Uitvinder van het internet komt met nieuwe technologie

0

De uitvinder van het internet (Sir Tim Berners-Lee), heeft een nieuwe technologie ontwikkeld om gebruikers hun privacy terug te geven. Zijn nieuwe bedrijf heet Inrupt en de technologie heeft de naam Solid gekregen. De slogan: ‘The future is still so much bigger than the past‘. Wanneer het nieuwe project voldoende funding bij elkaar kan sprokkelen kan het vlug gaan. Zelfs met terugwerkende kracht. Gebruikers zullen opnieuw baas zijn over al hun persoonlijke gegevens. De mening, deelname of toestemming van giganten zoals Google en Facebook werd in deze bewust niét gevraagd. De nieuwe technologie zal internet ‘op zijn kop zetten’, aldus Berners-Lee zelf.

uitvinder van het internet

Uitvinder van het internet: ‘Solid is solide’

Gebruikers van Solid zullen hun persoonlijke data zoals foto’s, contactgegevens, kalenders en andere informatie op het internet zelf kunnen beheren. Opslaan op hun eigen computer of bij een Solid-POD provider. POD staat voor Personal Online Data. De technologie is decentraal, in tegenstelling tot het huidige protocol. We geven onze privacy op in ruil voor gratis online-diensten van de Big Tech, die er enorm aan verdienen. Tot daar nog aan toe, maar onze gegevens worden te grabbel gegooid door nonchalance of gebrekkige technologie. Of gehackt en misbruikt. Met de Solid-POD zullen de internetgebruikers zelf bepalen of welke bedrijven toestemming krijgen tot zijn of haar gegevens.

De digitale wereld opnieuw veranderen

De man die in 1991 de eerste website ter wereld online plaatse, gaf de techniek achter het World Wide Web toentertijd gratis weg. Ook nu hoeft Sir Berners-Lee er niet rijk van te worden. Wat zoveel zou betekenen dat de nieuwe dienst gratis of vrijwel gratis zal worden weggegeven. De site van Solid stelt: ‘Why the inventor of the World Wide Web needs to change the world, again‘. En dat is hard nodig ook. Het is een project om verder in te verdiepen van een ondernemer, uitvinder, en pionier naar ons hart!

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie