Waar moet je op letten bij het beleggen in zilver?

Zelfs mensen die niet beleggen hebben weleens gehoord van de handel in edelmetalen. Zilver en goud zijn waardevaste edelmetalen die veelvuldig worden toegepast. Zilver wordt gebruikt om munten te fabriceren, maar wordt ook op zeer diverse manieren toegepast in de industrie. Zilver kopen kan een mooie manier zijn om je geld zeker te stellen en zelfs een rendement uit te halen. Je kunt op verschillende manieren zilver kopen. Het werkt hetzelfde als goud kopen, hoewel zilver doorgaans een lagere waarde heeft dan goud. Beleggen is een goed alternatief voor sparen, aangezien je momenteel weinig tot geen rente ontvangt op je spaarrekening. Heb je geld over dat je graag wilt laten groeien? Kijk dan eens naar beleggen in goud of zilver. Wil je beginnen met beleggen in edelmetalen? Dan zijn dit de zaken waar je op moet letten.

Hoog of laag risico?

Je kunt op verschillende manieren beleggen in zilver, bijvoorbeeld door te investeren in:

  • Fysiek zilver
  • Zilvermijnen
  • Bedrijven die de zilverproductie ondersteunen
  • Indexfondsen

Fysiek zilver aanschaffen of investeren in indexfondsen die de trend van zilver volgen zijn ruwweg het minst risicovol. Dat wil niet zeggen dat het rendement daarmee ook laag blijft. Wil je wel goud of zilver inkopen maar weinig risico lopen? En houd je het graag simpel? Dan is fysiek zilver of goud kopen de perfecte oplossing. Ga dan wel naar een betrouwbare en erkende goudhandelaar, zodat je zeker weet dat je zilver van goede kwaliteit koopt. Uiteraard is dan van groot belang als je begint met het handelen in zilver of goud. Let er ook op dat de verkoper jouw aankoop eventueel weer terugkoopt. Dan beschik je meteen over een adres waar je je investering in zilver weer om kunt zetten in euro’s. Daarnaast is het mogelijk via een beleggingsplatform te investeren in zilver. Hiervoor dien je echter wel kennis te hebben van beleggen. Lees je daarom goed in voor je hiermee start.

De voordelen van zilver kopen

Handelen in zilver heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere materialen. Zilver is relatief goedkoop, waardoor je er vanaf een zeer laag bedrag in kunt investeren. Het is goedkoper dan goud kopen, maar behoudt net zo goed zijn waarde. Daarnaast neemt het gebruik van zilver voor industriële toepassingen, zoals het produceren van zonnepanelen, toe. Je kunt er uiteraard nooit zeker van zijn dat je belegging in waarde toeneemt, maar de kans is groot dat je je investering in zilver er altijd uit haalt. Beleggen in zilver is bovendien minder risicovol dan beleggen in nieuwe beleggingsproducten, zoals bitcoin.

Goud-zilverratio

Als je start met beleggen in edelmetalen zul je de goud-zilverratio al snel tegenkomen. Beleggers zetten de waarde van goud af tegen zilver, en andersom. Hiermee is de trend van beide edelmetalen enigszins te voorspellen. Wil je meer weten over de handel in zilver en goud? Of wil je je verdiepen in beide edelmetalen? Neem dan eens contact op met een erkende goudhandelaar. Vaak kun je al voor een klein bedrag instappen. Je kunt vandaag nog beginnen met het beleggen in edelmetalen en investeren voor de korte of lange termijn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.