Verhulde berichtgeving op mainstream media: zoek zelf naar de feiten

Soms denk ik welke nieuwssite zal ik nu eens bezoeken. Ik volg de mainstream media maar ook de alternatieve online media. Als kritisch columnist voel ik mij daartoe verplicht omdat het goed is om te weten hoe nieuwsfeiten door de media worden gebracht. Berichten op de massa media worden nogal eens voorgekauwd om meningen een bepaalde richting in te duwen. Op de alternatieve media gebeurt dat ook, afhankelijk van de voorkeuren van de eigenaren. Zowel op de mainstream als op de alternatieve media worden de actualiteiten niet altijd objectief gepresenteerd, zeker wanneer politieke bemoeienis mag worden verwacht. Dan kan het van waarde zijn om de bronnen van de nieuwsberichten te peilen.

Tweedeling

Bij rampen en misdaadverslaggeving worden primetime eerst de harde feiten gebracht. Afhankelijk van het verdere verloop komen naast de feiten ook de meningen van deskundigen en bestuurders op tafel. Zo krijgt de berichtgeving over emotionele gebeurtenissen die een behoorlijke impact hebben op de samenleving vaak een politieke lading zoals momenteel is waar te nemen in de huidige gezondheidscrisis. Een crisis waarover de meningen steeds meer verdeeld raken. De huidige coronacrisis versterkt de polarisering in de politiek en leidt tot tweedeling in de samenleving. De discussie via sociale media neemt heftige vormen aan en verstoort relaties binnen familie- en vriendenkringen. Wie had dit twee jaar geleden verwacht?

Waar is het debat?

Via twitter en telegram worden heftige berichten gedeeld van klokkenluiders uit de zorgsector over de hele wereld die vreemd genoeg alleen maar doordringen bij de alternatieve internetmedia. Daaronder zijn nogal wat berichten over bijwerkingen van de experimentele rMNA-vaccins die vreemd genoeg niet worden opgepikt door de mainstream media. Zeker niet aan de talkshowtafels bij onze omroepen waar het nog altijd halleluja is wat betreft de prikpraat in de Hugoshow. We vergeten te makkelijk dat onze omroepen het vooral moeten hebben van shownieuws, spelletjes en de prietpraat van de “ons-kent-ons” BN’ers die het met elkaar gezellig maken aan de praattafels. De nieuwsuitzendingen van het NOS-journaal zijn tendentieus en eenzijdig. Juist in de huidige polarisering mis ik het politieke debat waarbij alle argumenten van voor- en tegenstanders inzake het coronabeleid van de regering voorbij komen.

Verontrustende data en statistieken

Zelf zoek ik naar de oorsprong van de feiten die je kunt vinden op de alternatieve onlinemedia en youtubekanalen. Het is een kwestie van begrijpend lezen en zoeken naar bronvermelding. Vervolgens met gezond verstand proberen te analyseren wat er nou werkelijk speelt. Als je op die manier het wereldnieuws opvreet dan zie je enorme discrepantie tussen de mainstream media en online berichtgeving. Zo wordt het de volgzame burger moeilijk gemaakt om harde feiten te onderscheiden van verdraaide feiten. Om die reden deel ik hier en hier een paar berichten die ik online bij de oorspronkelijke bron tegen kom en mij verontrusten. Wat ik constateer vergroot mijn wantrouwen t.o.v. de massa media. Waarom worden officiële cijfers over bijvoorbeeld (dodelijke) bijwerkingen van experimentele covid-19-vaccins niet becommentarieerd op de msm? Waarom loopt men achter op de feiten? Waarom worden data en statistieken over toenemende oversterfte van officiële instanties niet bekend gemaakt onder het grote publiek. Veel mensen liggen massaal aan het infuus van Big Farma en geloven gedwee in de prikpraat van de mainstream propagandakanalen.

Schaapskooi

Ach ja, het is ook veel makkelijker om te vertrouwen in beleidsmakers dan zelf op zoek te gaan naar harde feiten. Dat kost wat tijd en enige inspanning. Als je dan tot andere gedachten komt dan stuit je op een ander keihard feit dat je wordt gestraft voor je mening als die indruist tegen de mainstreamgedachte. Dan blijven deuren gesloten die voor anderen open gaan. Dan toch maar liever de oogkleppen op en gedwee in het gareel mee draven. Dat is toevallig ook de wens van Big Brother. Een controlemaatschappij waar brave burgers worden beloond voor goed gedrag. Ik wandel vaak over de Drentse hei en zie daar de schaapskudde aan het einde van de dag binnen komen in de schaapskooi. Gedwee bij elkaar gedreven door de herdershonden weer terug naar de kooi waar water en voer klaar staan. Smullen maar, geen zorgen voor morgen. Ach, was ik maar een schaap…

GW

11 reacties

 1. Zo maar 2 voorbeelden over verhulde berichten.

  De laatste dagen komen er opvallend veel publicaties over oversterfte voorbij op het internet. Op de msm blijft het angstvallig stil: https://deanderekrant.nl/nieuws/zorgen-om-oversterfte-in-nederland-2021-10-23

  Met de komst van de herfst en de winter wordt er weer de volste aandacht gegeven aan de toenemende corona-besmettingscijfers en opnames in ziekenhuizen. Daar zou het gaan om meest ongevaccineerden. Echter bestaat er twijfel over de juistheid van die cijfers: https://artsencollectief.nl/een-ziekenhuis-vol-ongevaccineerden

  1. Voor zover vergelijkingen met het buitenland opgaan. Hierbij wat cijfermateriaal uit België: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/10/22/grafiek-ziekenhuisopnames-gevaccineerden/ De kans op een ziekenhuisopname is voor ongevaccineerden in de leeftijdsgroep van 18 tot 64 jaar tienmaal zo groot. Bij 65plussers is dat risico 3 tot 4 keer zo groot. Hoe je het ook bekijkt, de belangrijkste regel is dat je voorzichtig blijft. Het virus zal niet verdwijnen door vaccinatie. De kans is dus groot dat je vroeg of laat toch in aanraking komt met het virus. Iedereen is vrij om zichzelf te beschermen (vaccinatie, mondmasker, afstand houden, beperken van sociale contacten…). Sensibilisering werkt beter dan het opleggen van regels of het invoeren van pasjes. Als je ouderen en kwetsbaren bezoekt, hou dan afstand en draag een mondmasker in binnenruimtes.

   1. deze pandemie en dit killervirus zijn allebei bullshit.
    een opzet tot een nieuwe wereldorde geheel vooraf gepland.

    zoek op lockstep, rockefeller, pdf, 2010

 2. Volgens mij moet “experimentele rMNA-vaccins” (halverwege het artikel) “experimentele mRNA-vaccins” zijn waarbij de “m” voor “messenger” staat.

  Mensen, er zit Enge Shit in dit experimentele vaccin, volg anders eens deze sites :
  http://www.xandernieuws.net
  https://www.frontnieuws.com/home/

  Het Keiharde FEIT alléén al dat hydroxychoroquine en Ivermectine (zowieso in Europa) begin 2020 binnen enkele weken werden VERBOTEN om voorgesgreven te worden door dokters vond ik persoonlijk zwààr verdacht.

  Wanneer je die medicijnen (die al sinds de jaren ’70 bestaan en supereffectief zijn) binnen 3 dagen na het krijgen van de covid-symptomen inneemt geneest meer dan 90% van de patienten meteen. En ze kosten geen éne hol ; hooguit een paar euro.

  De Kwade Opzet achter dit door in een laboratorium (!!!) gecreëerde covid-virus druipt er in mijn ogen daarmee vanaf !

  Afijn, kijk ff op xandernieuws voor de “details”.

  Merci.

 3. Zelf selectief zoeken, begrijpend tussen de regels lezen en vervolgens met eigen, gezond verstand analyseren. Ter bevestiging van de eigen mening? Dat is geen ‘waarheidsvinding’, maar zoiets als het populaire gokspelletje ‘Deal or no deal’, waarbij je bij voorbaat zeker bent van de hoofdprijs in je eigen koffer.

  Zoekt vooral in het online moeras en gij zult alles vinden, behalve die ene, onafhankelijke waarheid.
  De grote vijand is niet ‘het virus’, maar de wanorde, waarvan het virus alleen maar het begin is.

 4. Intressant artikel met verwijzingen, de boosters zijn nodig om zodat je beter gecontroleerd kan worden en wellicht sneller gaat hemelen.
  We gaan het zien komende winter. Ben benieuwd welke orders de loopjonges/clowns gaan ontvangen voor de volgende stap.

  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/sick-on-demand-sod-via-crispr-vaccin-en-5g-

  Ook Diederik Gommers werkt indirekt voor de bill and melinda stichting.
  http://www.fluidacademy.org
  Maandag 25 october in perspectief:
  1. Met corona overleden 6 personen
  2. Overleden aan kanker 130 personen
  3. Overleden aan hartziektes 105 personen
  4. ca 199 personen op IC

  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/sick-on-demand-sod-via-crispr-vaccin-en-5g-wat-is-dat/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: