“Verwacht u aan opstanden, honger en bloedvergieten”

depressionDe Amerikaanse trendwatcher Gerald Celente (Trendsresearch.com) doet al sinds 1980 voorspellingen op economisch, financieel en sociaal-maatschappelijk gebied, en met opzienbarende resultaten.  “We’re going into the Greatest Depression” zegt hij vandaag…

Kaartenhuis

Celente stelt dat alleen het monetariseren van de schulden (printen van geld om obligaties en hypotheken op te kopen, vooral in de VS) het huidige financiële systeem nog drijvend houdt.  Zogauw de stimuli ophouden – en dat zit er blijkbaar aan te komen – stort het ganse kaartenhuis in mekaar.  “It will be worse than the panic of ’08.  It will deeper.  It will be more painful and there’s a reason why : because they will not be able to pull off the stimulus game again”.

Edelmetalen

Daarom gelooft de trendwatcher dat de prijzen van goud en zilver door het dak zullen gaan.  “I don’t give financial advice.  I’m a long time buyer and a long time holder of gold.  Why would I want this digital papaer not worth the paper it’s not printed on?”

It’s the end of the world as we know it

Vergeet de beurzen, de obligatiekoersen en de economische statistieken van de overheid.  Heeft u geld in een pensioenfonds dan raadt hij aan te trachten eruit te stappen.  Wat u nodig heeft zijn draagbare, fysieke assets die u best bij de hand houdt.  Met bijna 50 miljoen Amerikanen aan de voedselbonnen, 100 miljoen met uitkeringen en geen zicht op economische verlichting, zal het niet lang duren eer de wereld zoals wij hem kennen drastisch zal veranderen.  Hier kunt u een uitgebreid interview zien en horen met Gerald Celente.

11 reacties

 1. Celente heeft de afgelopen jaren siinds het uitbreken van de economische depressie in 2007 de meest verschrikkelijke onheilsberichten de wereld ingestuurd die in de afgelopen jaren hadden moeten gebeuren, maar daar is tot op heden nog niet veel van uitgekomen.

   1. Wij zitten in Zweden, op 11,5 HA eigen grond met 6 HA bos. Huis van ons…betaald dus niet van de bank , geen schuld.

    Verwarming , hout uit eigen bos, eigen water , eigen riool…aardkelder voor opslag van voedsel in de winter en flink land om voedsel te verbouwen. Verder superburen die elkaar allemaal helpen met alles.

    Vissen, jagen…vis en vlees in overvloed…

    Zo zelfvoorzienend moegelijk…niet uit angst, maar onze droom najagend om zo te leven. Omdat dat het enige echte is..de rest is allemaal plastic prullaria.

    1. Ik ben heel blij voor je Madman. Toen ik een jaar of 19-20 was droomde ik ook van dergelijk bestaan en wilde naar Canada emigreren. Door een nadrukkelijke ouderlijke macht kon deze droom toen niet worden gerealiseerd en is het leven zomaar voortgekabbeld. Ik heb al jaren spijt dat ik het toen niet heb doorgezet, maar ik overweeg het op dit moment om alsnog een dergelijke stap te zetten. Ik ben zelf nooit materialistisch ingesteld geweest dus dat zal zeker geen probleem worden.

     1. Dank je voor het gunnen. Bedenk het is nooit telaat.

      Ik wilde ook al vanaf mijn 17e naar Canada in een blokhut gaan wonen, maar in het noorden van zweden waar we nu zitten is ook heel best. En we wonen in een blokhut, alhoewel je dat niet meteen ziet vanwege de betimmering 🙂

    2. Wow, dat klinkt echt heel goed Madman!

     Mag ik misschien vragen of je naast het zelfvoorzienend zijn ook nog werkt in de vorm van een meer of minder standaard baan?

     Het idee van zo’n stuk grond en gewoon je eigen zaken regelen vind ik zelf ook altijd erg goed klinken… maar ja, ik heb gevoelsmatig de praktische kant nog niet helemaal rond m.b.t. inkomen e.d.

     Kun en wil je hier misschien wat globaals over zeggen?

     1. We hebben wat geld gespaard, en zetten hier het bedrijfje voort wat we in nl hadden. Reparatie van huishoudelijke apparaten. Aangezien er hier op 100 km niemand in de buurt zit die dat doet verwacht ik dat dat wel zal slagen. Verder zul je zolang dit systeem nog draait je daar nooit 100 procent van afzijdig kunnen houden, aangezien je bepaalde verplichtte verzekeringen hebt en bv internet verbinding (die we voornamelijk voor familiecontact gebruiken en info over permacultuur en andere zelfvoorzienendheid.) . Het is wel zo dat we een minimum aan geld nodig hebben hier , tussen de 300 en 500 euro in de maand, en dat gaan we langzaam afbouwen door eigen energieopwekking van wind en zonneneenergie, handmatige werktuigen ipv allerlei electrische apparaten en eigen eten verbouwen-inmaken-bewaren.

      We hebben naast het huis waarin we wonen nog een huis dat verhuurd zal gaan worden in de toekomt als vakantiehuis, in de zomer om te relaxen , van de natuur te genieten, en tezien hoe je gratis zelf eten kunt verbouwen. In de winter als verblijf om te kunnen wintersporten, ongeveer 35 km verderop.

      Verder zijn de bewoners hier supervriendelijk met een beetje een hillbilly mentaliteit…liever ruilen -zelf maken dan kopen…dus dat is helemaal perfect. Elkaar helpen is hier de normaalste zaak van de wereld.

      We willen liefst helemaal van geld af, maar zoals gezegd, dat is niet geheel mogelijk…althans nu nog niet.

     2. Ik heb tot dusver genoten van je reacties en die van KTM. We zijn allemaal mensen die in grote lijnen hetzelfde denken en inzien dat het huidige model niet langer meer te handhaven is. Dit artikel is geen doomverhaal maar pure reality. Het examen Algemene Economie op de MEAO was voor mij een bevestiging dat het hele “systeem” op list en bedrog is gebaseerd en heb dat ook als kanttekening destijds geventileerd. Een gelazer dat ik gehad heb, man. Dat wil je echt niet weten.

 2. Dr. M.

  Je hebt gelijk als het om de timing van Celente gaat. Hij voorziet het al langere tijd.
  Maar het feit dat het de komende jaren zal gaan plaats vinden, daar twijfelt een mens met gezond verstand toch niet aan?
  Je hebt niet meer nodig dan een simpele zakjappanner om uit te rekenen dat we met z’n allen steeds verder en harder naar beneden gaan roetsjen.

 3. Logisch:

  Psychopathy, Politics and The New World Order: It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: