Volgens de NVM en de NOS is de huizenmarkt al 6 jaar herstellende

huizenmarkt herstellende


[youtube id=”FkLJeRZCILg” align=”center”]

Via Huizenmarkt-zeepbel

40 reacties

 1. NOS journaal. Daar noem je ook een nieuws (lees propaganda) bron.
  NVM en vele anderen denken als je maar blijft roepen dat het weer binnenkort beter gaat dan denken de mensen dat dit echt zo is. Maar ze vergeten dat veel mensen minder geld te besteden hebben en zich alle redenen hebben om zorgen te hebben over de economische toekomst.

  Ze proberen mensen wel moed in te praten en allerlei propaganda voor te schotelen. Werkt voor het gevoel, maar als er minder geld is er ook minder om uit te geven en bovendien is het al moeilijker om aan een hypotheek te komen.

  Kortom berichtgeving van men houde een wortel voor de ezel in de hoop dat ie gaat lopen.

  Niet dus.

  1. Voorliegen in de media is gericht op de volgende mensen:
   – argeloze ouwe mensen, want daar komt steeds meer van
   – De (buitenlandse) investeerders, die hebben een roze bril op
   – mensen die dik onderwater zitten, ze voelen zich moreel gesteund.

   1. Ik denk dat het vooral ook op elkaar gericht is. Groepsmores van de media. Als je op TV roept dat het k*t gaat met de economie treedt het zg. groepsproces in werking:
    – fase 1: ze proberen je te overreden
    – fase 2: ze negeren je
    – fase 3: je wordt verstoten.

    Ze houden elkaar allemaal goed in de gaten in Hilversum. Het kon nog wel eens zo zijn dat veel mediamensen inwendig een stuk anders denken dan ze laten blijken.

    1. Interessante invalshoek. Het rijmt wel met al die huis, makelaars en verbouwing programma’s. Als de NOS (NPO) roep dat het heel slecht gaat, dan ondermijnt ’t al die commerciële uitzendingen.

     De programmamakers komen natuurlijk graag bij elkaar over de vloer. Als je bij de NPO ontslagen wordt kun je meteen verder aan de slag bij SBS of RTL. Wie goed doet, goed ontmoet zeg maar. Het einde van echte journalistiek is in zicht.

 2. En volgens de lamestream media zijn we uit de recessie, neemt het consumentenvertrouwen toe, zit Griekenland in een opwaartse trend, mogen we een burgemeester kiezen om de schijn van democratie op te houden (altijd leuk natuurlijk, naar de stembus voor zo’n buurtburgerlulvadertje), verdien we grof aan de nationalisatie van gammele banken, staan we slechts garant voor piigs banken die natuurlijk nooit echt geld gaan kosten en hebben we niet alleen voor de JSF ‘gekozen’ omdat die VS kernwapens kan dragen.

  Fuck you lamestream media! Het propaganda verlengstuk van het gedrocht dat zich inmiddels zover in de ‘host’ (wij dus) heeft ingevreten dat een stevige chemo niet langer volstaat….

  “Gold is a possession and not a promise.”

  William Rees-Mogg, The Times 12 Dec 1979

  Biflaten

  1. Overigens; de ‘overheid’ ruimt de vuile was op as we speak. Meer privatisering, bevoegdheden naar de gemeente, Brussel etc etc

   Opdat de problemen die onvermijdelijk ontstaan binnen een systeem van schuld op schuld en valse beloften niet kunnen worden herleid naar ‘Den Haag’; de stijgende kosten in de zorg worden afgewenteld op de zakelijke markt via Europese wetgeving, aanbestedingen, lagere prijzen. Als het vastloopt ligt het aan de slechte marktomstandigheden met als gevolg veel ontslagen.

   De participatiemaatschappij als dekmantel voor falend beleid; de ware schuldigen gaan vrijuit; politiek, beursgenoteerd en big finance.

   Het vermarkten van wanbeleid, —–>> risico van de toplaag naar onder; het doorgeven van de hete aardappel, waarna eerder genoemde toplaag met een oplossing komt.

   De ratten verlaten het zinkende schip via de alom bekende trucendoos; risico doorschuiven bij falend resultaat.

   Wat big finance heeft geflikt bij Vestia, waar Nederland 1 miljard euro voor moet ophoesten via een geansceneerd derivatentrucje, flikken je democratisch gekozen leiders op een schaal 1:50 of meer.

   Mijn twijfel zit voornamelijk in het feit of ik mijn nick moet aanpassen naar ‘lamppost’ oid.

  2. Fijn om deze lijst nu eens mooi onder elkaar te zien ,zo kun je vele lijsten maken uit de propaganda molen ,mensen die dit door hebben die worden door dit kankergezwel wel lichamelijk en geestelijk opgevreten. Dan komt het onvermijdelijke, we leven in een leugen en wij betalen de leugenaars ook nog om verder belogen te worden, we zouden er ook iets aan kunnen doen door te zeggen tot hier en niet verder .Dat het kan en moet hebben de Russen zojuist bewezen. We zijn niks waard zolang we het gewoon laten gebeuren en de leugens hoogtij vieren.

 3. Ja,biflaten! Jiskefet, van Kooten en de Bie etc. zijn er niets bij vergeleken. Dit bericht kan zo op de nieuwe bescheurkalender. Herstel van de huizenmarkt zal nog heel lang op zich laten wachten omdat de vergrijzing, naast de nog steeds snel oplopende werkloosheid, zich ook zal doen gelden. Dus als men slim is past men de nieuwbouwplannen aan aan de behoefte aan passende woonruimte voor ouderen. Jongeren zullen steeds moeilijker een huis kunnen kopen omdat diegenen die een huis zouden kunnen kopen met een grote studieschuld op de arbeidsmarkt terecht komen en mede daardoor geen hypotheek zullen kunnen krijgen. Aan de andere kant wordt betaalbaar huren heel moeilijk omdat de bewindslieden door Brussel worden gedwongen en graag meegaan in regeloplegging die als doel heeft iedereen een duur koophuis in te trappen en daarmee aan het infuus van de banken te leggen. Dan houden ze in ieder geval hun waffel en volgen ze braaf de “elite”.

  1. Brussel zegt alleen maar dat de sociale woningen te veel gesubsidieerd zijn.

   Het is juist VVD en CDA die de conclusie trekken dat de oplossing ligt in het verhogen van de huurprijzen. Het is zo corrupt als de pest, want de ministers van wonen (Donner, Spies en Blok) willen zich natuurlijk een hoge functie in de woningsector (voor later).

   1. Men zou beter ELKE vorm van subsidie afschaffen behalve het onderwijs. Subsidies leiden alleen tot arftificieel hoge prijzen en corruptie.

    1. Mee eens. Alleen de corrupte woningbouwtop willen hetzelfde verdienen en liefst meer. De politiek helpt daar dus aan mee door de prijzen omhoog te dwingen, oneerlijke verhuurdersmarkt dus.

  1. Alleen de positieve berichten uitgelicht? Bedoel je te zeggen dat ze tussen deze berichten door – die een mooie 3- a 4-maandelijkse sequens vormen – ook negatieve berichten hebben geuit? Lijkt me een beetje ‘manisch-depressief’ dan. Op zn minst inconsequent en zwaar onbetrouwbaar.

   Lijkt me dus niet het geval. Dit lijstje lijkt me de lading redelijk dekken. Ik hou me wat dit betreft ook redelijk op de hoogte en kan me geen negatieve berichten van de NVM heugen.

   Kees de Kort had het jaren geleden op BNR al over ‘Hukker-talk’.

 4. “De komende jaren worden er een heleboel huizen te koop aangeboden die erg moeilijk te verkopen zullen zijn”

  Ik weet niet meer waar ik het hier gelezen heb, maar het sprak me erg aan omdat ik en mijn zus in deze situatie zitten.
  Wij hebben ook een moeder van 85 die in een vrijstaand huis woont en binnenkort zal dat huis onvermidelijk verkocht moeten worden.

  Het probleem is dat die huizen een typische jaren 70 design hebben waar bovendien vaak weinig of niets aan gedaan is, met ditto hoge verwarmingskosten, slechte isolatie, jaren 80 badkamer en relatief grote tuin
  Dwz hogere gemeentelijke belastingen , tuin-onderhoudskosten en uiterard benodigde vraagprijs (je moet immers extra vragen voor zo’n ouderwetse jaren 70 tuin van 750m2.

  In de wijk van mijn moeder zie ik zo de helft binnenkort aangeboden worden, de hele wijk wordt bewoond door seniors, en ik zie overal in Nederland in die jaren 70-80 wijken hetzelfde.

  Die huizen zullen niet makkelijk te verkopen zijn, met hun hoge stook-kosten.

  1. Hier maak ik me nou ook zo druk om. Zelf zijn wij ook wel eens aan het rondkijken naar een mooi huisje achteraf. Zo veel huizen gezien waar zo veel aan gedaan moet worden dat het beter is om de boel compleet te slopen… En dan vraagt men er zonder erbij te knipperen zo 2,5 a 3 ton voor!! Want het is zo authentiek en zo leuk om op te knappen… En check al die grond! maw het is oude zooi, te veel werk en ik als makelaar moet toch iets roepen om deze veuls te hoge prijs te rechtvaardigen… Want tja, de te hoge hypotheek die erop zit moet wel betaalt worden…

   1. Gewoon kopen kopen kopen, Teun. Je lijkt me best wel de doe-het-zelver met 2 rechterhanden. Naast de 2,5 ton hypotheek neem je nog even een persoonlijke lening van 100 K en gun je de bouwmarkten en woninginrichtingsbedrijven ook nog wat.

  2. wat is het probleem? huis is toch allang afbetaald en in virtuele waarde 5 maal over kop?
   conform Kees de Kort: ieder huis is te verkopen; jemoet gewoon de juiste prijs vragen.

   1. ‘virtuele waarde’, oftewel boekwaarde. Volgens mij hebben de banken daar zelf ook een probleem. Willem Middelkoop stelde van de week dat wanneer ING haar onroerend-goedportefeuillie tegen reele prijzen zou waarderen, ze meteen failliet zou gaan.

    En dat kon nog wel eens een groter probleem zijn dan we denken. Pensioenfondsen barsten ook van het OG. En heel veel bedrijven met OG op de balansen.

    Als we allemaal de ‘juiste prijs’ gaan vragen, is NL vanavond nog failliet…

  3. Klopt Jan. Niet alleen economische- maar ook demografische problemen gaan de huizenmarkt domineren.Zie mijn bovengenoemde stukje. Huizen zoals die van je moeder worden slecht verkoopbaar en als je er zelf in gaat krijg je met torenhoge verbouwingskosten te maken. Ik wens je er veel sterkte mee en hoop dat je moeder nog een tijdje meegaat.

  4. Jan, da’s erg zuur voor jou!

   In belastingkampioenland Nederland is de belastingdienst waar je je voor moet vrezen.

   Als het huis al afbetaald is zou je kunnen proberen het te verhuren aan een mensen die wel te vertrouwen maar niet zo op luxe is gesteld. Bijvoorbeeld jonge hoogopgeleide stellen die pas een aantal jaren aan het werk zijn, want die komen niet in aanmerking voor de sociale woning sector onder de 700 p/maand.

   Je hebt natuurlijk wel werk aan om het huis te gaan isoleren en hier en daar ook zelf te gaan klussen en het minimale te doen. C’est la vie.

  5. Een huis is nooit onverkoopbaar. Als je het maar niet verkocht krijgt, ligt de vraagprijs gewoon veel te hoog. En als je een flink deel van de prijs af haalt, is er echt wel iemand die het wil kopen.

   “Onverkoopbaar” betekent hetzelfde als “naïeve vraagprijs”.

    1. Voor een stapeltje stenen met wat leidingen erdoor en kozijnen erin lijkt me een vraagprijs van enige tienduizenden euro’s reëler. Zak onder de 45.000 euro en bijstandsgerechtigden kunnen ook kopen.

  1. ik heb even zitten rekenen en het betekend dat de inflatie van de huizenprijzen over de periode 1996-2008 gemiddeld rond de 10% zit, voor 2001 was het hoger en erna rond de 5%, 1999 – 2000 hadden mensen de tropenkolder want toen stegen de huizenprijzen het meest.

   Als de huizenprijzen de komende jaren hetzelfde blijven, tot pak een beet 2020, dan voldoen ze weer aan de gemiddelde inflatie van rond de 3% norm en is de boel weer normaler, voor zover je dit kan zeggen.

   Als je naar de jaartallen kijkt en de percentage’s kan je de conclusie trekken dat de paarse kabinetten de boel uit de hand hebben laten lopen en politiek verantwoordelijk zijn voor de huizenbubbel:
   aflossingsvrij toestaan, huizenkoop mogelijk op twee inkomens, geen eigen geld meebrengen.

