Twee werelden, twee soorten beleggers

Zijn het echt twee verschillende werelden, die van de aandelenbeleggers en zij die het bij digitale munten houden? Ondergetekende hoort bij deze laatsten, dat is bekend, en ik wil niemand beïnvloeden hoor, probeer slechts op feiten te wijzen. Dan zie ik toch twee aparte werelden, soorten beleggers, en ze, we, zijn met zo verschillende zaken bezig? DeFi, NFT´s, staking (spreek uit als stéking), en wat te denken van deze hoofdtitel in de gespecialiseerde pers: ´Canadian Fintech Firm Mogo Adds $405,000 in ETH to its Crypto Cache´. Of deze: ´NBA Top Shot Maker Dapper Labs Bets on Celebrity NFT Market Genies´. Wie niet vlug maakt dat hij mee is in deze digitale wereld, met zijn eigen terminologie en de supersnelle ontwikkelingen intern, is voorgoed een outsider. Aandelenbeleggen is zeker ook complex, als je er goed in wilt zijn toch en er de nodige resultaten mee boekt. 

Toch even meegeven aan de aandelenbelegger dat de waarderingen de hoogte van Mount Everest aan het benaderen zijn, hoe je de valuaties ook berekent en bekijkt. Op alle mogelijke wijzen zijn ze overgewaardeerd, en toch… Wat vindt men bijvoorbeeld met volgende manier van waarderen:

It´s a dog

De wereld der cryptomunten heeft ook haar onwezenlijke uitschieters hoor, waarvan je je afvraagt in welke stratosfeer dit soort cryptobeleggers leven. Het zijn er maar enkele wel, en het treft en bereft niet de hele markt, die van tijd tot tijd gelukkig wel de broodnodige pauze neemt. De munt of beter het token dat er wel bovenuit schiet zonder dat iemand echt weet waarom, is Dogecoin, DOGE is het symbool. ´Dogecoin is now valued at $49.8 billion, with each individual coin being worth around $0.56 at the time of writing. This is the highest value to coin, which originally started as a joke by software engineers Billy Markus and Jackson Palmer to highlight the ludicrous number of so-called “alt-coins” springing up around the world.´ Deze hoogste notering ooit voor DOGE maakt dat wat als een grapje begon, vandaag meer waard is dan Ford, of Honda, en zelfs een grotere marktkapitalisatie geniet dan Twitter!  

Game of/over

DOGE wordt gekocht…omdat het stijgt. De allerslechtste reden natuurlijk, maar het is het schoolvoorbeeld van het gevolg van kuddegedrag. Tja, wanneer ´iedereen´ iets naar de maan wilt sturen, figuurlijk, dan gáát het daar ook heen. ´Why is dogecoin’s price spiking? The crypto has surged 11,000% in 2021´. Bij mijzelf komt het heel akelig over, wat met dit token gebeurt, ook wetend dat slechts 5 grote portefeuilleswhales dus – de meerderheid van DOGE bezitten. Dat zou ook een frapante titel zijn voor een artikel: Whales hold Doges. Maar wanneer zij zouden of zullen besluiten dat het game over is, dan is het dat ook…

Eén reactie

  1. Er zijn inderdaad parameters om de waarde van aandelen en valuta te bepalen. Dergelijke parameters bestaan mijns inziens niet voor cryptomunten. Daarenboven kan het sentiment tegenover cryptomunten snel omslaan als verschillende landen de oorlog beginnen te verklaren aan deze beleggingen https://www.youtube.com/watch?v=GXBi0kKJOno&t=11s. Ik had miljardair kunnen zijn als alles van bij het begin had ingezet op cryptomunten. Maar achteraf gezien zou ik dat niet logisch hebben gevonden. Dat zal dan wel een gebrek aan intelligentie zijn van mijnentwege.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.