Advertorial | De zilverprijs is in twee weken tijd gezakt van €680 naar €570 per kilogram, een daling van meer dan 16%. Ten opzichte van het begin van dit jaar is er al 23% van de zilverprijs af gegaan. Hoewel een prijsdaling op het eerste gezicht juist lijkt te wijzen op verkoopdruk zijn juist de levertijden en de premies op gouden en zilveren munten opgelopen. Dat wijst erop, dat de vraag het aanbod overstijgt.

Verschillende distributeurs hebben de premies op zilveren munten de laatste tijd sterk verhoogd, omdat de munthuizen niet aan de vraag kunnen voldoen. Vooral de vraag naar zilveren munten blijkt zodanig groot, dat de levertijden van munten als de Maple Leaf en de Silver Eagle zijn opgelopen naar enkele weken. Twee grote Amerikaanse leveranciers van edelmetalen besloten zelfs geen nieuwe bestellingen meer aan te nemen.
Of het om een tijdelijk of een structureel probleem gaat is nu nog niet te bepalen, maar feit blijft dat er nog steeds een bijzonder grote vraag is naar fysiek zilver.

Zilver muntgeld vrijwel niet meer te krijgen

Het Nederlandse zilveren muntgeld, dat doorgaans in zakken met 1 kilogram netto zilver aangeboden wordt, is vrijwel niet meer te verkrijgen. Dit muntgeld is aantrekkelijk omdat het vrijgesteld is van BTW en omdat er doorgaans weinig premie over betaald wordt. Met zilveren muntgeld krijgt u dus het meeste zilver voor uw geld, maar helaas is droogt het aanbod van dit soort munten op. Dat geldt ook voor Goudstandaard en daarom bieden wij interessante alternatieven.

Mexicaanse Libertad een aantrekkelijk alternatief

Goudstandaard werd ook geconfronteerd met de beperkte beschikbaarheid van de gangbare producten. Onze eigen voorraad biedt voorlopig nog uitkomst. Na onderzoek werd een aantrekkelijk alternatief gevonden. Nu kan Goudstandaard de Mexicaanse Libertad, een beleggingsmunt met een gewicht van 1 troy ounce en een zuiverheid van 99,9% zilver, goed leveren tegen een bijzonder aantrekkelijke prijs. De populaire kilo munten, zoals de Kookaburra zijn op dit moment ook nog goed te verkrijgen tegen scherpe tarieven.

Daarbij zijn ook grote bestellingen mogelijk en ook deze kunnen binnen twee weken geleverd worden of veilig worden opgeslagen. Opslag wordt voor vele beleggers steeds aantrekkelijker zowel vanuit privacy als financiële overwegingen (denk bijvoorbeeld aan de verzekering).  Met een verplichte vergunning van de AFM, biedt Goudstandaard de mogelijkheid van de opslag van alle soorten edelmetalen in binnen- en buitenland. Dit laatste biedt de belegger de mogelijkheid om BTW vrije transacties te doen. De afgelopen twee weken hebben zonder meer hun invloed gehad op de fysieke markt van goud en zilver. Wij houden de markt hieromtrent goed in de gaten en zullen uiteraard ook direct berichtten wanneer premies en levertijden weer gaan teruglopen.

2 reacties

  1. Het is vrij logisch dat na een sterke prijsdaling de vraag in het begin toeneemt voor een product. Aangezien veel shops met just in time principe werken is de voorraad beperkt. Als er echt een groot tekort zou zijn dan zou de koopprijs ook omhoog gaan (nog steeds spot+7%). Kortom, laat je niet gek maken…

  2. @ Andreas: de koopprijs is omhoog gegaan bij inkoopedelmetaal.nl, daar is het nu 10% boven zilverprijs. Dit is de inkoopsite van Amsterdamgold en The Silver Mountain dus zij geven nu 10% boven de zilverkoers.
    ik kan me overigens niet voorstellen dat er mensen zijn die tegen deze niveaus fysiek verkopen en dat zal juist allemaal de papierenmarkt betreffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: