Waar zitten de meeste eenhoorns?

22

Beleggers zijn altijd op zoek naar de volgende Unicorn in de techwereld. Een unicorn is een private onderneming met een waarde van een miljard dollar of meer – Voorbeelden van dergelijke eenhoorns zijn bedrijven als  Uber (waarde van $68 miljard), Airbnb ( waarde van $30 miljard) en SpaceX (waarde van $12 miljard).

Meeste unicorns in Amerika

Martin Armstrong toont op Statista de landen waar het voor beleggers get meest waarschijnlijk is om zo’n miljardenbedrijf te vinden. In de Verenigde Staten hebben ze het meeste geluk. Daar zijn 96 unicorns gevestigd. Op de tweede plaats China, met 37. In India zijn 8 eenhoorns te vinden. In Europa voert het Verenigd Koninkrijk de lijst aan met 7, gevolgd door Duitsland met 4 eenhoorns.

Nederlandse eenhoorn

Er is overigens maar 1 Nederlandse eenhoorn, namelijk Adyen/ Dit is een Collecterende Payment Service Provider die zich vooral richt op internationale ondernemingen in het e-commerce segment. Een potentiele nieuwe Nederlandse unicorn is Catawiki. Dit bedrijf werd in 2008 opgericht als een website waar verzamelaars hun verzameling online kunnen bijhouden en bezoekers zelf items aan de catalogus kunnen toevoegen. Het is inmiddels uitgegroeid tot een miljoenbedrijf en wellicht volgend jaar dus een miljardenbedrijf.

eenhoorn-wereld