In een interview met Bloomberg praat Dan Morehead, de CEO van hedgefonds Pantera Capital Management LP, over de cryptomarkt en zijn hedgefonds. Hij laat weten dat Bitcoin volgens hem momenteel een ‘screaming buy’ is. Ook denk hij dat de cryptomarkt nog fors kan gaan groeien. De huidige waarde van bitcoin ligt op moment van schrijven rond de €7800,-. Zijn hedgefonds heeft momenteel ongeveer één miljard aan crypto onder beheer. Ongeveer 10% van deze investeringen zijn bitcoin en hij heeft in totaal 60 crypto’s op de balans.
cryptohandel

Cryptomarkt gaat nog exploderen

Morehead verwacht dat de prijs van bitcoin binnen 12 maanden nieuwe records neer zal gaan zetten. Tevens verwacht hij dat de totale crypto market cap van de huidige 400 miljard binnen die twaalf maanden zo’n tien keer over de kop zal gaan. Uiteindelijk verwacht hij dat de cryptomarkt verder explodeert. Hij verwacht een waarde van 40 biljoen (40.000 miljard) dollar in de komende 10 jaar tijd.

Honderden nieuwe crypto hedgefondsen

In de afgelopen twee jaar zijn er honderden nieuwe crypto hedgefondsen bijgekomen. Ze willen meevaren op het succes van de blockchain, maar ook om via long- en shortposities winst te maken in de uiterst volatiele cryptohandel. Morehead verwacht dat er nog veel conventioneel geld in de cryptomarkt zal gaan stappen in de komende jaren. Momenteel kunnen de gevestigde partijen namelijk niet langer meer een nieuwe asset class met een waarde van meer dan 400 miljard dollar negeren. Institutionele investeerders zullen daarom gaan instromen. Er zijn inmiddels futures en Goldman Sachs heeft zelfs een trading desk geopend voor de cryptohandel.

Handel via computer en kunstmatige intelligentie

Pantera gebruikt voornamelijk computerdata en kunstmatige intelligentie voor haar aan- en verkopen. Onder andere Twitter en andere cryptobonnen op het internet worden gebruikt hiervoor. De algoritmes kunnen dan een goed beeld krijgen welke crypto moet worden gekocht of worden verkocht. Bitcoin blijft absoluut leidend in de cryptomarkt, maar Morehead verwacht wel dat de dominantie van bitcoin in de komende jaren zal gaan dalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: