Voedselinflatie India: 17,6%

0

De prijzen van voedsel in India zijn in de laatste 2 weken van januari met 17,6% gestegen in vergelijking met vorig jaar. Dit blijkt uit een statement van de minister president van India, Manmohan Singh. Volgens ramingen van Reserve Bank of India groeit de economie in 2010 met ongeveer 7,5%. Tevens zei Singh, dat de ergste voedselinflatie voorbij is. In december bedroeg de voedselinflatie nog 20%, het hoogste percentage in de afgelopen 11 jaar.


De prijsstijging van voedsel komt mede door de weersomstandigheden in India. In de afgelopen maanden heeft het zeer weinig geregend. Zelfs het minst in de afgelopen 37 jaar. De prijsstijgingen van voedsel begonnen in 2008, toen de prijzen van grondstoffen wereldwijd flink stegen. Er komt steeds meer verzet tegen de prijsstijgingen van het eten. Veel mensen geven de overheid de schuld van de voedselinflatie.Over de auteur

Oprichter van Biflatie.nl. Ondernemer in de vis en in het goud. Schrijft zo nu en dan nog over de economie, het monetaire systeem, crypto's en de beurs.