Vijftig miljoen kilogram vlees uit de handel?!

28

vlees probleemSnapt u het nog?  Een vleesverwerker uit Oss, waarvan het personeel al een maand thuis zit, en die vast en zeker binnenkort failliet zal worden verklaard, schijnt creatief te zijn geweest met vlees. Wat banken met hypotheken deden, namelijk het in stukjes opknippen, weer samenvoegen en verkopen als eerste kwaliteit, vond hier plaats met vlees. Men neme rundvlees, draait het door de versnipperraar, mengt het met goedkoop ingekocht paardenvlees en verkoopt het als eerste kwaliteit rundvlees. Smikkelen maar.

De Voedsel en Warenautoriteit (NVWA)

Hoewel met de meeste inhoudsopgaven op verpakkingen van ons voedsel redelijk creatief wordt omgegaan bleken nu de officials en de MSM in rep en roer. Er zat (ook) paardenvlees in voedingsmiddelen als lasagne, goulash, gehaktballetjes en dergelijke terwijl op het etiket stond dat het om 100% echt rundvlees zou gaan. Oei, oei. Gelukkig leverde het volgens de deskundigen (natuurlijk) geen gevaar op voor de  voor de volksgezondheid. (Wie weet eten we het al vele jaren zo).

Terugroepactie ter vernietiging

Intussen blijkt de “Warenautoriteit” het vlees als ongeschikt voor menselijke consumptie te hebben aangemerkt en wil dat de vleesverwerker uit Oss, het verkochte vlees gaat opsporen en terughalen. Het gaat daarbij Europawijd waarschijnlijk om zo’n 500 ondernemingen. Daar de deur bij het bedrijf in Oss op slot zit, zal er echter van die kant vast en zeker geen actie meer mogen worden verwacht.

50 miljoen kilo!

Als een gemiddeld mens 75 kg weegt dan gaat het bij die 50 miljoen kilo vlees, vergelijkenderwijs om meer dan 600.000 mensen. En de Voedsel en Waren Autoriteit heeft met al zijn controleurs, keurmeesters, boekenspeurders, microscopen, dna-analyseapparaten e.d. helemaal niets gemerkt. Net als de afnemers kennelijk van niets wisten of wilden weten (als het maar goedkoop was).

Hartverzakkingen, maagzweren en stress

Door de hoge belastingen, bezuinigen op overheidsdiensten, werkloosheid, uit de hand gelopen zorgkosten en de voortdurende crisisgeluiden zijn er al heel wat mensen getraumatiseerd geraakt en ziek geworden. Wat er nu dan ook aan NVWA-overheids commotie, rond het vlees plaats vindt staat in geen enkele verhouding tot al het eerder genoemde. Óf men is helemaal de kluts kwijt, wil macht en sterke uitstralen zonder rekening te houden met de commotie die daar Europabreed over ontstaat, óf er is veel erger geknoeid dan ons werd en wordt verteld.

Afnemers Nederland en de politici

In Ons land zijn 130 afnemers getraceerd. Zij moeten nu met stoom en kokend water orde op zaken stellen. Traceren waar het vlees gebleven is en daarna alles uit de handel nemen. Voor de kosten mogen ze vast en zeker zelf opdraaien. De politici van diverse partijen buitelen intussen natuurlijk over en door elkaar. Hoe heeft het zo kunnen gebeuren? Verontwaardiging alom. Er zullen vast rijen ministers moeten opdraven.

Politieke Poppenkast en ons eigen toedoen

Als we in de spiegel kijken van onze samenleving dan zien we een huishouding als van Jan Steen. Politici en ondernemers slapen in het zelfde bed. Wij willen alles zo goedkoop mogelijk en offeren daar mens en dier voor op. Zo rennen en vliegen we van calamiteit naar calamiteit. Is er weer even verontwaardiging, waarna we weer op weg gaan naar het volgende incident. Alles draait om kwantiteit, centjes en onverschilligheid. Op een bepaald moment zal de onbalans zo groot worden dat er echte rampen gaan gebeuren. Dat hebben we dan aan ons zelf te danken.