Vandaag, 8 maart 2021, tonen we u wat we elke dag – van maandag tot vrijdag dan – in de Cryptonieuwbrief uitsturen. Naar iedereen die zich daar gratis en zonder verplichtingen voor opgeeft. Met Cryptonieuwsbrief.nl hebben we blijkbaar een gat in de markt aangetroffen. De aanvragen stromen toe en wat daarbij vooral opvalt: het grote aantal mannen en vrouwen dat zichzelf ´beginner´ noemt. Heel bescheiden maar getuigend van grote zelfkennis én intelligentie, onder de abonnees ook iemand die toch al sinds 2018 geëngageerd is in digitale munten. ´Hoewel ik al sinds 2018 in cryptomunten beleg, beschouw ik mezelf toch als een beginner´, schreef deze persoon. We gaven hem dan ook een pluim voor dit antwoord op onze bevraging. Voorafgaand aan de start van de Cryptonieuwbrief vond namelijk een marktbevraging plaats. Middels een aantal vragen werd gepeild naar wat de lezers ervan verwachten. Wat hun wensen zijn, waar ze liefst meer over zouden vernemen. En aan de hand hiervan, met deze kennis op zak, verstuurden we het eerste nummer, op 3 maart jl. Die van heden ziet er zo uit: 

Cryptonieuwsbrief 8 maart 2021

Onderwerp: Internationale Vrouwendag 2021: interesse bij vrouwen in cryptobeleggen groeit 

 

´Internationale Vrouwendag herdenkt de eerste staking van vrouwen in de textiel- en kledingindustrie, die plaatsvond op 8 maart 1908 in New York. De vrouwen staakten voor een achturige werkdag, betere arbeidsomstandigheden en kiesrecht. Deze staking vormde het begin van de emancipatie van vrouwen en de strijd tegen vrouwendiscriminatie.´ Anno 2021 is het doel vooral ´aandacht te vragen voor thema’s zoals economische zelfstandigheid, empowerment, seksueel geweld, zorg en arbeid, discriminatie en racisme.´ Alvast de cryptowereld toont zich gelukkig progressief en vrouwen nemen er op tal van niveau´s hun rechtgeaarde plaats in. Al is er ook hier nog ruim mogelijkheid tot verbetering. Het aantal vrouwelijke traders groeide van 10 tot 15 procent in een jaar (januari 2021). Technologie biedt ook meer vrouwen de kans op economic empowerment, aldus een researcher van Oxford University. Zoals in India bijvoorbeeld. Het plaatselijke cryptoplatform ZebPay ziet hen wel minder risico nemen dan mannen, en het vooral houden bij de grote, bekendste munten als bitcoin en ethereum. Mogen we in het algemeen stellen, en dan breder genomen: Crypto can set you free?

Om nog even bij India te blijven – de regering aldaar is wel de grootste twijfelaar ter wereld in het licht van crypto-wetgeving. Doen we ´t, of doen we ´t niet. Verbieden die (crypto)handel, of toch maar toelaten. Zo gaat dat al meer dan een jaar door, het is om plaatselijke crypto ondernemers gek te maken. Terwijl elke ondernemer net die wettelijke helderheid en duidelijkheid broodnodig heeft. Stonden er op een gegeven moment nog gevangenisstraffen tot 10 jaar op (!), dan lijkt de administratie vandaag weer te leunen naar vrijheid-blijheid. No cryptocurrency ban, zegt de minister van Financiën. Vorige week was dat nog het tegengestelde, dus wie weet wat de toekomst nog brengt?! 

Elke dag meet de Bitcoin Fear and Greed Index het sentiment onder bitcoinbeleggers. Hoe denkt de meerderheid-der-beleggers in bitcoin vandaag, hoe is het sentiment onder hen; zijn ze optimistisch, neutraal of pessimistisch ingesteld. Vanuit een contrarian perspectief zou je net het tegenovergestelde kunnen doen (geen financieel advies uiteraard!). In het algemeen loont het meestal te beleggen, kopen wanneer die meerderheid angstig is (fearful). Want dan staan de koersen laag. En te verkopen wanneer zij hebzuchtig is (greedy), omdat de koersen dan hoog staan. Het is een strategie als een andere, iedereen moet maar zelf zien welke werkt voor hem en haar. Want zoals er vele wegen (alle?) leiden naar Rome, zijn er ook meerdere succesvolle strategieën bij (crypto)beleggen. Heden, 8 maart 2021, staat de Index op 81, en dat betekent Extreme Greed. Met een bitcoinkoers van rond 50.000 dollar. Al kan dat, in een score tot 100, even zo goed nog een stuk hoger. Toevallig of niet maar toen BTC een dikke week geleden nog op 43.000 dollar stond, kwam dit overeen met Fear en een stand van 38 op 100. Ieder moet maar voor zich z´n eigen conclusies trekken…

Een andere meter van het sentiment rond bitcoin beleggen is het Twitter Sentiment. Sociale media nemen een steeds grotere plaats in bij beleggen in het algemeen. Mensen uiten zich vrijelijk op dergelijke media, en die stemming wordt ook gemeten. Het TS is het meest bearish of negatief sinds oktober 2020. In oktober 2020 kostte 1 BTC nog slechts 10.000 dollar. Deze indicator is dus compleet tegengesteld aan de voornoemde Fear And Greed Index. Tja, als cryptobeleggen zo makkelijk zou zijn, zou iederéén het wel doen zeker (wie weet…?)

 NFT´s, non-fungible tokens, zijn hot en worden almaar ´hotter´; we schreven het onlangs nog. In de gaming wereld worden maskers, skins, avatars tokenized, dat is: omgezet in een uniek maar verhandelbaar token, een soort van eigendomsbewijs, dat niet kan gereproduceerd worden. Ook beginnen NFT´s flink door te dringen tot de kunstmarkt, art, en de muziekwereld. Maar dat op de allereerste tweet op Twitter nu al 2,5 miljoen dollar geboden wordt – daar breekt onze klomp toch van, wat u? Cryptopotato.com noemt het een hype vergelijkbaar met de rush op ICO´s, Initial Coin Offerings van 2018. Al kan e.e.a. vast wel big worden voor het gegeven eigendomsrecht, auteursrecht, en wat al…

Op het Darknet worden COVID vaccines aangeboden en betaald met bitcoin. Het is een soort van diepe laag van het internet, veelal gebruikt voor zaken die het licht niet mogen zien. Van drugs tot huurmoordenaars, allerlei malafide praktijken dus. Helaas trekt dit nog volk aan ook, en er wordt gewaarschuwd dat dit soort vaccines vast namaak betreft of een geval van oplichting. Een gewaarschuwd persoon is er twee waard! 

De goedkeuring in de VS van het 1,9 trillion (biljoen, 1000 miljard) dollar Corona-herstelplan wordt door commentatoren gezien als positief voor de cryptomarkt. Want het betekent weeral zoveel funny money – fiatgeld – erbij. De dollar en alle andere fiatmunten zijn inflatoir (verliezen op termijn aan waarde), terwijl bitcoin et al. net deflatoir zijn (er komen er in principe steeds minder van op de markt). Kunnen overheden wereldwijd veel anders dan hun bevolking en ondernemingen financieel steunen doorheen economisch zeer moeilijke tijden? Tegengesteld aan wat je zou kunnen verwachten, met al die extra verzonnen dollars erbij, stijgt de dollarkoers wel al sinds een paar weken. Dat komt dan door de algemene verwachting die heerst dat de (wereld)economie fors zal opleven in de tweede helft van 2021. We zullen het merken…of niet.

De marktkapitalisatie van alle coins tezamen is nog onveranderd sinds vrijdag 5 maart jl. Met 1,52 biljoen dollar, en een bitcoin dominantie van rond 60 procent. In de top tien van munten met de grootste kapitalisatie rukken Cardano (ADA) en Uniswap (UNI) fors op. Deze laatste is het eerste DeFi token dat in de top tien raakt. De hele sector van gedecentraliseerde financiën maakt trouwens een forse come-back mee vandaag. 

Morgen 9 maart 2021 zijn we er weer met meer crypto/blockchain nieuws!

https://www.cryptonieuwsbrief.nl/ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: