Vijfmaandelijks hoogtepunt voor bitcoin dankzij Fed baas en Crypto Mum

0

‘Dankzij’ is waarschijnlijk iets teveel eer voor beiden, want BTC stijgt gewoon op zijn eigen merites. Maar een koers die zichtbaar vanzelf hoger wil, ten allen prijze, kan wel dank u zeggen wanneer de sterren toevallig gunstig staan. Of wanneer de hemel plots opklaart, sinds juli 2019 donkere wolken bracht die wel een half jaar lang bleven hangen. (Géén dank aan Facebooks escapade met het doodgeboren kindje Libra!) Dat bitcoin op 12 februari 2020 boven de $10.300 staat is inderdaad van september vorig jaar geleden.

Prominenten

Federal Reserve System (de volledige maar zelden gebruikte naam van de Amerikaanse centrale bank) Voorzitter Powell sprak op 11 februari jl. het U.S. House Financial Services Committee toe. Dit komt samen om over cryptomunten te debatteren. (Het gegeven alleen al…) De cryptowereld, tientallen miljoenen beleggers groot en klein over heel de wereld, kijkt met argusogen en luistert met de oren wijd open. 24/7/365. Dit wanneer iemand prominent ook maar de minste opmerking maakt of daad stelt dat haar aangaat. Zo sprak Powel over privacy in deze context. ‘”A ledger where you know everybody’s payments is not something that would be particularly attractive in the context of the U.S.,” Powell told the committee.’ Geloof het of niet, maar dit wordt door de gemeenschap als positief beschouwd. Misschien maar een detail natuurlijk in het grotere geheel. Biflatie ziet drie heel andere, en veel belangrijker drijvers van de bitcoinkoers:

  • het immer uitbreidende Coronavirus oftewel Covid 19. Omdat het onzekerheid en ongerustheid brengt bij toch al het helder denkende deel van de beleggers (relatief erg gering nog in aantal hoor; de meerderheid houdt stug vol dat met aandelen kopen nog een dik belegde boterham te verdienen valt, het zij zo.) Niemand die lijkt aandacht te besteden aan de enorme consequenties voor de wereldeconomie, wanneer de fabriek van de wereld voor meer dan de helft gesloten is. Anders zouden de beursindices niet steeds hogere toppen scheren. Zouden aandelen gedumpt worden alsof ze…besmet zijn. Wat ze in se ook zijn natuurlijk. Het virus is zelfs nog niet onder controle, neemt nog lang niet af in sterkte of uitbreiding. Maar de impact economisch is in februari 2020 reeds heel duidelijk te merken overal. Voor wie wil kijken en luisteren en lezen natuurlijk. Zonder oogkleppen voor en oordopjes in…
  • het aantal private beleggers en institutionelen dat munten en tokens koopt is opnieuw flink stijgend en dit reeds sinds de aanvang van 2020…
  • de halving of halvening komt er binnen 90 dagen aan. Dan kun je al aftellen natuurlijk. Dan moet je gewoon de wallet volgeladen hebben. Want waarom zou het in mei 2020 anders verlopen dan in 2012 en 2016? Telkens de beloning voor het mijnen halveert, komen er minder bitcoins op de markt. En wat schaarser wordt verdient in theorie toch een hogere prijs. Vandaar dat BTC in en na genoemde jaren met honderden procenten is gestegen.

Gedogen is mogen

Wat Crypto Mum betreft dan nog (een koosnaam die ze zich laat welgevallen, met haar typerende gemoedelijke manier van zijn.) Mevrouw Hester Peirce is altijd al een proponent van digitale munten geweest. Waarmee deze dame zich een uiterst intelligent en vooruitziend persoon toont natuurlijk. Zij is Commissioner van de SEC, de Amerikaanse beurswaakhond, en daarmee goed geplaatst ook om de cryptocommunity te verdedigen. ‘Called ‘Running On Empty: A Proposal To Fill The Gap Between Regulation and Decentralization’, it was a speech delivered by SEC Commissioner Hester Peirce at the International Blockchain Congress last Thursday that quickly caught the attention of the crypto community.’ Peirce stelde eerder een driejarige periode voor tijdens welke cryptostarters wettelijk zo’n beetje ‘met rust’ gelaten worden. Om ze toe te staan aldus te rijpen en zich mettertijd te kunnen schikken naar de wetgeving. Zeg een ‘gedoogperiode’. Nou, dat kan de cryptowereld best smaken natuurlijk. Dus ook hieruit wordt enthousiasme geput om nog meer munten en tokens in te slaan. En zo de diverse koersen hoger te drijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.