U zoekt een baan? Wij geven unieke tips!

jobBiflatie als arbeidsbemiddelaar met 10 beroepen waarin u onmiddellijk werk vindt; de meest vreemde jobs ter wereld; offshore werk dat op u ligt te wachten; bizarre manieren waarop mensen werk vonden en veel meer.

10 Beroepen waarin u onmiddellijk werk vindt

Deze gelden wel specifiek voor België maar het blijkt dat nogal wat Nederlanders naar het buitenland trekken om werk te vinden dus.  Van schoonmaker/schoonmaakster tot informaticus en van leerkracht tot verpleegster: tienduizenden openstaande vacatures die maar moeilijk ingevuld raken (zou er iets aan het onderwijssysteem aldaar mankeren?).

De 7 vreemdste banen ter wereld

Lego Master Builder voor Lego, proeven van dierenvoeding (jawel) als Senior Food Technologist, yogaleraar voor honden, medewerker op naaktcruises – u vindt al deze ongewone jobs hier.

Offshore vacatures

Op de site Offshorewerken.com treft u informatie aan om in het buitenland werk te vinden.  De salarissen zijn hoog, het werk is ver weg en soms gevaarlijk maar alles beter dan thuis werkloos zitten, nietwaar?

Bizarre manieren om werk te vinden

CV’s verspreiden in de metro of als sandwichman/vrouw met je CV rondlopen – deze mensen deden het u voor en met succes!

De beroepen van de toekomst

De Britse futuroloog James Bellini merkt op dat onder meer de vergrijzing van de maatschappij, met een hogere nood aan gezondheidszorg, een impact zal hebben op de toekomstige arbeidsmarkt. Dat zal volgens hem aanleiding geven tot nieuwe beroepen zoals welzijns-consulenten voor senioren of chirurgen die gespecialiseerd zijn in het versterken van het geheugen. De problemen van de voedselschaarste zullen volgens Bellini anderzijds aanleiding geven tot onder meer genetisch gemanipuleerde teelten of verticale agricultuur in torengebouwen. Collega Ian Pearson verwacht vooral evoluties in de richting van onder meer augmented reality, vooral in de architectuur en stedenbouw.

Naarmate de technologie verder evolueert en computers intelligenter worden, zullen werknemers volgens Pearson zich bovendien vooral meer moeten toespitsen op menselijke vaardigheden zoals leiderschap, motivatie en emotionele intelligentie. Psychologe Karen Molony voegt er aan toe dat technologie een bepalende impact zal hebben op de verdeling van de arbeidsmarkt. Eén groep werknemers zal zich met zijn kennis volgens haar op technologie toespitsen, terwijl anderen een alternatief zullen moeten zoeken in sectoren die voor computers grotendeels ontoegankelijk zijn, zoals entertainment, sport, verzorging en persoonlijke services”.  “Nog mogelijke nieuwe beroepen van de toekomst zijn digitale architecten, nano-chirurgen en ontwikkelaars van lichaamsonderdelen, afvalverwerkers voor data, klimaatcontroleurs, avatarbeheerders, tijdmanagers, ontwikkelaars van persoonlijke merken en kinderontwerpers”.

Edushock.be publiceerde ook “10 beroepen voor het volgende decennium & 15 droomjobs voor de toekomst”; dit interessante artikel vindt u hier.

 

 

 

3 reacties

 1. Zou er iets aan het onderwijssysteem aldaar mankeren?
  Zou er iets aan het nettoloon aldaar mankeren !

  Deze gelden wel specifiek voor België maar het blijkt dat nogal wat Nederlanders naar het buitenland trekken om werk te vinden dus.
  Beste Nederlanders draai het scenario gewoon om, steek de grens over en wordt werkGever in een knelpuntberoep ! Betaal uw geschoold en gediplomeerd werkvolk de prijs van den dop onder PC 218 of minder (allemaal toegelaten) en uw bedrijfje zal al zijn Nederlandse concurrenten ver achter zich laten. Notionele aftrek, subsidiering… als extra’s. Vergeet uwzelf vooral de bonussen niet te betalen… Een boost voor de economie middels een toename van het aantal starters-ondernemingen is al wat telt om onze regering van good-news-show te voorzien. Zo zijn er veel van die “wettelijke” profiteurs-bedrijfjes die geen werkvolk vinden. Zo in de trend van huisjesmelkerij…als je dat beter begrijpt !!!
  Een sollicitatie op zijn Belgisch is, dat de “etiquette” voorschrijft dat je niet op een direct loon mag onderhandelen of er in een CV melding van maken, want dat schrikt werkgevers af. Dus als je goed hebt gelezen : dit is hetzelfde als een duurzame relatie beginnen met een begijnenzuster of cappucijnen-nonneke met eindeloos “voorspel” die de daad en de vurige passie dooft voor je eraan begint. Iedereen die werk zoekt is dit soort koehandel beu.

 2. Nieuw beroep, de tegenpresteerder:

  En dat is de uitkeringsgerechtigde die als tegenprestatie voor zijn uitkering zich naar vermogen inzet voor de samenleving. Zoals ik dat al geruime tijd doe met met behoud van de Wajong bij een werkproject van een zorginstelling.

 3. Gek he die knelpuntberoepen, ze zijn stuk voor stuk ondergewaardeerd, onderbetaald, gevaarlijk, zwaar of een combinatie van de vier. Natuurlijk vind je daar moeilijk iemand voor.
  Kijk naar hetzelfde rijtje 40 jaar geleden en je ziet allemaal jobs waar sindsdien vooral ‘nieuwe Nederlanders cq Belgen’ in werken.
  Dus, als u niet tot deze groep behoort, doorlopen voor eigen bestwil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: