Verkiezingen 2021: de grote vertwijfeling staat toe

Op het moment van schrijven rest mij slechts 1 uurtje. Moet naar de volgende afspraak toe om iemand te helpen met z’n belastingaangifte. Voor mij is deze periode een leuke, intensieve tijd om anderen te helpen met hun fiscale twijfeltjes. Moet ik op die vraag nu ja of nee antwoorden, of wat doen we met dat verdelen tussen 2 fiscale partners. En moeten we wel kiezen voor fiscaal partnerschap wanneer we ongehuwd samen wonen? Vragen genoeg bij het doen van de aangifte waarin men melding maakt van de persoonlijke arbeidsinkomsten, de bezittingen maar ook de persoonlijke situatie. Dat gaat soms diep, vooral in een jaar waarin er gebeurtenissen zijn die mensen raken in hun financiën en/of persoonlijke situatie.

Goed gevoel

Soms geeft de uitkomst van de aangifte een diepe teleurstelling maar het kan ook een onverwachte teruggaaf opleveren. Het geeft een goed gevoel om bij een bakkie leut mensen gerust te kunnen stellen en dat de verwachte teruggaaf conform de fiscale realiteit is. Of om ze uit te leggen dat het bedrag dat ze moeten betalen is bestemd voor het goede doel, namelijk de Schatkist. Daar waar we vandaag over mogen kiezen. Mag Wopke Hoekstra bijvoorbeeld nog minister van Financiën blijven of gaat iemand anders op onze centen passen.

Politiek

 

 

Soms dwalen we af van de aangifte en gaat het over politiek. Dat het zo verdomde lastig is om nu een keuze te maken. Met 37 partijen op een uitvouwbare kandidatenlijst van een meter lang. Alle partijen met eigen programma’s die hun aanhang tevreden moeten stellen. Ben er zelf nog steeds niet uit. Al een paar keer Stemwijzer doorgelopen en telkens bij een andere partij terecht gekomen. Mijn twijfel is ook groter dan in voorgaande jaren. De coronacrisis komt mij zo surrealistisch voor met die lockdown en avondklok waardoor ik mezelf ook onzeker voel. Wat gaat er verder nog op ons af komen, moeilijk te voorspellen. Ik had al een heuse financiële crisis verwacht maar die wordt nog slim voor ons uit geschoven omdat het geld op de kapitaalmarkt spotgoedkoop is. Veel economen zijn zelfs super optimistisch over de nabije toekomst. Slechts een enkeling ziet beren op de weg. Tsja, wie ben ik om dan te roepen dat er beren verstopt liggen achter de struiken langs de weg. Ook onze 37 partijen zien geen heuse beren. We hebben ze namelijk niet in Nederland.

Goed nieuws

Ik ga bij mijn slachtoffer zo meteen nog even een balletje opgooien. Ik weet al ongeveer waar het gesprek heen gaat omdat ik goed nieuws heb te melden. Dat ie teveel betaalde belasting kan terug ontvangen en dat zijn spaarcenten dit jaar niet belast gaan worden vanwege een behoorlijk opgehoogde vrijstelling in box 3. Ze mogen met hun tweetjes namelijk een ton op de rekening bewaren zonder dat ze daarover bijdragen aan de Schatkist. Ik zie dat meer van mijn ‘belastingvrienden’ meer hebben over gehouden het laatste coronajaar. Het is toch fantastisch dat we niet meer worden aangeslagen over een ton eigen geld. Gaan we lekker door met sparen toch? Of gaan we het uitgeven in onze economie zo meteen als de winkels en terrassen weer helemaal open gaan? Hier heb ik ook twijfel. Aan het einde van mijn korte bijdrage deze keer ben ik weinig verder in mijn wanhoop op welke partij ik nu moet/wil gaan stemmen. Ik ga zo meteen nog een potje discussiëren. Voor iedereen die nog gaat stemmen, veel succes!

GW

8 reacties

 1. Je móet niet meer stemmen. Als je er tóch voor kiest mag je uitleggen waarom. Met de halve kilo paperassen (voor het poststemmen) heb ik al dagen geleden de kachel aangemaakt.

  Je móet je niet laten vaccineren. Als je er tóch voor kiest… (bis).

  Tja. En dan die belastingaangifte. Dat móet. Als pure werkverschaffing en seizoensschnabbel voor ‘adviseurs’. Terwijl de slachtoffers door ‘big brother’ al lang tot op het bot zijn gescand.

 2. In mijn ogen zijn dit de simpleste verkiezingen ooit. Vind je vrijheid belangrijk: stem dan op FvD en in ietsje mindere mate op PVV en SGP. Lijkt het je heerlijk om onder de agenda 21 / 2030 dictatuur te leven: stem dan de overige kartelpartijen. Een gesloopte economie, big brother is watching you en als bonus een (op termijn verplichte) deelname aan medische experimenten met vaccinaties krijg je er gratis bij.

 3. Applaus voor ‘weldenkend’ neoliberaal Nederland!
  3x Rutte is scheepsrecht, 4x vraagt om een afstraffing van een grenzenloze arrogantie.
  Geen gezeur meer, eigen schuld, dikke bult. Zelfs na het openlijke verraad aan rechtsstaat en democratie en zijn schaamteloze leugens geeft Nederland Rutte een blanco volmacht om zijn opdracht in dienst van de elite af te maken.
  (Mogen ze nog blij zijn dat ze hun ‘oranje’ zelfstandigheid al lang geleden aan Brussel hebben overgedragen!).

  1. Deze uitslag is niet te bevatten. Bijna sinds het begin van de Coronacrisis voel ik me verraden door heel veel Nederlanders, deze uitslag onderstreept mijn gevoel volledig. De ware aard, laat zich nu zien.

 4. Het Nederlandse volk heeft gesproken en met deze uitslag ligt de weg naar het sheeple paradise wijd open! In navolging van de VS zal er voor Rutte en Kaag niets in de weg staan om de Nederlandse samenleving te herbouwen naar een technocratische samenleving gebaseerd op het Build Back Better principe.

  Tijdens dit proces zal er beetje bij beetje steeds meer van de vrijheden welke we nog hebben afgepakt worden om toe te werken naar een 1 Europa en later 1 wereldregering. Dit zal er toe leiden dat de vrijheid en welvaart welke we tot voor kort nog kenden en volstrekt uniek waren in de geschiedenis van de mensheid de komende 4 jaar stap voor stap afgebroken worden. En als alles goed gaat wordt tegen 2030 voor de grote massa de ware droom bereikt van: you’ll own nothing and still be happy.

  Men kan uit gemakzucht wel kiezen om niet na te willen denken en alle macht aan een grote overheid te willen geven welke het leven van A tot Z bepaalt. Maar eens de muizenval dichtgeklapt is zal het veel bloed, zweet en tranen vereisen om eruit te onstsnappen wanneer men in de harde realiteit wakker wordt.

 5. Een neoliberaal eilandje (VVD en D66) in een socialistische EU. De Britten vonden dat hun puzzelstukje daar niet in past. Pure politieke zelfmoord. Het had OF 100% socialisme en meefeesten met de begrotingstekorten van onze zuid Europese vrienden kunnen worden OF helemaal eruit met Forum, JA21 en de PVV. Nu mogen we voor iedereen de portemonnee trekken en worden onze eigen rechten (ontslagrecht, pensioenen, zorg) erbij opgeheven.
  NL gaat dit niet nog eens 4 jaar overleven.
  Toch wel goed dat nog een 4% extra van de bevolking voor anti-EU gekozen heeft (van 15% naar 20%)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: