Voedselbonnen, vaccinatieplicht en lockdowns in nieuwe coronawinter?

Een gure winter staat voor de deur. Bij velen lopen de koude rillingen nu al over het lijf. Krijgen we een strenge winter waarin de overheid ons gaat beperken in energiegebruik in een tijd dat we “zomaar” een energiecrisis zijn ingerold? Of krijgen we een winter met een nieuwe golf van coronabesmettingen? Of krijgen we een winter waarin het Kabinet bezwijkt onder een vertrouwenscrisis, waarin het vertrouwen weg valt in de euro, de schuldenberg gaat schuiven en banken failliet gaan, of nieuwe coronamaatregelen worden opgelegd? Enzovoort, enzovoort. Gaan boze boeren samen met boze burgers weer wegen blokkeren omdat het “gewone volk” de regering niet meer vertrouwt? Er zijn teveel vraagstukken die onopgelost blijven en sociale onrust aanwakkeren.

Voetafdruk van de massa

Naast de inkomensongelijkheid is er een nieuwe tweedeling ontstaan. We zien klimaatalarmisten en pandemie-paniekzaaiers die stemmen op progressieve partijen en heilig geloven in een wereldregering(NWO) die andere doelen nastreeft dan de doelstellingen in de verkiezingsprogramma’s van de conservatieve partijen. Daarnaast zijn er mensen die niet hebben gestemd, die geen vertrouwen hadden in de narcistische praatjesmakers. Het “gewone volk” voelt zich niet vertegenwoordigd, het is de elitaire bovenlaag die de dienst uitmaakt en aansluiting zoekt bij de globalisten die de wereld willen verbeteren volgens de 17 SDG’s van de Agenda 2030. Wat is er nu heerlijker dan mondiaal te denken zoals bijvoorbeeld onze Minister van Klimaat en Energie, een broekie van 35, die naar alle hoeken van de wereld vliegt om hooghartig met de groten der aarde mee te babbelen. De ecologische voetafdruk van een minister telt niet mee. Het gaat om de voetafdruk van de massa die minder moet vliegen, minder vlees moet eten, minder moet stoken, gewoon moet consuminderen om de aardkloot te redden. Simpel gesteld maar de simpele waarheid.

Overheidsadviesorganen in paniek

Intussen wordt de massa geraakt door onbetaalbare energieprijzen die gierende inflatie en faillissementen in het MKB veroorzaken. Er hangen ons opnieuw de drang en dwangmaatregelen van de coronajaren boven het hoofd. Repressieve maatregelen die voortvloeien uit een mondiale agenda die de wereld moet redden door het volk klein te houden. Een slimme manier van de elite om hun rijkdom te behouden. Het is maar hoe je het bekijkt en de tijd neemt om de verborgen feitelijkheden te zoeken. Als we de berichten in de gevestigde media analyseren dan zien we dat de overheidsadviesorganen in volledige paniek zijn. Naast de Raad van State is nu ook de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid(WRR) de weg kwijt. Als je ingrijpende maatregelen als voedselbonnen en vaccinatieplicht wil vastleggen in wetgeving op een moment dat het coronavirus endemisch is geworden en de voedselproductie onder druk staat door meerdere factoren dan spreekt de paniek achter de schermen een woordje mee.

Wiens brood men eet

Het is een bekende werkwijze van het Kabinet om eerst onderzoeksrapporten en modellen op te laten stellen en vervolgens de (ingefluisterde) adviezen op te volgen. De WWR en de Raad van State zijn niet echt onafhankelijk. Ook hier geldt het spreekwoord: “wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.” De voorzitter van de Raad van State is de Koning, de dagelijkse leiding ligt bij de vicepresident mr. Thom de Graaf, lid van de progressieve partij D’66. De regering kijkt mee bij de opstelling van de rapporten van de verschillende adviesraden zoals RIVM en WWR, zo heeft de geschiedenis ons geleerd. Ook de adviezen van de Raad van State worden opgesteld in opdracht van de regering. Zo kunnen ministers bij de invoering van voedselbonnen, avondklok en vaccinatieplicht verwijzen naar hun adviezen en hun handen in onschuld wassen. De Raad van State kwam namelijk een week geleden met het absurde advies om maatregelen zoals lockdowns, de avondklok en het coronatoegangsbewijs(CTB) wettelijk te verankeren in de Wet Publieke Gezondheid (WPG).

De hooivorken

Ach ja, het kan er allemaal nog wel bij als we toch moeten consuminderen. Zal de massa zich hier schoorvoetend bij neerleggen als een onbetrouwbaar Kabinet deze repressieve maatregelen afkondigt? Gaan we de komende winter opnieuw vrijheid inleveren voor veiligheid en stilletjes afwachten? Of komen nu de hooivorken tevoorschijn?

GW

20 reacties

 1. Niks geen hooivorken ; de gemiddelde Nederlander rent snel naar de winkel voor een tubetje glijmiddel (in de aanbieding) en trekt zijn bilnaad gewoon een stukje verder open.

  Heel simpel.

   1. Ach ja, natuurlijk. Wij denken op een heel ander niveau. Nu we het toch over opmakers hebben, wat moeten we hiervan denken?
    https://www.hpdetijd.nl/2022-09-08/shula-rijxman-d66-topbestuurder-voor-wie-de-regels-niet-lijken-te-gelden/

    Wat is er toch aan de hand met onze bestuurders:
    https://www.dagelijksestandaard.nl/opinie/sid-lukkassen-sigrid-kaag-is-een-laffe-en-hypocriete-politica

    Ik begin me zachtjes aan te schamen dat ik in NL woon.

    1. Hallo Gerrit. Je zegt: “Ik begin me zachtjes aan te schamen dat ik in NL woon.”. In België gaat het er al niet beter aan toe. De minister van buitenlandse zaken liet -weliswaar voor ze minister werd – een verblijf betalen op de Krim door een organisatie die aan Poetin is gelinkt en wordt voorgezeten door zijn dochter https://www.brusselstimes.com/263569/foreign-minister-lahbib-reaffirms-ukraine-solidarity-as-crimea-scandal-escalates. Dom of naïef? Nu roepen de bezoekjes van Poetins dochter aan West-Europa toch wat vragen op https://www.spiegel.de/international/germany/pleasure-trips-from-moscow-how-putin-s-daughter-traveled-unnoticed-to-germany-a-3a501a1a-c696-4a17-89db-b1369e21c68f https://www.standaard.be/cnt/dmf20220910_93061603. Als je ook weet dat Russische trollen onze overheid in diskrediet brengen dan zie je het grotere plan. Wordt vervolgd…

     1. Hypocrisie van de elites viert z’n hoogtijdagen. Ik schaam me nergens meer voor. Wat betreft het vervolg hoeven we alleen maar de geschiedenisboeken er op na te lezen. De revolutie zal deze keer niet met de hooivorken gaan maar met de boeren voorop in tractoren, gevolgd door burgers die de chaos filmen met hun smartphones.

 2. “Financial weapons of mass destruction” noemde Warren Buffet de zgn “financiële derivaatproducten” ooit.

  Het “Grote Kanongebulder” is inmiddels misschien al begonnen :

  http://theeconomiccollapseblog.com/it-is-going-to-take-trillions-to-fix-the-massive-derivatives-crisis-that-has-erupted-in-europe/

  “Months ago, western leaders were openly bragging that they were going to crush the Russian economy. It turns out that Europe is the one being crushed instead.”

  Met dank aan “onze” StoepHOEREN uit “Brussel” hè ?

  1. Oei!!! Die had ik gemist! Ik houd het allemaal niet meer bij omdat het teveel wordt. Gewoon teveel en da’s niet best.

 3. Wereldwijd wordt het gewone volk geregeerd door krankzinnige machtgeile psychopaten, die , opgeleid door Schwabber, de lakens uitdelen.
  Het volk moet en zal geknecht worden om de elite te dienen als slaaf.
  Vooral het zgn democratische Westen moet hier aan geloven.
  Democratie, laat me niet lachen. Het communisme is een beter woord voor het westen.
  Europa wordt bewust naar de donder geholpen. Nooit mag het van usa een sterk continent worden en zeker geen samenwerking met Rusland. Dan is de wereldheerschappij van usa ten gronde. Niet voor niets willen steeds meer landen zich aansluiten bij de BRICS. Dag westen, dag usa, dag Europa en dag dollar en pleuro.

  1. Het maakt echt niet meer uit centraal azie wordt verenigd met Rusland, China en andere aziatische landen daar zal de economische macht heen verschuiven (zijderoute). En ook europa zal hieraan deelnemen daar kan de Vs echt niets meer aan veranderen. Duitsland zal gaan samenwerken met Rusland dat kan nu nog steeds niet omdat DE al meer dan 70 jaar bezet is door de VS. Tijden gaan snel veranderen het westen is haar macht kwijt pijnlijk om te constateren!

 4. Hoe het werkt heeft iedereen (niet voor het eerst en zeker ook niet voor het laatst), zelfs via de MSM, duidelijk kunnen volgen in de huiveringwekkende toeslagenaffaire.
  De z.g. ‘democratie’ moest met de billen bloot, de ‘Rechtsstaat’ bleek een farce, waarin de burger (wederom) geen poot had om op te staan, in zijn verzet tegen de willekeur van de overheid.

  De Haagse Kliek zei: “Foutje, bedankt!”, maar de hoofdverantwoordelijken bleven gewoon op hun post.
  Omdat in dit land, zowat als enige in Europa, geen onafhankelijke rechter formeel beleid mag toetsen aan de Grondwet.
  Omdat de politiek de rijen sloot, om -met behulp van een nieuw schijnmandaat van de kiezer- op de oude voet verder te gaan.
  Omdat het Haagse gekonkel de burger compleet onverschillig laat; hij had en heeft geen boodschap aan inspraak en medezeggenschap, totdat de gevolgen van het wanbeleid onomkeerbaar zijn geworden en hij keihard met de neus op de feiten wordt gedrukt.

 5. Een beetje introspectie kan geen kwaad heer Welbergen…..u heeft het over klimaatalarmisten en pandemie paniekzaaiers…..en wat doet u zelf?….hysterisch gillen over voedselbonnen……de gasprijs is in enkele dagen gekelderd van € 280+ naar € 195 Mwu……meldt dat dan ook even…..noorwegen levert inmiddela veel gas aan de EU…..ja , we zitten dankzij onze oliekoekendomme bestuurders in de problemen…..maar zaken zijn zich in evenwicht aan het brengen…..we gebruiken minder energie(we waren verwend) en andere leveranciers nemen de plek van Rusland in…..het is heel goed mogelijk dat gas terugvalt onder de € 100…..dus kap jij ook even met hysterisch paniekzaaien…..je hebt vele, vele angstdromen…..jammer voor jou….en we gaan het behoorlijk moeilijk krijgen….maar met het aanjagen van defaitisme heeft nog nooit iemand een oorlog gewonnen…..

 6. Ja, dezelfde maatregelen die tijdens Corona GEACCEPTEERD werden, gaan nu ingezet worden bij voedseltekorten en energietekorten. Bijvoorbeeld VERPLICHT max. aantal boodschappen. VERPLICHT maximaal aantal KWH stroom.
  Uit de naam van communisme kun je alles verplichten. Want doe je niet mee, dan ben je asociaal.
  Ze zullen het overigens geen communisme noemen, maar saamhorigheid. Bekt wat beter….

 7. Leuk hoor al die stoere mannenpraat hier……iedereen weet wat er gaat gebeuren, iedereen wijst naar de verantwoordelijken…..vanuit de luie stoel……wachtend tot er iets gaat gebeuren…..door anderen…..beetje lafjes?????

 8. Hou toch eens op met die stoere doompraatjes……wat willen jullie nu eigenlijk bereiken…..dat een of andere dombo de zaak in vuur en vlam zet …..zodat jullie achterover leunend in je luie stoel kunnen toezien hoe het echte “gepeupel” voor jullie de kastanjes uit het vuur haalt????.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: