Er zijn al twee crypto miljardairs op de wereld

0

De Bloomberg Billionaires Index, een lijstje van de rijkste mensen ter wereld, is afgelopen week weer gepubliceerd. Ondanks dat ‘zijn’ Facebook dit jaar al door zeer woelige wateren is gegaan, is het persoonlijke vermogen van Mark Zuckerberg toegenomen met 1,88 miljard euro. In de top 500 van de rijkste mensen ter wereld stijgt hij daarmee van plaats vier naar drie. Wie dacht dat alle negatieve media de beurskoers van Facebook zouden doen kelderen en daarmee de 34-jarige ondernemer aan de bedelstaf brengen, zal niet weinig verrast zijn. De baas van sociale-mediagigant Facebook heeft met 81,6 miljard dollar nog slechts twee mede-Amerikanen in te halen om de àllerrijkste mens op aarde te worden. Al zal dat niet voor direct zijn want voor hem staan Bill ‘recessie in aantocht‘ Gates van Microsoft met 94,2 miljard en Jeff Bezos van Amazon met maar liefst 142 miljard dollar. De volledige lijst van miljardairs kunt u hier bekijken.

Charlene de Carvalho-Heineken rijkste Nederlandse miljardair

Net als financieel dienstverleningsbedrijf Bloomberg, publiceert ook het zakentijdschrift Forbes zijn jaarlijkse lijstjes over de rijken der aarde. In maart 2018 becijferde het blad dat de ‘members of the Three-Comma Club’ (zij die minstens een miljard dollar bezitten) tezamen goed waren voor 9100 miljard dollar, ofwel 9,1 biljoen. Hier de volledige lijst van Forbes met allerlei onderverdelingen. Naar jongste, oudste, vrouwen, industrieën en landen. Zo vernemen we dat de erfgename van het Heineken-fortuin, Charlene de Carvalho-Heineken, de rijkste persoon van Nederland is, die staat ook al steevast bovenaan in de Quote 500. Op één in NL, maar ze staat op plaats 86 van 2208 internationale miljardairs uit 72 verschillende landen. 

Crypto miljardairs

Ook heeft de wereld inmiddels twee crypto miljardairs rondlopen. Het gaat om Chris Larsen en Changpeng Zhao. Larsen is de 57-jarige Amerikaanse ‘co-founder en voormalig CEO van de cryptocurrency Ripple (deze heeft een huidige marktkapitalisatie van zo’n 17 miljard). Zhao is van Canadees-Chinese afkomst, 41 jaar oud en ‘CEO of the cryptocurrency exchange Binance’. Crypto exchanges verdienen letterlijk miljoenen per dag en door de enorme opmars van Binance verwacht het bedrijf inmiddels dat er in 2018 een miljard dollar winst zal worden gemaakt. De exchange bestaat nog maar ruim een jaar en is inmiddels al de grootste ter wereld met zo’n 10 miljoen gebruikers. Het bedrijf Binance wordt inmiddels op tientallen miljarden gewaardeerd, waardoor de oprichter zich dus crypto miljardair mag noemen.