U zoekt een baan? Wij geven unieke tips!

3

jobBiflatie als arbeidsbemiddelaar met 10 beroepen waarin u onmiddellijk werk vindt; de meest vreemde jobs ter wereld; offshore werk dat op u ligt te wachten; bizarre manieren waarop mensen werk vonden en veel meer.

10 Beroepen waarin u onmiddellijk werk vindt

Deze gelden wel specifiek voor België maar het blijkt dat nogal wat Nederlanders naar het buitenland trekken om werk te vinden dus.  Van schoonmaker/schoonmaakster tot informaticus en van leerkracht tot verpleegster: tienduizenden openstaande vacatures die maar moeilijk ingevuld raken (zou er iets aan het onderwijssysteem aldaar mankeren?).

De 7 vreemdste banen ter wereld

Lego Master Builder voor Lego, proeven van dierenvoeding (jawel) als Senior Food Technologist, yogaleraar voor honden, medewerker op naaktcruises – u vindt al deze ongewone jobs hier.

Offshore vacatures

Op de site Offshorewerken.com treft u informatie aan om in het buitenland werk te vinden.  De salarissen zijn hoog, het werk is ver weg en soms gevaarlijk maar alles beter dan thuis werkloos zitten, nietwaar?

Bizarre manieren om werk te vinden

CV’s verspreiden in de metro of als sandwichman/vrouw met je CV rondlopen – deze mensen deden het u voor en met succes!

De beroepen van de toekomst

De Britse futuroloog James Bellini merkt op dat onder meer de vergrijzing van de maatschappij, met een hogere nood aan gezondheidszorg, een impact zal hebben op de toekomstige arbeidsmarkt. Dat zal volgens hem aanleiding geven tot nieuwe beroepen zoals welzijns-consulenten voor senioren of chirurgen die gespecialiseerd zijn in het versterken van het geheugen. De problemen van de voedselschaarste zullen volgens Bellini anderzijds aanleiding geven tot onder meer genetisch gemanipuleerde teelten of verticale agricultuur in torengebouwen. Collega Ian Pearson verwacht vooral evoluties in de richting van onder meer augmented reality, vooral in de architectuur en stedenbouw.

Naarmate de technologie verder evolueert en computers intelligenter worden, zullen werknemers volgens Pearson zich bovendien vooral meer moeten toespitsen op menselijke vaardigheden zoals leiderschap, motivatie en emotionele intelligentie. Psychologe Karen Molony voegt er aan toe dat technologie een bepalende impact zal hebben op de verdeling van de arbeidsmarkt. Eén groep werknemers zal zich met zijn kennis volgens haar op technologie toespitsen, terwijl anderen een alternatief zullen moeten zoeken in sectoren die voor computers grotendeels ontoegankelijk zijn, zoals entertainment, sport, verzorging en persoonlijke services”.  “Nog mogelijke nieuwe beroepen van de toekomst zijn digitale architecten, nano-chirurgen en ontwikkelaars van lichaamsonderdelen, afvalverwerkers voor data, klimaatcontroleurs, avatarbeheerders, tijdmanagers, ontwikkelaars van persoonlijke merken en kinderontwerpers”.

Edushock.be publiceerde ook “10 beroepen voor het volgende decennium & 15 droomjobs voor de toekomst”; dit interessante artikel vindt u hier.