´Tsunami aan institutioneel geld onderweg´/Bitcoin ´voor de komende 10-30 jaar´

De richting van het verondersteld slimme geld volgen, kan lucratief zijn, dunkt ons. Verondersteld? Het zijn in ieder geval geen handen die pakken om drie keer per week van idee te veranderen. Die meest voor de lange termijn kopen en dan spreken we van jaren, niet maanden zoals wel eens in het geval van de retail investor, de kleine belegger. Het zijn ook deze institutionelen die over miljarden beschikken, veelal in dollars die zij willen beschermen tegen geldontwaarding. Zoals het prominente beursgenoteerde MicroStrategy, dat voor 1,1 miljard dollar bitcoin kocht sinds de zomer van 2020. De firma, gesticht en geleid door Michael Saylor, richt zelfs een symposium in op 3 en 4 februari 2021. Om andere bedrijven aan te zetten hetzelfde te doen. Bitcoin For Corporations. Volg de gids?

De grootste namen uit de crypto business

Alle relaties, vrienden en kennissen van Saylor en zijn bedrijf zijn uitgenodigd. Zelf verwacht hij ´duizenden´ belangstellenden en hij spreekt dan ook van een ´tsunami´ aan nieuwe dollars die er aankomt. In twee dagen wil hij iedereen wegwijs maken over hoe als bedrijf je overschot aan contanten om te zetten naar de grootste en oudste digitale munt. De grootste namen uit de professonele cryptowereld zullen present zijn. van de grootste Amerikaanse cryptomakelaar Coinbase tot de grootste cryptobeurs ter wereld, Binance. No way dat zij dit unieke evenement willen missen, dat spreekt. CEO Saylor zal afwisselend met zijn President en CFO, Phong Le, interviews houden met de belangrijke gasten. Zoals met Mike Novogratz van Galaxy Digital en met de Presideent van Fidelity Digital Assets. Ook u kunt zich voor dit evenement registreren zo u wilt. 

Voor de komende 10 tot 30 jaar

Saylor ziet bitcoin zelfs goud vervangen als safe haven, vluchtheuvel voor financieel-economische calamiteiten en veilig waarde-behoud: “Institutional safe-haven asset” is going to first flip gold then replace it, after that Bitcoin is going to become the monetary index that replaces stock indexes like the S&P 500, the Dow, the bond indexes, and the like “because people want to store their money and they want a safe haven store of value over the next 10 to 30 years” and they “are going to be attracted to a digital asset that has no inflation in it.”  Zijn voorbeeld wordt in ieder geval al door een ander Nasdaq bedrijf gevolgd en het is gelijk een primeur. Marathon is de eerste bitcoin-mijner die zijn dollars omzet in…bitcoin! Het wordt in ieder geval veiliger gevonden dan contanten aanhouden: ´Marathon’s chairman & CEO, Merrick Okamoto, believed that holding part of their Treasury reserves in Bitcoin will be a better long-term strategy than holding US Dollars, “similar to other forward-thinking companies like MicroStrategy.”´

Mond-aan-mond reclame

De tien grootste investeerders in bitcoin – institutionelen – bezitten in januari 2021 830.433 BTC oftewel voor ongeveer 15 miljard dollar. Van engagement en vastberadenheid gesproken! Nog belangrijker misschien is dat van de (Amerikaanse) professionele money managers en adviseurs bijna 10 procent cryptocurrencies kocht voor hun cliënten en voor zichzelf. Mond-aan-mond reclame lijkt in deze zelfs onder technologiebedrijven te gedijen. Want het is dit soort bedrijven dat alvast raad komt vragen aan ARK Investment Management, aldus CEO Cathie Wood. ´´Zouden we best het voorbeeld van Square volgen?´´ is dan de vraag. Square is een betaal app die geweldig aan populariteit won sinds er ook bitcoin geaccepteerd wordt. Het bedrijf is eigendom van Jack Dorsey, die trouwens ook Twitter in bezit heeft. Dorsey kocht zelf ook bitcoin aan in 2020. Volg de gidsen…?

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: