Verboden te protesteren!

protestOp één dag twee soortgelijke berichten op Tijd.be die elk weldenkend mens bij de keel grijpen.  In Egypte heeft de waarnemend president een omstreden wet op manifestaties ondertekend.  Volgens waarnemers kan deze massaprotesten (die eerder presidenten Moebarak en Mursi ten val gebracht hebben) voortaan verbieden! En ook dichterbij in Spanje is het van dat : een “anti-protestwet” staat op stapel.  Boetes van 30.000 euro tot 600.000 euro (slik) voor beledigingen aan de politie of bijvoorbeeld via Twitter oproepen tot een betoging.  Het volk, dat in de ogen van de machthebbers toch maar gepeupel is, wordt alzo monddood gemaakt.  Klein en bang en arm, zo willen ze ons hebben.  Hoe ver the powers that be durven gaan…

Bang van het volk

In Egypte moeten protesten voortaan drie dagen tevoren gemeld worden EN toestemming van de politie krijgen! Tegenstanders van de wet denken dat de nieuwe regel gericht is tegen aanhangers van de Moslimbeweging en de afgezette president Mursi.  In Spanje komen mensen massaal op straat om…te protesteren tegen de antiprotestwet! Weet u wat zulke wetten eigenlijk willen zeggen – dat de bewindvoerders bàng zijn van “het volk”! Egyptenaren, Spanjaarden, laat jullie niet kisten want vandaag is het daar maar straks komt dit, wat we gerust staatsterreur mogen noemen, misschien wel naar hier…

 

5 reacties

 1. Het volk wilt en krijgt de overheid die zij verdient. Dit krijg je, als je een overheid wilt hebben. Terwijl de overheid continue bewijst onbetrouwbaar te zijn.
  Prachtig, als de verkiezingen komen, zal het stemvee weer op meesters gaan stemmen. En na een aantal maanden zal blijken, dat de gwenste coalitie net zo onbetrouwbaar is, als groep daarvoor.
  Dan zou je toch gaan denken dat het stemvee er iets van geleerd heeft, nee dus.
  Zolang burgers blijven denken dat zij een overheid nodig hebben, zal er niets veranderen. Als je mensen voorstelt om het systeem ter discussie te stellen, worden de meeste mensen boos. Dit is echt een giller; zij gaan de overheid zelfs verdedigen, terwijl dezelfde mensen ook weten dat de overheid niet functioneert.

 2. Wij hebben het ook al in huis , onze PVDA staatssecretaris Jet heeft het dictaten beleid al klaar gestoomd om door de 1e kamer heen te jassen .
  Bijstand uitkeringstrekkers verplicht een baantje ( werk ) aan te nemen anders geen geld meer .
  En wat dacht u van de regels zoals zij er nu liggen opgesteld door Opstelten ( VVD ) om bij calamiteiten bv in de sport of betogingen het leger in te zetten om politionele acties uit te kunnen voeren .
  Wij laten het allemaal toe en gebeuren , kijk maar naar het stemgedrag als er verkiezingen zijn , massaal stemt men weer vrolijk op uitbuiters en graaiers van onze portemonnee van een VVD en een PVDA met nu in hun kielzog D66 met nog zo een demagoog als Pechtold .

 3. Deze reactie heb ik eruit gepikt door

  Koen B.

  tijd.be

  48 minuten geleden
  Mijn excuses voor het plagiaat, Koen lijkt zeer geloofwaardig ook al heb ikzelf geen bronvermelding.

  @va­nop­stal r. – Twee maan­den ge­le­den werd een zaak­voer­der in Bar­cel­o­na op straat dood­ge­sla­gen en ge­schopt door de ca­ta­laan­se po­li­tie. Niet het eer­ste in­ci­dent met bui­ten­spo­rig ge­weld dr de Mos­sos D’Esqua­dra. Be­wijs­ma­te­ri­aal zoals een enor­me plas bloed op de grond werd snel ver­wij­derd door de be­trok­ken po­li­tie. Aan­van­ke­lijk niets aan de hand, in het rap­port werd ver­meld dat de man een na­tuur­lij­ke dood ge­stor­ven was. Tot beeld­ma­te­ri­aal op­dook van de buurt­be­wo­ners waar­op dui­de­lijk te zien was dat 8 po­li­tie­man­nen wel erg flink te­keer gin­gen. Door al­ler­lei druk van bui­ten­af werd er, dank­zij deze beel­den, met veel te­gen­zin een on­der­zoek ge­o­pend. Uit de au­top­sie bleek dat de on­ge­wa­pen­de man stierf aan sla­gen en ver­won­din­gen door de po­li­tie. De be­trok­ken agen­ten zijn voor­lo­pig ge­schorst ook al heeft de Ca­ta­laan­se re­ge­ring ge­pro­beerd het on­der­zoek tegen te hou­den. Dit fil­men van po­li­tie­bru­ta­li­tei­ten en het ver­sprei­den van het beeld­ma­te­ri­aal zou met de nieu­we wet een boete van 30.000€ kun­nen op­le­ve­ren..

  Is dat dan beschaving ?

  Op youtube circuleert ook nog het filmpje: “Danny ghosen op zijn bek geslagen.” Jawel door het ambassade personeel van Angola
  Toppunt van diplomatie : Angola eist excuses

  Attitude: geen tegenspraak meer maar gewoon erop los meppen…

  1. Weet je wat pas ziek is?
   Spuitjes met HIV besmet bloed verkopen. Do-it-self-HIV hehehe
   Aangezien wij geen HIV hebben en willen hebben kunnen we ook handelen in het HIV besmette bloed van anderen. Soort pooier maar dan anders… Advertenties plaatsen dat je HIV besmette personen zoekt en dat ze een spuitje voor een maanduitkering kunnen krijgen. Op afbetaling mag ook. Geen garantie natuurlijk en op de bijsluiter staat dat het dodelijk kan zijn.
   Oeiiii, wat ben ik weer slecht vandaag maar wel creatief woehahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.