   De grootste fout ooit, was toen de prijzen bleven stijgen de hypotheekrenteaftrek niet te beperken, toen er financieel ruimte voor was, terwijl zalm in 2001 het nieuwe belastingstelsel heeft ingevoerd en de kans had, het nieuwe belastingstelsel waarbij volgens de altijd lachende zalm iedereen erop vooruit zou gaan, (ik niet helaas) zalm zat ons toen gewoon uit te lachen

   1. Hi Jaren tachtig. Vergeet geen niet dat de gemeente heeft meegeholpen aan deze ballon. Door de torenhoge overdrachtsbelasting moest je bij verkoop op een of manier doorberekenen als je geen verlies wilde maken.

    Daar komt bovenop dat ze gemeente 500 per vierkante meter grond is gaan vragen en onderonsjes heeft gespeeld met de projectontwikkelaars (bouwfraude).

    Last but not least, al het verlies door diefstal van materialen in de (nieuw)bouw werd ook doorberekend aan de klanten. Einde van de bouwsector is in zicht.

 5. heerlijk dit bericht, dit is de beste democratische controle die de burger kan hebben, het volgen van de media op de lange termijn en achteraf toetsen of het gepubliceerde overeenstemt met de realiteit,

  dit moet ook gebeuren met politieke uitspraken/beloften. Ze achteraf toetsen of de politieke partijen hun beloften ook maar enigszins waarmaken,

  Alle leugenaars aan de schandpaal nagelen. leve de democratie!

 6. Dat gelieg van de NVM is niet anders waar het om de EU gaat.

  Greet – ik ben geen fan van hem, hoor je daar dan achter te zetten – heeft een alleraardigst anti-EU-rapport afgescheiden. Zelfs oud DNB-directeur Lex Hoogduin vond het een interessant rapport:

  https://twitter.com/lexhoogduin/status/431452565310431233

  En buiten de obligate bezwaartjes, had Mathijs Bouman ook een harde noot te kraken om nog wat bezwaren te vinden tegen het rapport (hoewel de kop van het artikel anders lijkt te zeggen):

  http://www.z24.nl/ondernemen/mathijs-bouman-vreemde-veronderstellingen-in-wilders-eu-rapport-432536

  Ik begin toch steeds meer te denken dat een EU-exit daadwerkelijk beter is voor Nederland. Eerst had ik vooral bezwaren tegen het corpocratische gehalte van de EU, maar ik begin steeds meer voor een exit te voelen. Jammer dat alleen de PVV daarmee komt…

 7. Ik weet niet of het toegestaan is, maar onlangs is er een krantenartikel over mij in de regionale krant verschenen met als veelzeggende koptekst: ‘Ik ben slaaf van de bank’.

  Dit is de link van het bewuste artikel;
  https://dub130.mail.live.com/default.aspx?id=64855&owa=1&owasuffix=owa%2f#!/mail/ViewOfficePreview.aspx?messageid=8d9f5b92-8496-11e3-a5a1-00215ad80bae&folderid=66666666-6666-6666-6666-666666666666&attindex=0&cp=-1&attdepth=0&n=1030075324

  Het zou fijn zijn als gelijkgezinden het artikel kunnen lezen, omdat het bevestigd dat de woningmarkt systematisch aan het instorten is.

  Veel wijsheid wens ik iedereen toe!

 8. Het is wel erg naïef om te denken dat Nederland ooit de EU zal verlaten, ondanks een super goed rapport of meerderheid van de stemmen. Gaat gewoon niet gebeuren. Zou ook niet goed zijn. Helaas krijgt de PVV met deze actie wederom meer stemmen, alsof we beter af zijn met een dergelijke partij en dito lijsttrekker. Stel je voor dat Wilders minister president is. Maar ook dat gaat niet gebeuren, dan komt er een Pim scenario.

  1. Ik twijfel of PVV het gaat redden. Het is niet dat Wilders een sterke tegenstem uitbrengt, maar meer omdat hij ongeveer met iedereen op een dag ruzie maakt.

 9. Het is ook grappig, hoe de politici hun eisen aan de economie bijstellen. Waren ze in de groei-jaren al bezorgd, wanneer er niet minimaal 2% gehaald werd en was het ‘not done’ om te zeggen: “Dan hebben we de economische situatie van 2005; hadden we het toen zo slecht?”, zeggen ze nu dit laatste zelf.

  Maar al die nul-komma-nog-wat-groei kun je wegstrepn, want het houdt de inflatie en de bevolkingsgroei niet bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.