Uw loon in Bitcoin? In Japan is het mogelijk!

Jazeker! De Japanse GMO Internet Group biedt zijn werknemers de mogelijkheid hun loon in Bitcoin te ontvangen. Of in ieder geval een deel. Zij die hiervoor opteren krijgen er nog een bonus van 10 procent bovenop! Het minimum is 10.000 Yen en het maximum 100.000 Yen. Oftewel van 75 euro tot 750 euro. Het aanbod wordt geleidelijk uitgebreid tot alle 4000 werknemers. Letterlijk wat je noemt een ‘variabel loon’ dus…

Universele munten

GMO Internet Group is werkzaam in webhosting en domeinnamen. Het bedrijf richtte zelfs een eigen beurs/handelsplatform op: GMO Coin. Nog dit jaar zal het starten met Bitcoin-mijnen en een investering doen van omgerekend tweeënhalf miljoen euro. GMO Internet Group gelooft dat cryptomunten zoals Bitcoin zullen evolueren naar internationale munten. Wereldwijd geaccepteerd en leidend tot een economische zone zonder grenzen.

En de belastingen dan?

Een Hoogleraar Fiscaal Recht aan de Universiteit van Tilburg geeft uitleg over wat de gevolgen zijn van betaald worden in Bitcoin. De acceptatie van Bitcoin groeit met de dag. Hier alvast 13 grote bedrijven en sites die de cryptomunt verwelkomen. Ook in verschillende Nederlandse webshops kan je met bitcoin betalen. Van reizen tot pizza’s en van verhuizingen tot televisies. Alleen Shopify.com staat al voor 75.000 handelaars!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: