Verbod op Bitcoin door Amerika mogelijk van tafel

In Amerika is Bitcoin het stadium voorbij dat het verboden kan worden, als we Barry Silbert mogen geloven. Hij zegt dat er genoeg steun is voor het bestaansrecht van Bitcoin onder beleidsmakers en regelgevers in Washington DC. Barry Silbert is de CEO van Grayscale, deze partij heeft het afgelopen jaar gigantische hoeveelheden van de digitale munt opgekocht voor hun trust fonds.

Grayscale als BTC-whale

Onlangs werd duidelijk dat Greyscale in het tweede kwartaal van 2020 het portfolio heeft uitgebreid met maar liefst $751 miljoen aan Bitcoin. Daarnaast koopt de digital asset manager ook andere cryptovaluta zoals Bitcoin Cash en Ethereum. Met deze aankopen meegerekend heeft Greyscale voor maar liefst $905,8 miljoen aan digitale activa aan de fondsen toegevoegd. Dit is bijna een verdubbeling van het kwartaalrecord van Q1 van dit jaar. Investeerders kunnen aandelen van het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) kopen, om zo de risico’s voor het bewaren van de Bitcoin bij Grayscale te leggen. Dit bedrijf regelt vervolgens alles omtrent het veilig opslaan van de private keys.

Verbeterde relaties toezichthouders

Er zijn verschillende redenen dat Bitcoin sterker staat bij Amerikaanse toezichthouder van de verschillende effectenbeurzen. Zo zijn de relaties met de toezichthouders sterk verbeterd dankzij inspanningen van partijen zoals de Blockchain Association. Deze partij spreekt zich uit namens blockchain- en cryptobedrijven en maakt zich hard voor de industrie naar de SEC (Securities and Exchange Commission) toe. Een andere belangrijke partij is de non-profit crypto-belangenbehartiger Coin Center. Zo zorgen deze partijen ervoor dat beleidsmakers de voordelen van de technologie in de activaklasse leren kennen en begrijpen. Hierdoor vermindert het risico op catastrofale regulering vanuit de Amerikaanse overheid. Volgens Barry Silbert ligt het zelfs achter ons. Ook kregen we onlangs al het nieuws binnen dat de G20 digitale munten gaat accepteren, waardoor het digitale geld steeds meer institutioneel geaccepteerd wordt.

Is Bitcoin te stoppen?

President Trump heeft zich vaker zeer negatief uitgesproken over Bitcoin en zelfs gedreigd om het te verbieden. Het interessante aan deze kwestie is of dat überhaupt mogelijk is. Natuurlijk zou een land er op nationaal vlak voor kunnen kiezen om de handel in Bitcoin te verbieden of om het draaien van nodes of miners illegaal te maken. Dit zorgt er echter niet voor dat Bicoin verdwijnt. De stekker is er niet zomaar uit te trekken doordat de digitale munt decentraal en permissieloos is. Met glasvezel internet of gewoon een mobiel abonnement en een account bij een exchange of broker, kan momenteel iedereen cryptocurrency kopen. De crypto-industrie is sterk gegroeid in Amerika het afgelopen jaar. Recent onderzoek heeft aangetoond dat 14 procent van de rekenkracht uit het land komt. Dit soort ontwikkelingen dragen er ook aan bij dat een mogelijk verbod steeds onwaarschijnlijker lijkt. Silbert waarschuwt nog wel dat ieder optimisme over deze positieve ontwikkeling nog niet helemaal zeker is. Beleidswijzigingen hangen namelijk af van wie het Huis van Afgevaardigden en de Senaat controleert. Het is momenteel nog niet bekend wie de SEC gaat leiden nadat de huidige voorzitter, Jay Clayton, vertrekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.