Vluchten kan niet meer…NOT!

Beste lezers, bezoekers van Biflatie.nl. Ondergetekende, Joost van Buuren a.k.a. Joost X Bitcoin, verlaat deze mooie, interessante, veelzijdige website. Visueel mooi en interessant en zo veelzijdig van inhoud. Vele honderden artikels verschenen hier van mij en enkele collega´s in het afgelopen decennium. We hebben altijd respect getoond naar ieder toe, in onze besprekingen, columns, artikels gewijd aan een pleiade van onderwerpen. Kritisch, ondervragend, bevragend, afwisselend zalvend en geselend, zo waren we steeds, of dat was toch altijd mijn eigen bedoeling. Allen werkend aan en voor een van de nog weinige en goede alternatieve media in Nederland en Vlaanderen. Ode aan, hoed af voor alle lezers, de overgrote meerderheid intelligente-en-bewuste-mensen-van-goede-wil. Idem dito voor alle collega´s, stichter Koen Dil die ik altijd een warm hart zal toedragen, en zeker ook de nieuwe eigenaar; een aimabel, kundig, sympathiek en intelligent man. (Ik moet nog samenwerken en beetje vleierij kan dan nooit kwaad…hihihi). Maar in ernst: heel veel dank om mij persoonlijk dit podium zo lang te hebben gegeven. 

Ik verlaat Biflatie.nl met gemengde gevoelens. De interactie met vele duizenden lezers (de meesten passief, een aantal zeer mondig in hun commentaren, waarvoor zeker dank) zal ik missen. Helemaal bovenaan dan het werken samen met Gerrit Welbergen, mijn zeer geachte collega en vriend, waaronder vele conversaties off-line. De enkele haters, venijn-spuwers, querulanten zal ik niet missen, nogal wiedes. Het zou gaan om één of enkelen die anoniem blijven en zelfs dagelijks wisselen van adres. Technisch moeilijk te vermijden, verhinderen, deze stoorzenders die pas grosso modo de laatste zes maanden opgedoken zijn. Op ´t laatst was ik er mee bezig hen manueel te bannen – wat een onzin eigenlijk, wat een verloren tijd. Alsof we met de collega´s een mooie blanke lei elke dag volpennen, met telkens iemand die daar op spuwt. Toen één van hen mij dacht te beledigen met ´homo´ te roepen, schriftelijk, was eigenlijk de maat vol. Hoe dom kun je zijn de term ´homo´ als ´belediging´ te bedoelen? Alsof je iemand als ´Chinees!´,  ´Hollander!´, ´barbier!´ of ´nocoiner!´ benoemt. 

Teveel tijd en moeite mag je er niet aan besteden; ik treed collega Gerrit ten volle bij, hij heeft de situatie perfect weergegeven en daar valt weinig aan toe te voegen. In 99 procent van de schriftelijke barbarij was ikzelf het onderwerp. Blijkbaar werd door dit canaille Joost van Buuren beschouwd, neergezet, afgeschilderd, beledigd (?!) als pro-Europa zijnde. Pro-prikbeleid. Pro-Nederlandse regering. Tegenstander van ene D.Trump. Grossier-in-te-moeilijke-woorden-dialecten-vreemde-talen. Wat maar heel ten dele klopt trouwens! Dit zinde deze minkukel of minkukels niet; het zij zo. Ze zullen met mijn persoon hopelijk verdwijnen van Biflatie, deze luizen in de pels; maar dit is mijn probleem niet meer vanaf morgen. Wie het verstand, gevoel en empathie van een amoebe heeft verdient onze aandacht eigenlijk niet; bent u dat met mij eens, beste lezers, bezoekers van Biflatie?

(En zo wordt nestbevuiling, gratuit asociaal schelden op sociale media gecounterd met…negeren? proberen te kalmeren en gezond verstand en redelijkheid en niet-op-de-man-maar-de-bal-spelen inprenten? bannen? terugschelden? vluchten?…waar gaat de wereld naartoe… Een retorische vraag.)

