Voordelen QE2 beperkt, risico’s zeer groot

Nouriel Roubini waarschuwt dat de koersen van activa vooruit lopen op de economische ontwikkelingen. Beleggers hebben dit jaar $60 miljard in opkomende markten gestoken. De economische groei ligt er twee keer zo hoog als in ontwikkelde landen. De stroom van geld naar opkomende markten komt deels door de bijzonder lage rente in geïndustrialiseerde landen. Beleggers lenen er bijna gratis en ze steken hun geld in opkomende markten, met hogere rendementen.

‘Pogingen om de rally in de valuta’s van opkomende landen af te remmen zijn moeilijk, net zoals restricties op kapitaalinstroom”, aldus Roubini. De regering van Zuid-Afrika, bijvoorbeeld, gaat de hogere belastinginkomsten gebruiken om valutareserves op te bouwen, in plaats van het geld in de economie te steken. Bovendien worden valuta-restricties versoepeld, om de rand te verzwakken. Volgens Roubini blijft door monetaire veruiming in de VS en het VK de toestroom van geld naar opkomende landen echter doorgaan.

Er is al teveel geld in de wereld, na morgen waarschijnlijk weer een paar honderd miljard meer. Bekijk het item van RTLZ over de QE2 en de zeepbellen in de emerging markets.

2 reacties

  1. Roubini heeft 100% gelijk. Twijfel geen seconde!
    Het is nu al duidelijk zichtbaar. Kijk eens naar de beurzen van zuid-Amerkia, in het bijzonder Brazilie. De beurzen stijgen naar de maan! Inflatie in die landen is vele malen groter dan bij ons. Voedsel wordt daar onbetaalbaar.
    Het zijn nu al harde feiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: