Voormalig vakbondsafgevaardigde wil aandelenmarkten laten crashen

9

Belgische websites, ze weten altijd wel wat leuks te melden. Op de Businesssite Express.be kwam ik weer een interessant artikel tegen. Het schijnt dat een voormalig afgevaardigde van de Amerikaanse vakbond SEIU (Service Employees International Union), een organisatie met 2,2 miljoen leden, tijdens een besloten bijeenkomst in New York een nieuw plan heeft onhuld. Een plan om de aandelenmarkten te laten crashen en Amerika te destabiliseren.

Steven Lerner, de voormalig afgevaardigde in kwestie, acht dit zeer noodzakelijk. Lerner wil JP Morgan vernietigen en de aandelenmarkten wereldwijd laten crashen om aan de macht van de bankiers te ontsnappen. Het geld is volgens hem niet eerlijk verdeeld.

‘Lerner wil dat doel bereiken door massale, gecoördineerde wanbetalingen te organiseren op hypotheken, studentenleningen en gemeentelijke leningen en zo de banken op de knieën dwingen om die leningsvoorwaarden opnieuw te onderhandelen. Dat zou op zijn beurt leiden tot de instorting van de aandelenmarkten, de isolering van de bankiersklasse en een overdracht van de macht toelaten.’ Lees meer en bekijk de video op Express.be.

9 REACTIES

 1. ” Vakbonden??! Plannen Crash Aandelenmarkten.”

  Beste Biflatie Redactie,

  Steven Lerner is juist uit de SEIU gegooid vanwege oproepen tot revolutie tegen de macht van banken en corporaties!

  Derhalve is uw ‘nogal provocerende kop’ boven dit artikel, dat het de vakbonden zijn die een eventuele val van banken entameren, om het maar zacht uit te drukken, ‘nogal misleidend’!

  Het zal de Biflatie-Redactie sieren deze foute perceptie van de feiten recht te zetten, want laten we wel zijn, roddel en achterklap en Telegraaf/
  fox-News-Style verdraaingen doen beslist afbreuk aan de (tot nog toe) goede (feiten)reputatie die Biflatie.nl lezenswaardig maakt.
  ———————————————–

  Affijn, Steven Lerner’s initiatieven en revolte-plannen tegen de gevestigde Am. Banken/Corporatieve machts-corrupties verdienen welzeker de nodige aandacht, want ‘the times are changing’ via een accumulerend bijna onnavolgbaar info-quantum en tempo met evenzo onvoorspelbare uitkomsten.

  Waarin S. Lerner zich m.i. nogal misrekent, is de (actie)bereidheid van een substantiëel grote groepen mensen uit de middenklassen om zich tegen de gevestigde (elite) belangen zo te organiseren dat dit op (korte) termijn van invloed zal zijn op die gevestigde elite-macht(en). In het ‘Westen’, en dan m.n. in Amerika en Europa, is de levens-standaard relatief nog veel te hoog (uitgezonderd in Europa misschien de PIGS-Landen) om een uit noodzaken opgebouwde (zoals in Egypte, Tunesië ect.) bevolkings-stemmings-omslag te verwachten. In Nederland misschien als de huidige Rutte 1 hoofddoekjes-bestrijders vast blijft houden aan hun op termijn katastrofale woning-markt beleid, (zie het vorige Biflatie artikel) en de hypotheek-rente-aftrek-schapen die zich nu nog rijk rekenen (alhoewel alle echte financiële voordelen aan banken, verzekeings-maatschappijen, grondspeculanten, projectontwikkelaars en wat makelaars toevallen) zien en voelen dat hun eigen-woning-bezit meer kost dan dat het ooit nog kan opleveren, m.a.w. dat net als in de V.S. de hypotheek-waarde van het huis 30-40 of 50% boven de nominale waarde ervan is gestegen en de rente’s navenant stijgen, tja, dan misschien, heel misschien, zal er hier ten lande wat in beweging komen.

  Ik sluit me aan bij @peetar’s oproep om zilver te kopen, want ook hier in’t laagste der lage landjes, en in heel Europa, stinken de Banken-en andere-Praktijken een uur in de wind.

  Groetjes uit de Polder.

 2. Beste Perdu,
  Wat je opmerking van de woningmarkt betreft. Minister de Jager heeft toch een goede middenweg gevonden. Het probleem zit helemaal niet in die renteaftrek. Het probleem zit in de “eeuwigdurende aflossingsvrije” hypotheken. De banken lachen zich rot. De overheid wordt er slechter van, maar de hypotheekhouder ook. Alleen de banken worden daar stinkrijk van.

  Dat heeft de Jager heel goed gezien. Petje af voor die man.

 3. Beste Gerard,

  Het is geen ‘ En-Of ‘ , maar een ‘ En-En ‘ verhaal.

  Voor wat diepgravender inzicht in deze materie, zou je je eens kunnen verdiepen in het waarom en hoe men in Zweden korte metten heeft gemaakt met hun hypotheek-rente-aftrek illusies!

  Het volgende artikel in http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/afschaffen_hypotheekrenteaftrek_is_no_brainer/ geeft een inzicht in de verstrekkende, en vooral voor de gewone burger ‘negatieve’ financiële/economische gevolgen van het Ned. hypotheek-rente-aftrek systeem.

  Je bewondering voor De Jager is m.i. misplaatst, daar hij een maatregel heeft getroffen die juist de banken ten goede komt en uiteindelijk geen enkele oplossing biedt voor de totaal vastgelopen Nederlandse koop-woning-markt.

  Groetjes uit de polder.

 4. @ GERARD
  Petje af voor de Jager?
  Die man presteert het om jouw en mijn belastinggeld te gebruiken om garanties te geven aan de PIIGS. Hij zegt daarbij ook dat er keiharde garanties zijn. En dat we erop gaan verdienen. Maar hij heeft misgegokt. Hij verdient er geen dubbeltje minder door. Maar jij en ik zijn onze centjes kwijt aan die knoflooklanden.
  We moeten zo snel mogelijk uit die Euro. Beter ten halve gekeerd, dan helemaal verdwaald

 5. Om als vakbond de aandelenmarkten bewust te laten crashen en banken laten omvallen, dan moet je wel heel dom zijn! Want dan stort de economie zich in een depressie met torenhoge werkloosheid, zware bezuinigingen, enz. De vakbond snijdt zichzelf flink in de vingers en mogelijk gaat de elite vakbonden dan verbieden!

 6. [quote name=”M”]Om als vakbond de aandelenmarkten bewust te laten crashen en banken laten omvallen, dan moet je wel heel dom zijn! Want dan stort de economie zich in een depressie met torenhoge werkloosheid, zware bezuinigingen, enz. De vakbond snijdt zichzelf flink in de vingers en mogelijk gaat de elite vakbonden dan verbieden![/quote]
  ———————————————–

  Beste @M,

  Kennelijk is het niet tot u door-gedrongen dat ‘ NIET DE VAKBONDEN ‘ opriepen tot dé-stabilisatie en een crash van aandelenmarkten, maar Steven Lerner, ‘een voormalige vakbonds-afgevaardigde’, die uit de vakbond (SEIU) werd gezet juist vanwege zijn aandelen-markt-systeem-ondermijnende standpunten.

  Dus eer u het woord ‘DOM’ in de mond neemt, lijkt het mij opportuun dat u eerst het artikel en de commentaren eens echt gaat lezen en de video via Express.be. tot u neemt, voordat u uw mis-informatieve onzin ter berde brengt.

  Groetjes uit de polder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.