En nu neem ik afscheid van iedereen, rijd ik weg van u, naar andere oorden, digitale oorden…

 

 

Wie Joost van Buuren, a.k.a. Joost X Bitcoin nog wil volgen kan zich gratis inschrijven op www.cryptonieuwsbrief.nl. Van maandag tot en met vrijdag elke dag rond 12:00 het laatste, belangrijkste crypto/blockchain gerelateerde nieuws in uw mailbox. 5000 lezers gingen u voor!

Hieronder enkele commentaren (niet zelf geschreven!) die ik zo al ontving van blijkbaar een heel ander, oh zo dankbaar publiek:

 

Beste Joost, Zou ik mij mogen aanmelden voor Uw geestige en nuttige en positieve Nieuws Brief!? Bij voorbaat dank, P.

 

Hey Joost, F. hier 🙃

Al eens overwogen een wekelijkse column naar het Financieel Dagblad te mailen?

Voor de zaterdag editie.
Je schrijft goed, scherp, onderhoudend, intellectueel en kan je gelijk Nederland bijspijkeren.
Ik koop hem af en toe maar staan veel te weinig cryptonieuws in.
 
Grtz.
Amersfoort
 
 
Weer een te leuke mail. 
Hartelijk dank Joost, B.
 

Dag Joost,

Het afgelopen jaar heb ik ontzettend genoten van je nieuwbrieven! Helaas ontvang ik deze niet meer sinds afgelopen week, is er iets misgegaan? Ik zou deze graag weer willen ontvangen.

Vriendelijke groet,

J.

 

Fijn om je vertrouwde nieuwsbrief weer te lezen Joost… ik had m al gemist afgelopen vrijdag 😉

Harm is “unne goeje” maar kan toch niet tippen aan “ozze Joost”

Heel goed om een beetje meer tijd voor jezelf te nemen …Geniet er van!

Groetjes K

 

He Joost, ik zei net tegen mijn vriendin, ” ik heb dat niet gauw dat ik liefde voel voor iemand die ik niet ken, maar via een brief voel”.. 

zo leuk en boeiend als je schrijft, zodat ik als relatieve digi leek, toch wat snap van die cryptowereld en er zelf ook gezellig mee bezig ben.
door de manier waarop je schrijft, laat je nl heel erg zien wie en hoe je bent en daar geniet ik van.. er zijn al teveel maskers in deze wereld.
hartelijke groet en dank voor je dagelijkse crypto kost! R.

 
R

18 reacties

 1. Joost, we waren het niet altijd eens en dat hoeft ook niet.
  Maar het zou zo en zo voor iedere burger goed zijn om ook sites te bezoeken EN berichten te lezen waar je het niet (zo) mee eens bent, het maakt je wereld wat breder en inzichtelijker.

  Maar de meerderheid van de mensheid denkt dat ze alles wel weet omdat ze alles (half en half) lezen uit dat vele wat ze automatisch aangereikt krijgt op hun computertjes.
  Daarbij vergetend dat deze informatie is verkregen via algoritmes uit de ingetikte geschiedenis op hun computertjes en dus eigenlijk zijn ze zeer beperkt in hun kennis en dat is nu juist wat met name overheden willen.

  Daarom hoef je het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar zelfs het zo af en toe lezen van iets waar je interesse niet naar uitgaat, het levert altijd wel iets kennis op!

  Joost, het gaat je goed, wellicht tot horens en misschien lees ik de nieuwe site ook nog wel eens!

  1. Heel goede opmerking van jou, Theo: lees eens iets waarmee je het niét per se eens bent! Zo heb ik twee boeken over D.T. gelezen, en net nog één gekocht, dat op mijn nachtkastje ligt (en de schuiven zitten reeds vol!) Doen veel te weinig mensen hoor, inderdaad. Mensen, lezers, kijkers willen bevestiging. Bevestigd worden in hun preoccupaties, vooroordelen, meningen-van-anderen, alles van ´horen zeggen´ – hoe ze maar aan hun ´eigen´ opnies komen. Is zo! Het is de kracht van het vrije woord (komend liefst uit iemand met beetje brains en een goede pen…) die hier zegeviert op Biflatie, en laat dat aub blijven voortbestaan. Helemaal juist ook wat je zegt: ´Maar de meerderheid van de mensheid denkt dat ze alles wel weet omdat ze alles (half en half) lezen uit dat vele wat ze automatisch aangereikt krijgt op hun computertjes. Daarbij vergetend dat deze informatie is verkregen via algoritmes uit de ingetikte geschiedenis op hun computertjes en dus eigenlijk zijn ze zeer beperkt in hun kennis en dat is nu juist wat met name overheden willen.´
   Precies Theo, ook wat ik net schrijf: de meningen van anderen (dat is inclusief die van de overheid!) Ja hopelijk nog eens tot ´ergens´ beste Theo; intelligente, voor zichzelf denkenden (!) kunnen we niet genoeg bij elkaar scharen. Misschien komen ze (wij) ooit nog eens achter glas te staan. Of bij Madame Tussaud. Maar hopelijk niet; hopelijk viert het gezond verstand (vele Davids tegen vele Goliaths…) Saluut!

 2. Als handreiking ten afscheid: Hoe kleiner de schrijver, hoe groter zijn verhaal.
  De lauwerkrans is voor die ene, absolute winnaar; de rest moet het doen met een standbeeld, in de eigen achtertuin.

 3. Jammer! Ik ga je columns zeker missen, altijd een trouwe lezer geweest over de jaren (maar reageerde niet vaak). Zal je zeker volgen op Cryptonieuwsbrief.nl ook.

 4. Absoluut jammer dat je er mee stopt !
  Persoonlijk heb ik nooit “gevaarlijke taal” naar jouw persoon horen bezigen hier, maar wellicht volg ik deze site niet intensief genoeg. (of had de ‘snoeischaar’ weer eens overuren gedraaid)

  Persoonlijk snap ik niet dat je toegeeft aan “druk van buitenaf”, maar dat is weer een ander verhaal.

  Feitelijk zijn die bedreigers allemaal Anonieme Hoopjes Snot die supersnel verdampen zodra de duisternis van hun anonimiteit plaatsmaakt voor het daglicht. Jàmmer dat je daar bent ingetrapt.

  Een jaar of 6 of 8 geleden werd ik onverholen door de eigenaar(s) van een site (swappiechou of zoiets) waar ik wat (blijkbaar ongewilde) linkjes over de gaskamertjes had weggezet, bedreigd met een bom of brandstichting van ons huis. In mijn (ongepubliceerde!) emailadres staat namelijk de (franse) huizengroep waar ik woon. Ze dachten dat ik in “het huis met blauwe luiken” woonde, dat van onze buurman is. Hadden ze op Google Earth of zo gezien. Ik heb vrolijk teruggereageerd dat ik 100 meter meer naar het noorden woonde en dat ze m’n gepensioneerde buurman met rust moesten laten.
  Om er vervolgens nooit meer iets van te horen.

  Afijn, ieder zo zijn punt waarop hij of zij gaat “incaven” voor (99,9% nep-)druk van buitenaf.

  Maar bedankt voor al je bijdragen hier, Joost, het ga je goed !

  1. Beetje ego heb je nodig in deze wereld. De slechte mensen voeren de boventoon door gebrek aan ruggengraat van de goede mensen.
   PS Bel me eens man anders doe ik dat wel..

 5. Echt heel jammer dat je niet meer schrijft voor Biflatie. Maar gelukkig kunnen we jou stukjes blijven volgen dus veranderd er niet veel. Het is wel een gemis voor biflatie mi.
  Ach teveel mensen hebben teveel tijd en niets om handen en blijkbaar uit lamlendigheid en een drang om andere mensen omlaag te halen. In een normaal
  gesprek zullen deze “dappere” helden het wel laten om deze vuilspuiterij te uiten.
  Het beste is natuurlijk om ze volledig te ignoreren. Al het beste toegewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: