Verenigde Staten is grootste sponsor van IS

32

In Irak zijn er inmiddels 150 bombardementen uitgevoerd met het doel ISIS te vernietigen. Verschillende malen is er gemeld dat er, behalve de 1500 troepen die er reeds zijn, geen grondtroepen ingezet gaan worden. In plaats daarvan zullen de gematigde rebellen verder bewapend en in Saoedi-Arabië getraind gaan worden.

Gematigde rebellen? Saoedi Arabië?

Iedereen met zelfs de geringste kennis over het land Saoedi Arabië weet dat deze dictatuur door de Wahabistische Familie Saoud uitgevoerd wordt. Het Wahabisme en Salafisme zijn de meest extreme en radicale stromingen in de Islam. Een duidelijk verschil tussen deze twee stromingen is er niet eens te maken. Herhaaldelijk hebben we artikelen in Goudportal geplaatst over dit land Saoedi-Arabië. Deze bondgenoot van de USA is de grootste sponsor van de Soennitische terroristische bewegingen op onze planeet. Dit is veilig te concluderen.

$500 miljoen steun naar het Midden Oosten

In dat land gaan we nu dus rebellen verder bewapenen en trainen. Onlangs is er weer $500 miljoen USD vrijgemaakt in de USA voor dit doel. Van Saoedi-Arabië mogen we verwachten dat ze ook een flinke duit zullen bijdragen. Frankrijk, de UK, Qatar, Koeweit etc… zullen niet achterblijven.

Hoe heeft ISIS zo sterk kunnen worden

Het bewapenen van de oppositie tegen Assad wordt al jarenlang door bovengenoemde landen gedaan. Zonder deze steun had ISIS nooit zo sterk kunnen worden. Omdat Assad te sterk bleek te zijn richtte ISIS zich in een andere richting, Irak. Dat is nooit de bedoeling van het bewapenen van deze oppositie geweest! Na operatie Iraki Freedom is Irak net “bevrijdt” en een “prille democratie” net als Afghanistan en Libië. Lees meer op Goud-Portal.

Over de auteur