwoners. Uit dat oogpunt heeft de Trump administratie het niet slecht gedaan toch? Minder vrijheidsbeperkende maatregen en minder macht naar de overheid en daarbij ook nog minder slachtoffers.

  Verder valt mij op dat verreweg de meeste slachtoffers van corona te betreuren zijn in de staten waar de democraten aan de macht zijn waar wel zeer zware vrijheidsberovende maatregelen aan de bevolking op werden gelegd. Behalve uiteraard aan de demonstraten van BLM, antifa en andere plunderaars want dat is natuurlijk belangrijker. Zou dat misschien de reden kunnen zijn van de 130.000 tot 210.000 coronaslachtoffers?

  Tot slot wordt er in dit artikel vermeld hoe geweldig Azie het doet t.o.v. het westen. Dat is natuurlijk niet moeilijk bevolking welke feitelijk slaaf is van de “maatschappij”. Zouden we ook hier naartoe kunnen. Dan heb je in sommige landen een burqa plicht om de sharia op te volgen, en heb je hier een muilkorvenplicht om de “(medische) wetenschapsreligie” op te volgen. Lijkt me een goed idee wanwege de steftepercentage van corona van 0,14% t.o.v. 0,1% van de gemiddelde seizoensgriep (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7286834/). En o ja, het RIVM zegt nog steeds dat de muilkorfjes welke wij mogen dragen niet echt helpen tegen het verspreiden van corona, zie: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/mondkapjes .

  Rechtvaardigt dit om hiervoor de hele wereldbevolking met een experimenteel mRNA vaccin te laten inspuiten welke in een record tempo van enkele maanden ontwikkeld is t.o.v. minimaal 5 jaar onwikkeltijd van een normale vaccin? Dat de lange termijneffecten van dit vaccin onbekend zijn, de inhoud ervan staatsgeheim is en de fabrikant niet aansprakelijk gesteld kan worden voor de bijwerkingen mag de pret niet drukken toch? Je zou je op basis hiervan inderdaad gaan afvragen waarom de anit-vaxxers toch zo dom zijn dat ze hiervoor niet in de rij willen gaan staan.

  1. Joost vindt, net als de Democraten, dat er geen verkiezingsfraude is geweest. En dat filmpje met de dozen onder de tafel is nep begreep ik van CNN. Die Trump toch.

 2. Man man man wat een artikel…

  Corona is een HOAX. Gewoon een griep. Alle cijfers zijn nu openbaar. Geen enkel gezond mens overlijd aan dit zwakke virus.

  Cijfers zijn exact hetzelfde als de griep die we ieder jaar hebben. Overigens is de griep wereldwijd gewoon verdwenen.

  En al zou het kloppen dan nog zou VS helemaal niet de meeste slachtoffers hebben. Dat land telt 330 miljoen inwoners man! Logisch dat ze meer doden hebben dan een land als Belgie met 10 miljoen mensen.
  Waarom geen woord over Zweden?

  Waarom geen woord over event 201 oktober 2019? Door de World economic forum georganiseerde pandemie oefening. Hetzelfde clubje dat nu al 2 maanden roept dat er een big reset moet komen. Valt echt niet op hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.