Uitbraak van Dollar Index mogelijk slecht nieuws voor goudprijs

Het leek er even op dat goud alle wind in de rug had. Geopolitieke conflicten, sancties, handelsbeperkingen, een ‘false flag’, tegenvallende aandelenmarkten, gevaren voor een nieuwe crisis, een destabiliserende wereldeconomie en tal van andere factoren haalden de goldbugs uit hun langdurige goudslaap. Je zou haast denken dat de goudprijs aan de vooravond van een zogeheten ‘moonshot’ staat. En wellicht is dat ook wel zo, maar moet deze lancering nog wél even uitgesteld worden.

Dollar Index remt goudprijs af

De dollar index die recent is doorgebroken, gooit wellicht roet in het eten. Het afgelopen jaar is deze dollarindex met 10 punten ineengezakt. Dit is op zichzelf al opmerkelijk omdat deze zwakke dollar de euro in hetzelfde tijdsbestek ruimschoots verslagen heeft. Nu heeft het er alle schijn van dat een herstel van de dollarindex is ingezet zoals te zien is op onderstaande grafiek. Mocht dit herstel krachtig blijven, dan zal een doorbraak van de goudprijs waarschijnlijk op zich moeten laten wachten.

dollar index

Vaak luidt een stijgende dollar een daling van grondstoffen in (zoals goud), maar niet altijd! De meeste grondstoffen noteren momenteel hoog zoals olie en koper. Deze grondstoffen zijn vaak indicatoren die aangeven hoe het met de wereldeconomie gaat. Wie niet enkel op deze factoren af wil gaan, zou ook eens een blik kunnen werpen op de baltic dry, de belangrijkste graadmeter voor tarieven van de bulkscheepvaart. Ook deze indicator noteert met 1281 punten bovengemiddeld hoog.

Lees verder op Goudportal.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: