De waarheid uit de mond van een Britse komiek

3

jokerDe Britse komiek Russell Brand werd door een establishment-journalist geïnterviewd.  En dat hadden politiek en journalistiek (vaak een innig huwelijk) achteraf gezien misschien beter niet aangedurfd.  Brand :  Het is niet dat ik niet stem uit apathie, ik weiger te stemmen vanwege absolute onverschilligheid en vermoeidheid en uitputting veroorzaakt door de leugens, het verraad en het bedrog van de politieke klasse, die al generaties lang aan de gang zijn en nu een kookpunt bereikt hebben waardoor een rechteloze, gedesillusioneerde, moedeloze onderklasse is ontstaan die niet wordt vertegenwoordigd door dat politieke systeem, en stemmen betekent stilzwijgende medeplichtigheid met dat systeem“.  Die zit – en dat was pas het begin!

Stemrecht en wat is het waard

Maar dan kun je het systeem ook niet veranderen, dan heb je geen recht van spreken, oppert journalist Paxman.  Nou, totdat er een echt alternatief is, stem je beter niet, vindt Brand.  Paxman werpt op dat Brand niet in democratie gelooft, maar een revolutie wil. Brand antwoordt daarop:De planeet wordt verwoest, we creëren een onderklasse, we buiten arme mensen overal ter wereld uit en de legitieme problemen van mensen worden door de politieke klasse niet aan de kaak gesteld“. 

Change, yes we can!

Er moet dringend wat veranderen – véél veranderen zegt de komiek (hij had politicus moeten worden of…nou nee, toch maar beter niet) : “Ik zal je vertellen hoe het niet zal zijn,” zegt Brand, “een enorme kloof tussen rijk en arm, waarbij 300 Amerikanen dezelfde hoeveelheid rijkdom bezitten als de 85 miljoen armste Amerikanen bij elkaar, waar er een uitgebuite en achtergestelde onderklasse is die voortdurend wordt genegeerd en waar in de sociale zekerheid wordt gesneden terwijl Cameron en Osborne naar de rechter stappen om de rechten van de bankiers om hun bonussen te blijven ontvangen te verdedigen. Dit moet worden aangepakt”. 

Idee?

Heeft Russel Brand een punt met te verzaken aan het stemrecht (of de stemplicht)? In plaats van op die àndere partij stemmen die, eens verkozen, dan toch hetzelfde doet als de zittende partij? Zouden we met z’n allen gewoon kunnen weigeren nog te gaan stemmen? Wat denkt ù daar van?

Maar toch ook komiek

On respect for the Queen: When I lick a stamp I always do it with my eyes closed”. “Some people, I think they’re called racists, say America is not ready for a black president. But, I know America to be a forward-thinking country, right, because otherwise, you know, would you have let that retarded cowboy fella be president for eight years? We were very impressed. We thought it was nice of you to let him have a go, because, in England, he wouldn’t be trusted with a pair of scissors”.

 

3 REACTIES

  1. Oeps, “Russell”, natuurlijk.

    Ik dacht ik meld het maar ff snel anders heb ik de spellings-polizei weer in mijn nek hijgen.

  2. Russel had ook nog wel even fijntjes mogen vermelden dat Paxman 750.000 pond per jaar door de BBC betaald krijgt om de belangen van de elite te behartigen…..de man in de straat komt hij niet meer tegen….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.