Bitcoin Network Momentum: Voorspel de bitcoinkoers!

We stellen u voor: het Bitcoin Network Momentum. Zo heet de voorspellende aangever (leading indicator) van de richting die de BTC koers uitgaat. Naar boven of naar beneden. Dankzij blockchain analyse heeft de particuliere belegger in deze cryptomunt nu een professioneel gereedschap (tool) in handen. En wie wil er niet héél graag weten of zijn bitcoins waarde straks gaat stijgen, of net dalen?!

Bitcoin Network Momentum (BNM) en de koers

BNM kijkt naar de relatie tussen ‘Bitcoin’s price and the BTC value of daily transactions flowing through the blockchain.’ De relatie dus tussen de BTC koers en de waarde, omvang van de dagelijkse transacties gemeten in BTC, niét in USD. Dat laatste is belangrijk. We tonen u dadelijk waar precies u deze kunt vinden, dus blijf vooral bij de les!

U bent slim

In oktober 2018 , bijvoorbeeld, kon je met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid voorspellen dat er een koersval ging plaatsvinden! En inderdaad, stond BTC toen nog rond de 6500 dollar, dan zou een dikke maand later de koersdaling aanvatten. Die BTC tot de voorlopige bodemkoers bracht van 3178 dollar in december 2018. Stel u voor, beste cryptobelegger, bitcoinbezitter, investeerder of speculant in BTC. Vanaf vandaag, 1 januari 2019, gaat voor de meerderheid van u een geweldige tijd in, mits je destijds ons Bitcoin kopen advies hebt opgevolgd. Dankzij de auteur(s) van dit puik stuk werk uiteraard, die we allemaal in de eerste plaats dankbaar moeten zijn. Hulde betonen. Maar ook omdat u op deze eerste dag van het nieuwe zo slim was toch al het Crypto Nieuws te lezen op Biflatie.nl!

Praktisch

Het is geen rocket science maar toch wel heel vernuftig gevonden. Alle eer aan de (uit)vinder dus. Zelf troffen we het aan op deze interessante pagina, het Good Audience Blog. Daar vindt u ook de volledige en meer gedetailleerde informatie. Zeer lezenswaard dus. Die blogpage verwees dan weer naar deze grafiek. Kort gezegd: de Daily Network Transaction Value (in BTC) is de voorloper van de BTC koers. M.a.w. stijgt de grafiek van die DNTV dan volgt binnen korte tijd eenzelfde beweging van de BTC koers. Daalt de grafiek dan zal de bitcoin koers ook dalen, weldra. Kunnen we ‘weldra’ en ‘binnen korte tijd’ nader omschrijven?

Voorkennis maar dan legaal

Daar is iets meer studie voor nodig. En op een dag of wat komt het echt niet aan. Voorlopig en met een ruwe schatting kunnen we stellen: vier tot zes weken. Belangrijker is dat we voortaan de richting die de bitcoin koers binnen pakweg een maand à anderhalve maand neemt, op voorhand kennen. Mensen, dit is zo’n belangrijke informatie, toch? We kunnen PositiveCrypto volgen op Twitter, dus dat zou ik toch maar doen in uw plaats. Hij heeft voorlopig nog ‘maar’ 1577 volgers, maar daar kunnen u en ik alvast bij. In dit geval zou ik stellen: hoe minder volk hoe liever…

Toch niet perfect

Tja, perfectie is altijd en overal zeer moeilijk te bereiken, te vinden. Zo ook in dit geval. Dat doet niets al van de waarde, de gebruikswaarde van het Network Momentum. Alleen: deze geeft geen volledig beeld van de dagelijks verhandelde waarde in BTC. Het is ook nog maar een tool in de experimentele fase, zoals ook hier wordt verteld. Op 10 oktober 2018 werd namelijk het Liquid Network gelanceerd. ‘(…) the world’s first production Bitcoin sidechain, the Liquid Network provides fast, secure, and confidential transactions to address the needs of exchanges, brokers, market makers, and financial institutions around the world’.

Confidential transactions

Deze grote partijen als beurzen, handelaars, marktmakers en financiële instellingen tellen voor ongeveer de helft van de handel dus ook de bewegingen van BTC. Zulke enorme sommen in BTC zullen vroeg of laat inderdaad via genoemd Liquid Network worden verstuurd. Dat betekent dat we met het Bitcoin Network Momentum slechts zicht gaan hebben op de helft van de beweging, omhoog of omlaag. De andere helft gaat waarschijnlijk eerder vroeger dan later zijn weg vinden als vertrouwelijke transacties. Maar de techniek, het vernuft van techneuten/bloggers volgt, staat ook niet stil. Dus zal ook wel zijn weg vinden om bij te benen. Daarvan mogen we gerust zijn. Voor het moment is dit alle kennis hieromtrent die voorhanden is, die we u kunnen meegeven. Bij deze dus!

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.