Waarin ook Nederland groot kan zijn: op 4 bij de Veiligste Havens Voor Multinationals

Op dit lijstje of zeg maar Lijst, hadden we als land beter niet gestaan, toch? En zeker al niet zo hoog. Die van de ´Corporate Tax Haven Index – 2021 Results´. Jawel, Nederland behoort nog steeds tot de top. Dan wel bij de ´jurisdictions most complicit in helping multinational corporations underpay corporate income tax.´ Of: hoe help je multinationals zo min mogelijk belastingen te betalen? Alleen op de Britse Maagden eilanden, de Kaaiman eilanden en op Bermuda is het nog ietsje beter toeven voor het Grootkapitaal. Maar we doen ons best hoor, gaan vast voor de absolute top en niks minder? 

Alle gekheid op het spreekwoordelijke stokje mensen – dit staat niét goed hoor. Dit staat niet goed en dit gaat niet goed. Niet wanneer de Corona pandemie nog nauwelijks onder controle is. Met alle economische en menselijke schade vandien, en waarvan velen vast nooit meer zullen recupereren. Niet wanneer er 1 miljoen Nederlanders onder of op armoedeniveau moeten leven. Niet wanneer jonge mensen zich nauwelijks nog een eigen woning kunnen veroorloven. Niet met zulke hoge benzineprijzen

 

2 reacties

  1. Niet zo bescheiden. De Nederlandse palmares vermelden nog wel meer internationale topposities.
    NL als belastingparadijs fungeert bv. als trekpaard voor het ‘vestigingsklimaat’ en is daarmee verantwoordelijk voor de hoge (AAA) kredietwaardigheid. De draaischijffunctie voor het doorsluizen van grote internationale geldstromen bevordert NL daarmee ook tot witwasparadijs voor m.n. de drugscriminaliteit. Wat ook weer een aanzuigende en versterkende werking heeft op de toppositie van Nederland als producent en doorvoerhaven van narcotica.

  2. * Ter herinnering; de ‘Panama Papers’ gaven indertijd een voor menigeen verrassende inkijk in de keuken van constructies, geldstromen en faciliteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: