Voedselprijzen zijn weer fors gestegen

WereldbankDe Wereldbank heeft gewaarschuwd voor een stijging van de mondiale voedselprijzen, die in juli 10 procent stegen ten opzichte van de maand ervoor. De in Washington gevestigde instelling heeft op donderdag een verklaring vrijgegeven met waarschuwingen over de gevolgen van de recente stijging van de mondiale voedselprijzen. Van juni tot juli stegen de prijzen van zowel maïs en tarwe met 25%.

De prijs van sojabonen steeg met 17%, aldus de verklaring. De Wereldbank heeft ook verklaard dat de droogte en de hoge temperaturen in de Verenigde Staten en Oost-Europa, welke hebben geleid tot de vernietiging van enorme hoeveelheden van gewassen, de schuld waren voor de stijging van de voedselprijzen. Lees verder op Zaplog.

10 reacties

 1. De speculanten maken maar wat graag gebruik van de klimatologische omstandigheden in de VS, Balkan en Oost-Europa. Reken maar dat de prijzen veel harder stijgen dan nodig zou moeten zijn.

 2. Moin, nee, zo’n vaart zal dat waarschijnlijk niet lopen. Dat komt door het gangbare gebruik van langlopende leveringscontracten tussen leveranciers en bijvoorbeeld supermarktketens. Deze verbintenissen zorgen ervoor dat de supermarkten nog aanzienlijke tijd tegen normale condities inkopen en de prijsstijgingen nog niet direct aan de klant door belasten. Dit blijft natuurlijk niet eeuwig duren en over enige tijd zal het effect daar zijn. Naar mijn inschatting duurt dat wel maanden, maar het komt zeker en gaat volgens mij niet meer op zijn retour net als in 2008 / 2009.

 3. @cynicus : de vraag is (voor mij trouwens inmiddels niet meer) in hoeverre die ‘climatologische omstandigheden’ door een ‘partij met onbeperkte macht’ wordt gestuurd. Ik zal wel maf overkomen, zoals wel vaker, maar als je ‘Europees Parlement HAARP’ googled kom je er al snel achter dat vragen die in het E.P. werden gesteld af en toe ook waardevol waren / een bestaansreden hadden.

  Mensen, vergist u zich niet (zoals ik t/m 2 jaar geleden ongeveer) in de technische ‘vooruitgang’ (sic!) die achter de coulissen door allerlei staten is ontwikkeld.

  Weather Modification Programs.
  Soms ook tegen het ‘eigen’ (*) land gericht.
  Houd alle opties open…

  Angstaanjagend, ècht.

  (*=voor ‘hen’ is er geen ‘eigen’ land, zèlfs Israël niet ; dat land zal uitendelijk ook slechts een ‘pion’ in “The Big Rotthen Game” blijken te zijn)
  (Trouwens, geen enkele serieuze geest met enige historische kennis trekt in twijfel dat de familie Rothschild de énige èchte ‘Founding Fathers’ van dat kleine mafia-staatje zijn)
  (behalve dan historisch totààl ongeïnformeerden en dyslectische/ongesgoolde elementen)

  It’s ALL about the Rotthen One, dear folks .. [u]e v e r y t h i n g[/u] …

 4. The Chemtrail & Geoengineering Conspiracy-New Evidence August 2012: http://www.youtube.com/watch?v=UWpp_I8nEiU

  Op 6 minuut 6 seconden wordt Barb Peterson geïntroduceerd, een kleine boer en radiohost bij farmwars.info . Bij 40 minuten wordt een oude bekende genoemd, George Soros, die goedkoop land opgekocht heeft, nadat geo-engineering/HAARP de grondprijzen heeft laten dalen en de kleine boeren failliet heeft laten gaan. Nog een link over die boef van een Soros: http://www.chrisroubis.com/category/george-soros-buying-flooded-farmlands/

  Ook Monsanto wordt weer genoemd als zogenaamde ‘oplossing’ met hun genetisch gemanipuleerde zaden, die wel tegen het extreme weer kunnen.

  Verder interviews met geo engineers!, die uitgebreid uit de doeken doen hoe je het weer kan beïnvloeden, een commodities handelaar over hoe je gigantische winst kan maken door de oogsten te laten mislukken en daar met voorkennis op te speculeren.

  Geo engineering is trouwens ook een perfect wapen. Een goede orkaan kan voor miljarden aan schade aanrichten.

  En een hongerige bevolking zal ook snel geneigd zijn om in opstand te komen. Of je laat ze cake eten.

  Er zou zelfs sprake van zijn dat de Fukushima ramp, aardbeving/tsunami ook veroorzaakt is door HAARP.

 5. Zeg heren op #4 en #5, jullie zijn aardig op de niboeroe toer…

  Enig idee hoeveel energie op de aarde valt (3.000 gigaton TNT) en hoeveel energie er in een flinke orkaan zit (300 megaton)? Of wat dacht je van een flinke aardbeving (Sumatra 2004 -> 50 gigaton) of enorme vulkaanuitbarsting (Krakatau ->150 megaton) ? Erg veel en zeker in geval van een aardbeving veel meer dan de mens op kan wekken of je moet alle atoombommen tegelijkertijd af laten gaan dan kom je wellicht nog in de buurt… (de grootste; Tsar Bomba was 50 megaton, alle 15.000 bestaande nucleaire bommen = 10 gigaton).

  Dat HAARP is een onderzoeksstation voor zover ik kan nagaan. Net als dat Area 51 een militaire luchthaven van weinig betekenis is. Als de mens echt groot natuurgeweld wil veroorzaken, in één gebeurtenis wel te verstaan dan zal deze poging beslist opvallen. Uiteraard beïnvloeden wij het klimaat op de lange termijn wel explosief. Maar nogmaals, er valt elke dag duizenden malen (~10.000) meer energie in de vorm van zonlicht op aarde dan wij in de vorm wat voor energie dan ook dagelijks gebruiken (fossiel, hydro, nucleair, geothermaal, solar, wind, getijden, et cetera).

  Ik zeg bull shit!

 6. Mensen, er lopen allerlei complottheorieen wat betreft klimaatsbeinvloeding. Zelf kijk ik er wat nuchterder tegenaan. De veroorzaakbare directe invloed van de mens is zo gering dat je computer dat zelfs nauwelijks kan berekenen. De uitstoot van CO2 heeft wel invloed maar in welke mate is ook moeilijk te berekenen. Met dat hele HAARP-verhaal wordt weer onnodige angst gezaaid. Ik maak me zelf veel meer zorgen over het steeds maar versnellende smelten van het Noordpoolijs in de laatste 30 zomers. Die invloed is duizenden malen groter en daar moeten zelfs de Rothschildambassadeurs zich zorgen over moeten gaan maken. En over de wereldwijde ontbossing uiteraard.

 7. @moerstaal : Het klopt ongetwijfeld allemaal wat je zegt, maar als je gebruik maakt van reeds bestaande spanningen / krachten, heb je relatief weinig kracht nodig om het ‘over het randje’ te duwen. Denk aan breuklijnen in de aarde. Zie het maar als het gegeven dat je met een fikse sneeuwbal onder de goede omstandigheden een massale lawine kan veroorzaken.
  Ook op andere manieren kun je gebruik maken van bestaande natuurwetten.

  In 1976/’77 schijnen Rusland en Amerika onofficieuse verdragen te hebben gesloten waarin werd beloofd geen ‘weather modification’-wapens tegen elkaar in te zetten tijdens vredestijd. (info van Benjamin Fullford ; of die helemaal te vertrouwen is weet ik niet)

  Maar ik geef toe dat het een vaag onderwerp blijft, zonder meer.

 8. @9
  Alweer made in the USA en daar komen wel meer overdreven geluiden vandaan. Ik zie liever een home made VPRO documentaire.
  Mijn gezonde verstand zegt dat het gewoon contrails zijn.
  Voor de rest lijkt het wel een geloof net zoals de klimaatopwarming ontkenners.
  Als je op internet zoekt naar “chemische analyse regen” kom je o.a. http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CCMQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.rivm.nl%2Fbibliotheek%2Frapporten%2F723101057.pdf&ei=6JFIUPe7LYeW0QXEuYDgDA&usg=AFQjCNHz0JRuN4K7Dmnwg32UM8B34JoyQQ en http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&ved=0CDAQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.inzichten.nl%2Freeksen%2Freeks_luvo_chemisch_neerslagonderzoek.htm&ei=6JFIUPe7LYeW0QXEuYDgDA&usg=AFQjCNEwpnd5yZKzx-DcfG97k1VYzWCk2A

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: